Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Garanti bankası ve yersen yöntemleri - borç ödeme v.23234

scorch

Öne çıkan mesajlar

Kasım ayı başında borç yapılandırması yaparak kredi kartımı iptal ettirdim Garanti bankasından.

12 taksitle paşa paşa ödenecek şekilde herşeyi ayarladık falan filan taksitleri de hali hazırda bulunan garanti vadesiz hesabıma tarihinden önce yatırıp öderim oh kurtuldum diyordum kiiii

bir baktım bana garanti gold kart tanımlamışlar yeni daha yüksek limitli.

hemen aradım uğraş dur 2 günde iptal ettirdim. gelen kartı da zarfına elimi sürmeden postacıya not aldırarak gönderdim geri.

şimdi bi baktım ekstre kesmişler bu karta kartın içerisindeki borç benim ödemem gereken borç yapılandırması tutarı ve revize edilmiş borç şeklinde.

yani çakallar, kapattığım kredi kartını, yeni kredi kartı üzerinden ödetmeye çalışıyorlar.

aradık genel merkezini tanıdık vasıtası ile, bu iş böyle başka türlü ödeyemessiniz falan filan dediler.

var mıdır bunun bir yasal tutanağı? saçmalık ötesi değil mi?

ben kart borcumu ödeyemediğim için yapılandırıyorum, sen bana yeni kart gönderiyorsun ve adım gibi biliyorum ki bir ay sonra kart aidatı diye 70 lira para kesicekler benden, daha ilk aydan 13 lira bilmem ne masrafı eklemişler.

tam bir bela bu garanti bankası ben gerekirse mahkemeye gitmeyi düşünüyorum ama konu hakkında yapılması gereken bişeyler var mı atladığım diye buraya bir sorayım dedim.

özet : ben bu yeni kredi kartını almadan efendi gibi kalan borcumu ödeyip kurtulmak istiyorum garanti bankasından.
Sosyal ağlarda paylaş

valla teb'da aynı üstteki arkadaşın dediği gibi aldım bütün borç tutarını, bankaya yürürken telefonda kapattırdım gidip borcumu ödeyebilirim şimdi değil mi dedim gerek yok biz size her ay ekstre yollayacağız istediğiniz gibi ödersiniz asgari/toplam farketmez dedilerdi. garantide de farklı olmaması lazım bu işin tabi işin kitabını bilen birinden bilgi edinmekte fayda var.

ha bu arada yapılandırma olayı farklıydı ya benim kafam gitti, annem aynı şekilde yaklaşık 3000 lira kredi kartı borcunu yapılandırdı ama kredi kartı duruyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

garanti en kötüsü sanırım bankaların.

annem de dahil, çevremde garanti kredi kartını iptal etmeye çalışan herkese öncelikle bir "aidat" çıkardılar. yani sen borcu sıfırlıyorsun, yok bir de aidat ödemelisin diyorlar ki "ulan borcu kalmamış, artık kullanılmayacak kartın ne aidatı?".

genel olarak kart iptal ederken, kalan borç için -geçici- hesap açar bankalar. ona da dikkat edin. sonra o hesapdan da masraf çıkarabilirler size.

tüketici mahkemesine gidebilirsiniz. onlar bir karar alıyor, o kararı bankaya veriyorsun. normalde banka geri vites yapıyor. annem için bu geçerli olmadı, garanti geri vites yapmadı. bu durumda mahkemelik olursun ve kazanırsın aslında. ama sonradan tazmin edilmek üzere, ilk masraflar senden çıkıyor. bir de iş/güç arasında zor oluyor tabii mahkeme kovalamak. bankalar bunu iyi biliyor, avukat ordusu da hazır. insanların kazanacağını bilse bile, uğraşmayacağını da biliyor. ne yapacağınız size kalmış.

