Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik: Şubat/Mart 2014 Celp Dönemi

Goering

Öne çıkan mesajlar

ben şubeye falan girmedim, bitirdikten 1 ay sonra e-devlet durum belgesi veriyordu, 353 kd olarak yaptım.

bizim arkadaş bölük yazıcısıydı, askerliğimizin bitmesine 2 hafta kala 353kdlerin hiçbirinin girişinin yapılmadığını farkettirip düzelttirmişti. dosyalarımızın da hepsini hazırlayip kargoya verilecek şekilde paketlemişti. muhtemelen biz gittiğimiz gün arkamızdan kargolandı.

bittikten sonra da dosyanızın hazırlanıp şubenize gönderilmesi gerekiyor. 354lerin bitirme zamanı tam tayine geldi. ordaki yazıcı asker sallar bölük astsubayı da takip etmezse şubeye gitmeden asla netice alamayabilirsiniz sdfdsfds.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Yurtdışına çıkarken bildiğim kadarıyla artık sıkıntı olmuyor, ama dönüşte direkt havaalanından Asiz'e gidebilirsin :D

Bir kere daha Pati'de anlatmıştım. Benim askerliğimi yaptığım yerde bi eleman vardı, adam lise sonrası gitmiş Avusturya'da üni. okumuş, orada iş bulmuş, aile kurmuş, evlenmiş. Çocuğu var mı hatırlamıyorum da bayağı yıllardır orada yaşıyor düzeni falan oturmuş yani. Adamın dişi felaket ağrıyor, işte artık çektirecek mi kanal tedavisi mi olacak ne olacaksa Avusturya'da feci pahalı zaten. Diyor ki "Ya, ne zamandır Türkiye'ye de gitmiyordum, 1 hafta işten izin alayım, aileyi falan göreyim, hem dişi de hallederim o arada." Adamı hooop, havaalanından alıyorlar askere. Üstelik de adam ne üni. denkliğini yaptırmış, ne de dövizli askerliğe başvurmuş (bir ara hallederiz diyerekten) çatırt diye 12 ay kilitlemişler adama. Adam üni mezunuyum diyo, bizde öyle gözükmüyor diyorlar. Yaptırayım denkliği diyor, "Artık geçti iş işten" diyorlar. İşyerini aramış "abi ben gelemiyorum 1 sene askerim" diye.

"Neyse ya en azından askeri hastanede diş beleşe gelmiştir" dedim, dövse yeriydi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
benimde master ocakta bitiyor, şubatta gidip aradan çıkartıyım artık diyorum.

şubatın ne sakıncası var beyler? nisan mayıs aylarında havanın ısınmasıyla olaylar coşar mı diyorsunuz?

bu gidişle olayların ne zaman biteceği belirsiz, daha beklemem ben. ileride daha kötü olmayacağı da belli değil üstelik
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...