Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Captain Phillips (2013)


neutrino

Öne çıkan mesajlar

http://www.imdb.com/title/tt1535109/?ref_=nv_sr_1



Konusu açılmamış bunun niyeyse, dün akşam seyrettim güzel film olmuş patiler. 2 saatten biraz fazla sürüyor ama zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Çok derin bir şeyler beklemeyin, Tom Hanks'in oyunculuğu iyiydi gayet, sıkılmıyorsunuz seyrederken. Pişman olmazsınız.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olay, yani MV Maersk Alabama'nın kaçırılması, biz denizcilerin iyi bildiği bir hikayedir. Yaklaşık bir yıldır bekliyorduk bu filmi. Çok başarılı buldum. Oyunculukları da çok başarılı buldum. Tom Hanks gerçek bir kaptan gibi görünüyor. Köprü üstü sahneleri, dürbün kullanışı aktör değil de DENİZCİ gibi görünüyordu, helal olsun. Tarihi hikaye ile film arasında ufak tefek farklar var. Denizcilik açısından da hatalar var, gemi limandan pilotsuz kalkıyor, volkiyle anons sisteminden gemiye sesleniyor falan filan ama gene de bu güne kadar izlediğim en iyi denizcilik filmi. Korsan saldırısına bizzat uğramış bir kaptan olarak ÖLDÜM EMPATİDEN. Hala da filmde yaşıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=Sp6jpeDeQmE

Look at me
Sure
Look at me.
...
I am the captain now



şiddetle öneririm. Sinemada izleyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@sostizm
Anlattigin seyleri daha detayli olarak reel vs kurgu olarak da yazar misin? Filmlerde bazen bilgisizlikten, bazen sinematografik kisayollardan, bazen de izleyicinin cok fransiz kalmamasi icin bazi seyler degistiriliyor. Filmi izledikten sonra dogrusunu okuyup bileyim isterim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Peki,

1- Kaptan gemiye katıldığı zaman sallanıp girmez öyle. Önce eski Kaptanla bir araya gelir, uzun bir devir teslim süreci yaşanır. Phil kaptansız gemiye çıkıp cört diye kaptan kamarasına gitti. Bizimki gelene kadar koca Maersk gemisi kaptansız mı bekliyormuş öyle?

2- Gemi kalkarken gemide pilot (klavuz kaptan) olur, bu gemide yoktu. Romörkör'ün göründüğü sahne vardı mesela, kılavuz olmadan limanın romörkörürünü kullanamazsın.

3- Gene kalkış manevrasında, Kaptan, İkinci Kaptan ve Üçüncü Kaptan (dümen tutan), köprü üstündeydi. Baş tarafta ve kıç tarafta halat mnevrasını yönetenler kimdi peki? İşin aslı ikinci başta üçüncü kıçta durur.Ayni saçmalık vardiyalar boyu da sürdü. Normalde ikinci 04-08/16-20 vardiyası tutar, üçüncü 00-04/12-16 vardiyası. 8-12'yi varsa dördüncü - bu gemide yoktu - yoksa kaptan veya stajer -bu gemide yoktu- tutar.

4- Gemi dahili anons sitemi el telsizinden kullanılamaz. Fragmanda bile kaptanın Wolky-tolky ile gemiye duygusal bir konuşma yaptığını görüyorsunuz.

5-


Emergency jeneratörü kapatmak için bizzat jeneratör dairesine gitmek gerekmez, çarkçıbaşı jeneratörü kapatsa da bu kez akü devresinden emergency aydınlatma devreye girer, makine dairesi öyle kararmaz. Ha çarkçıbaşı karartmak isterse de makine dairesinin içindeki kontrol odasından bunu yapabilir, öyle filmdeki gibi bi aksiyona gerek olmaz.



6- Gemilerde zabitanın ve personelin yemek yediği kahve içtiği salon ayrıdır. Burada herkes kucak kucağa.

Spoiler vermemek için piracy prosedürleri ile ilgili bişey yazmayacağım ama gene de söylüyorum. ÇOK GERÇEKÇİ bir film olmuş. İzlerken birkaç şey daha takıldı gözüme ama önemsiz detaylar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

filmden geliyorum simdi.
Filmin sonuna kadar gerim gerim gerildik. Atmosferi guzel yansitilmisti film boyunca.

sorular falan

Koskoca onlarca milyon dolarlik mal tasiyan container gemisinin icinde tek bir silah dahi olmamasi olayinin aciklamasi nedir? Limandan cikmadan once kaptan guvenligin arttiralim derken tek kastettigi "kullanmadigimiz kapiyi kapatalim arkadaslar" degildir herhalde.
Sonraki incidentlarda uyari atisi yapildigi falan yaziyor, neden oyle birseyler yapilmadi?