en son olarak, bir bankada çalışan avukat arkadaşımın söylediği; bankaların 32 kalem illegal geliri var. o aidatmış, bilmemne masrafıymış falan hikaye yani. ben de içinde sayılırım sektörün, ne pislikler dönüyor görüyorsun. bunlarla uğraşmak istiyorsan, yukarıdakileri yapabilirsin ama hukuk devleti de değiliz işte.. yoğun uğraş gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yok benim deli olduğum olay şu, madem bu borç bitmeden kart kapanamaz,

neden kapattılar?

sırf piçliğine işte, kapatıp aidatı daha yüksek kart çıkarttılar anında ki daha fazla para koparalım diye. biter bitmez aidat maidat ne varsa ödeyip kurtulmak istiyorum vallahi garantiden
Sosyal ağlarda paylaş

mardox said:

burda yazanlardan sonra yarın tümden borcu yatırıp kapattırcam. garanti çakallık yapar şimdi ekstreleri ödeseniz yeter ayağıana. hsbc ye helal olsun hiç drama yapmadan kapatmıştı kartı.

teb da aynı şekilde çat diye kapamıştı ama kapatırlerken biraz ağlamıştı kadın " AMA 58 KURUŞ BONUSUNUZU KULLANAMAYACAKSINIZ" diye auehauhu sağlık olsun ben helal ediyorum size diye bıraktıydım :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 11 ay sonra ...
Bu ne gerzek bankadır arkadaş 2002'den kalma kart aidatı borcu ve faizleri için icra takibi başlatmışlar bana. İKİBİNİKİ...

Saatlerce uğraştım bankada, ikibinikiden bugüne beraber çalıştık memurla.

Borcumu sıfırlamışım, kartı iptal edememişim.
Yıllık 20 TL borç gelmiş.

Bi ara faizlerle beraber toplam borcumun yarısını silmişler premium müşteri olduğum için.

2008 gibi faiz affına uğramışım, sadece yıllık tutarlar 120 tL gibi bir borç olmuş.

..... uzar gider.. 186 TL borç için takibe vermişler.

Avukatlık bürosu: Bu kadar küçük bir tutar için itiraz dilekçesi mi verdiniz?
Ben: KÜÇÜK MÜ??? 186 lira hanımefendi sormadan vermem mi gerekiyor?

...................................

inada bindirdim. vermiyorum. gerekirse mahkeme bilmemne 10 katını harcayacağım.

Sinir!
Sosyal ağlarda paylaş

Dear Op,
yasal bir dayanağı muhtemelen yok.
banka çakallık yapmış. büyük ihtimalle derdi sana kredi kartı aidatı kesmek değil, itfaya bağlanan krediyi canlı krediler altında muhasebeleştirmek. aidat da yanlarına kar kalır. imzaladığın şeyler arasında o gold kart zımbırtısına dair bir şey yoksa, bddk'ya dilekçeyi yolluyorsun, investigate ediyorlar, 2k ile 10k arası cezası var, direk sorunun çözülür. hakem heyeti falan karıştırma, doğrudan kurula git.
Sosyal ağlarda paylaş

Belli bir tutarın (genelde 150 TL) altı için icra takibi başlatmıyorlar. Astarı yüzünden pahalıya geliyor.

Senin durum çok geçmişe dayanıyor. İptal ettiğin kart için kesilen kart ücretinden kaynaklı bir takip başlatmışlarsa, zaten baştan kaybederler.

Fakat o 20 TL senin kapanmayan bir harcamana aitse işin rengi değişebilir.

Her halükarda sen BDDK ya şikayet etmeyi unutma.
Sosyal ağlarda paylaş

cacodemon said:

İptal ettiğin kart için kesilen kart ücretinden kaynaklı bir takip başlatmışlarsa, zaten baştan kaybederler.

Fakat o 20 TL senin kapanmayan bir harcamana aitse işin rengi değişebilir.

Borcunu kapattığım ama KARTI kapatmadığım için yıllık aidat gelmiş, 150 TL altı olduğu/kaldığı için takip başlamamış. İki kişi didik didik aradı, harcama yok. Borcu sıfırlamışım, kart aidatı gelmiş. 2002'den beri de o kartı hiç kullanmamışım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...