Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[İstek] Hamburger Köftesi Yapma Tuto'su

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dün kıyma alıp giriştim işe, harç kullanmadan ev usulü(yumurta, ekmek, karabiber, kırmızı biber, tuz, soğan) yaptım. Normal boyutlarda köfte yaptığımda genelde dinlendiriyorum bir süre ama dün fırsatım da yoktu, hızlı hızlı yaptım.

Sulu, aroması hissedilir, ağızda dağılan, kalın ama top gibi şişmemiş güzel güzel köfteler olsunlar istedim. Kuruca, yavan ve top gibi köftelerim oldu. Çok bastırmadığımdan yine yumuşacıklardı ama tat konusunda istediğimi bulamadım.

Mükemmel hamburger köftesini yapmak istesem, ne gerekir, nasıl yapmak gerekir? Varsa bilen anlatın bakalım.
Mesaj tarihi:
tamam baslik guzel
nasil yapildigini ogrenmek falan ama
neden hamburger koftesini evde yapmak istiyorsun anlamadim
hamburger bi ev yemegi degil, evde de yapilir ama neden hamburger yapayim evde
bi fastfood urununu neden evimde yiyecegim menuye dahil edeyim cidden anlamsiz geldi bana
Mesaj tarihi:
Fistan said:

tamam baslik guzel
bi fastfood urununu neden evimde yiyecegim menuye dahil edeyim cidden anlamsiz geldi bana

+1

hani evde hamburger yapma olayına bende girdim 2 yıldır arada yaparım ama superfresh falan kullanıyorum.

hani böyle maç olur falan izlenecek dışardan söylemek istemezsin.
Mesaj tarihi:
noname supermarket biftegini yenilebilir hale getirmenin daha iyi yolunu biliyorsaniz buyrun

ps : minimum kalori eklentisi kosuluyla
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

Dün kıyma alıp giriştim işe, harç kullanmadan ev usulü(yumurta, ekmek, karabiber, kırmızı biber, tuz, soğan) yaptım. Normal boyutlarda köfte yaptığımda genelde dinlendiriyorum bir süre ama dün fırsatım da yoktu, hızlı hızlı yaptım.

Sulu, aroması hissedilir, ağızda dağılan, kalın ama top gibi şişmemiş güzel güzel köfteler olsunlar istedim. Kuruca, yavan ve top gibi köftelerim oldu. Çok bastırmadığımdan yine yumuşacıklardı ama tat konusunda istediğimi bulamadım.

Mükemmel hamburger köftesini yapmak istesem, ne gerekir, nasıl yapmak gerekir? Varsa bilen anlatın bakalım.

yarım kilo kıyma + 1 soğan + el ölçüsüyle ketçap + tuz biber

bunları 15 dkk fln yoğurman lazım ama
Mesaj tarihi:
Oyle bi et isteğim olduğunda ve evdeysem hamburgere falan girmem , fastfoodsa al sucuk yap mis gibi fastfood , al salam jambon vs vs , al sana fast food .

He illa et yapıcam ve zaman harcıcam diyosan hamburger ne abi git pirzola al biftek falan al , hani çok daha pahalı olsalar dicem ki paradan , yoo aralarında TAŞ çatlasın 10 lira farkeder tek kişide. Hamburger eti 5 lira falan tutarsa normal et 15 lira falan tutuyo tek kişiye , git al bi tane güzel büyük 20 liraya antrikot , geberene kadar yersin onu , çatlarsın bitene kadar.
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

deadwoll said:

yarım kilo kıyma + 1 soğan + el ölçüsüyle ketçap + tuz biber

bunları 15 dkk fln yoğurman lazım ama

Kabartma tozu da kullanin bunun icinde
Mesaj tarihi:
Hamburger köftesi biraz yağlı seviyorum ben fakat yağlansın diye kuzu karıştırmak yerine dana kaburgadan çektiriyorum 1 kez sadece. İkinciyi çekerse yaramaz, anne köftesi olur. Hamburger köftesine sadece tuz ve karabiber eklenir. Şekil ver varsa döküm tavada pişir

Fakat bunların yanında yancıları, kaliteli ekmeği, sosu derken pahalı bir mutfak hobisi oluyor. Her şehirde artık butik hamburgerci var, deymez bence
  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Fistan said:

tamam baslik guzel

hayat sana tamamen anlamsız zaten.
  • Yeni Oluştur...