Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"We found that despite the three major nuclear accidents the world has experienced, nuclear power prevented an average of over 1.8 million net deaths worldwide between 1971-2009"

BonePART

Öne çıkan mesajlar

Şaşırtıcı değil. Nükleer santraller enerji üretiyorlar. Şu ana kadar aynı güçte enerji üreten çok sayıda santralden temiz üretiyorlar. Sorun nükleer enerjinin şu an insanların kullanabildiği en büyük güç olması. İnsanlık beyniyle değil götüyle yönetildiği için bunu silah yapıp insanların üzerine atan hayvanın evlatları da oluyor, kullanırken dikkat etmeyip kazaya sebep veren de oluyor. Bunları denetleyecek mekanizmalar oluşturduktan sonra herhangi başka bir reaktör gibi(daha avantajlı hali) çalışıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de sunlari birakayim;

Ryan Carlyle's answer to "What are some policies that would improve millions of lives, but people still oppose?" about nuclear energy
Ryan Carlyle's answer to Fukushima Dai-ichi Reactors: Casulties

Quora okuyan varsa nukleer enerjiyle ilgilenenler ryan i takip etsinler. 2 milyar tane link koymak istemiyorum. Hepsi sourcelarla tum kriterler goz onune alinarak ozetlenmis durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

k1nJo said:

öncelikli olarak nükleere karşı değilim.
ama şöyle de bi şey var
http://www.sabah.com.tr/YesilEkran/2012/06/04/bu-bir-rekor
ve yanılmıyorsam güneş enerjisinden yararlanmada türkiye, almanyanın 1,5 katı kadar bir potansiyele de sahip.

Doğru. Ama almanya kendi güneş panelini üretip üstüne dünyaya pazarlayabilirken Türkiye'de böyle bir üretim yok gibi birşey. Olanlar da almanlarınki kadar verimli değil.

Haliyle güneş panelini almanyadan getirince 1.5 katlık potansiyelin maddi olarak bi anlamı kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...