Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Playstation 4 - Fun and Video Games - II

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Selamlar,

Yeni aldığım PS-4 Pro ile ilgili bir sorum olacak. Belki görmüşsünüzdür burdan yazmıştım, 2 hafta önce Sony'den çalışan bir arkadaşım aracılığıyla PS-4 Pro aldım. Henüz oyunum yok, tatile çıkıyorum vs. diye düzgün açamamıştım. Bu hafta sonu biraz kurcalayıp biraz oyun oynama şansım oldu.

Şöyle bir durum var, Pazar günü 5 saat kadar Netflix'de dizi izledik kız arkadaşımla. Sonrasında bir baktım ki PS'in arkasında duran roll on deodorantım bildiğin erimiş, içindeki sıvı dışına akmış. PS'e bir dokundum cayır cayır. Böyle elini değdiremeyeceğin bir seviye değil, ama ısınmış epey. Benim oda özellikle yazın inanılmaz sıcak oluyor, klima da direkt benim odayı soğutmuyor ondan sürekli açık cam + uzun UFO soğutucu ile kırıyorum odanın sıcağını.

Makina 5 - 6 saat açıktı baktığımda, eyvallah ısınmasını anlarım, ama dizi izliyorduk lan. Oyun değil bir şey değil yani. Aynı yerde senelerce PS 3 Slim durdu, o da ısınırdı ama bu derece değil. Sözde PS-4 Pro'nun soğutucusu daha iyi değil miydi? Mecbur çektim ordan parfüm, deodorant ne varsa bir tek plastik kabında oyunları bıraktım.

Horizon'a girdim sonra, elimdeki tek oyun o. 20 - 25 dk'da onda dolandım etrafta. Gene ısındı ama bir öncekinde ne kadar ısındıysa o kadar ısındı. Ön taraf pek sıcak olmuyor, arka taraf oluyor (fan ön tarafta bildiğim kadarıyla) Aletin sağında televizyon duruyor, önü yanları arkasında muazzam bir boşluk yok ama yeterince hava alacak yer olduğunu düşünüyorum. Olmazsa fotoğraf da atarım.

Doğum gününde Pro aldığımız başka bir yakın arkadaşıma sordum kendininkini test etmesi için, o da gece açıp idle'da 15-20 dk bekledi, benimki de ısındı dedi. Idle'da bile ısındıysa zaten abarey yani.

İade etsem mi diye düşünüyordum ama genel bir durum olabilir mi bu? Software update'ler falan hepsi tamam. TV'm 4k değil bu arada, düz 2010'dan kalma 1080p Philips. PS ayarlarında da supersampling açmıştım, resolution'ı da Auto'dan 1080p'ye almıştım. Dikkate değer bunlar var yani aklıma gelen.
Sosyal ağlarda paylaş

Yatay dikey karşılaştırması var zaten Youtube'da, yatayken daha az ısınıyor 1-2 derece de olsa.

O zaman oyun dışında da, Netflix'de falan da bu kadar ısınıyor olması normal diyorsunuz yani. Bugün itibarıyla oynuyor olucam baya, karşılaştırabilirim diye düşünüyorum hafta sonu ısındığı haliyle.

Olmazsa akşam bir fotoğraf da koyarım buraya, bir bakarsınız sizce yeterli hava alıyor mudur diye. Dediğim gibi daha önce PS3 duruyordu sonuçta aynı yerde.

Ben ne olur ne olmaz arkasındaki oyunları da başka yere koyayım olmazsa.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

neden ısrar ediyorsun anlamıyorum ama arkası boş olsun çünkü deodoratı eriten onları da gayet rahat eritir

Anlamadım, ne için diyorsun bunu? Yerini değiştirdim zaten arkasında duran şeylerin, oyunlar duruyor şimdilik sadece. Onları da koyucam bir yere.

Wireless kullanıyor dediğin?
Sosyal ağlarda paylaş

yani arkasında bişiler tutmakta neden ısrar ediyosun demek istemiştim :D

kaldır abi ne var ne yoksa. bide evet eğer online oyun oynuyacaksan wireless kullanma kesinlikle çünkü baya kötü wireless'ı ps'in. gerçi pro'da yeni bi parça kullanıyolarmış ama yinede iyi dl hızı ve düşük ping için kablo şart ps'te.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün oynadım epey Horizon, normal seviyelerde ısındı alet. Uzun da bir süre oynadım. Panik yapmaya gerek yok sanırım.

Arkadaki oyunları şimdilik bıraktım, çok hafif ısınmışlardı. Onları şimdilik koyabileceğim bir yer yok, oda ağzına kadar dolu çünkü. Yani aslında var da, biraz daha display konusuna takık olduğum için kenara köşeye atmak istemiyorum dursunlar orda DAS

Wireless konusuna gelince, şu an dediğim gibi sadece Horizon var oyun olarak. Multiplayer oynar mıyım yakın zamanda ondan bile emin değilim, çok fazla single player oyun var oynamak istediğim.

Dün yayın yaparken Wireless sıkıntı yaratmadı, 720p60fps verdim Twtich üzerindem. Sadece ilk başta bi 2 - 3 dk 144p - 720p arası gitti geldi bi yerlerde, sonra o da düzeldi yayını tekrar açınca.

Modem PC'ye ethernet ile bağlı zaten, ama PS'e biraz uzak kalıyor odada. Bakalım uzun ethernet ile bağlarım dediğiniz kadar kötüyse Wireless.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...