Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

soros neden sevilmez


yav

Öne çıkan mesajlar

said:
Yugoslavya, Ukrayna gibi doğu Avrupa ülkelerine yaptığı yardımın tutarı, bu ülkelere Birleşmiş Milletler tarafından yapılan yardım miktarını aşmıştır. Bu yüzden kimi çevreler onu "hayırsever" olarak tanımlamaktadır. Ancak bu yardımların siyasi amaçla yapıldığını savunanlar da vardır.

Soros'un yardımlarının "sosyal" olmaktan çok "siyasal" özellik taşıdığını iddia edenler, onu, parasal gücünü kullanarak ülkelerin iç işlerine karışmak ve o ülke siyasetine yön vermekle suçlamaktadır. Soros bu konuda

http://tr.wikipedia.org/wiki/George_Soros
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani tam olarak gayesini çözemedim bu herifin. rüştü fazla geçtiği için devletlerle piyasalarla oyuncak gibi oynuyor eyvallah, karşılığında kendi gücüne güç katıyor ama bu gücü sömürüden veya zorbalıktan değil akıl ve becerisinden (hadi parasından diyelim, ama ilk büyük parası miras mıydı yoksa ufaktan başlayıp sistem deliklerinden sıza sıza mı elde etti her şeyini?) alıp yine sömürü veya zorbalığa değil insaniyet namına iyi gibi gözüken şeylere yöneltyor gibi geldi bana.

doğru mu yanlış mı bu düşünce şimdi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Global Sermaye "adına" hamleler yapıyor işte. Ona o para o amaçlarla veriliyor o da kullanıyor. Kendi özsermayesiyle değil yani. Zaten kendi parasıyla o risklere girecek kadar saf biri değil.

Global sermayenin amacı yeni pazarları tüketime açmak. Tabi enerji krizi çıkınca G8 ülkeleri tarafından tasviye edilmeye başladılar.

Bu da bir siteden alıntı.

"2001 ekonomik krizi ise aslinda bir ekonomik kriz degildi Sayin Ecevit ve Bahcelinin manevra imkanlarini tikamak onlari kibrista tavize zorlamak icin duzenlenmis basarili bir ekonomik operasyondu.

Bu Operasyonun bir benzeri gene siyasi nedenlerden dolayi 90 li yillarda Ingiltere ye karsi yapilmis ve cok basarili olmustu,Ingiltere ye karsi yapilan operasyon kagit uzerinde bay Soros tarafindan yapilmisti ama bay Sorosun arkasindaki gizli dev guc Bundesbank tan baskasi degildi.

Ama sayin Ecevit ve Bahceli oyunu gorduler ve siyasi intiharlari pahasina da olsa bu oyuna ortak olmadilar,takdir edilmeleri gerekir. "
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...