Ikinci merak ettigim sey ise , birinci basarisiz yaklasmada kaptan durumu bi yere raporladiginda (cevap vermeyen US den sonra baglandiklari yerin adini hatirlamiyorum) operator drill i soyledikten sonra zaten bisey olmaz muhtemelen balikci gemisidir diyip yardim cagrisini ciddiye almamisti. 1 haftadir cok sicak bi bolge olarak raporlanan ve ozellikle kaptan a da gelen korsan saldiri raporlarindan sonra bu cagrinin bi sonraki gun ikinci ataga kadar ciddiye alinmamasinin sebebi nedir?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel filmdi, 7.5/10 çalışır gözü kapalı hatta 8/10 bile olabilir.


Bazı saçmalıklar vardı cidden, sostizm diyince iyice dikkat ettim çoğu şeyi de olsun o kadar Hollywood'da.



Birde cidden silah olayı... En kötü kaptanda olmaz mı bir tane bile silah ya? Zabıtası vs. yok mu bu geminin nasıl silah olmaz...





Onun dışında işte gerçekten harika filmdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olmaz silah gemilerde. Sürekli ülke ülke geziyorlar, bir silah dünyanın maliyetini yaratıyor.

Ben hiç görmedim hiçbir gemide. Paraşütlü işaretfişeği silah yerine geçebilir diye bir fikir var çok inandığımız, ama burada gördük ki işe yaramıyormuş.

Pirate trap dediğimiz evet o. Sadece o kadar.

Riskli bölgelerden geçerken silah ve ADAM alıyor gemiler. Bizim gemiler rus alıyor mesela.

Videosunu koymuştum yukarıda, kesin çözüm, kullanmasını bilmeyen personele silah vermek iyi bir fikir değil inanın bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

HER liman giriş çıkışında bir görevli çağırıyorsun, custody'e alıyorlar veya gemi içinde mühürlüyorlar. Kalkarken gene gelip teslim ediyorlar. Her işlemin maliyeti var.

Gemilerde silah taşınan dönemden de gayet iyi biliyoruz ki, silah varsa genelde o silahı birbirleri için kullanabiliyor denizciler.

Oysaki gemide birini YOK etmenin o kadar çok yolu var ki. Bir sabah kalkıldığında bir kişinin eksik olduğunu fark edersin ve kimse bilemez nerede ne oldu.

Bizim bir öğrencimiz mezun olduğu sene böyle YOK OLDU gemide. Ailesi perişan. Neyse konuyu dağıtmayayım. Şuradaki Rus abileri almak en iyisi.

http://www.youtube.com/watch?v=nkYHjMwUNnc
bu da rus askeri geminin müdahalesi. OVERKILL diyorlar ama rus gördümü kaçıyor bu yüzden korsanlar. US-Navy fazla yumuşak :)


Edit: ulen bu video eklemek amma kastırdı beni bee...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Kesinlikle on numara filmdi.
8/10
Bikaç yorum yapmak istiyorum: A ship never waits.
Bu bir denizcilik kuralıdır misal. Orda kaptanın peşinden koca gemiyi sürmeler abesti. Bunlar diğer söylenenlere ek.
Kabin memurluğu yapmış biri olarak, nasıl ki koooskoca uçaklarda bir silah dahi yoksa(tek silah sayılacak şey kokpitteki baltadır) gemide de olamaz. Normal yani.
Gemide deklare etmediğiniz bişey çıkarsa, hangi karanın sularındaysanız o ülkede suç işlemiş sayılırsınız, hem de custom free zone'da. Yani liman'da silah yakalatmaktan farksızdır.

Yanlız Maersk'ün kardeş firma Safmarine'i unutmayıp onun da 3 DCsini göstermesi efsaneydi ahahah.

Ayrıca evet, hemşire sahnesi gerim gerim gerdi. Adam şoka girmiş resmen. Oynamamış, yaşamış. Hll team Tom Hanks.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...