Masticore Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 NASA, insanlık tarihinde ilk kez Güneş Sistemi dışında yapılan bir ses kaydını açıkladı. Güneş Sistemi’ni Ağustos 2012’de terk ettiği yeni gelen veriler sayesinde hafta içinde kesinleşen Voyager 1 uzay aracı, yıldızlararası uzayın sesini de dinledi. Ses, uzaydaki plazma dalgalanmasından kaynaklanıyor. NASA yetkilisi Don Gurnett, “Bu sesi dinlerken, bunun tarihi bir olay olduğunun lütfen farkına varın” dedi http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=galeri&t=v&kid=1429&ka=1428&kb=1429&fn=198698
barbu Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 bizim Taksim'deki yeni tğünellerde de korna sesi gelir ne var sanki.
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 http://1.bp.blogspot.com/-TJS7fSDYLd8/UZjCCczW-GI/AAAAAAAAA6U/ym2W2FG9ygU/s1600/tumblr_lu1gkcDQD91qju31b.jpg plazma sesi diyince ne oluyo şimdi ?
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 plazmaların kendi aralarında iletişimleri abi işte cosmic dialogue.
Flassh Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 uzayda da mı kafa dinleyemicez bu ne lan
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 belki de plazmalarda sizinle ilgili aynı şeyi düşünüyor?
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 mikrofonu dötüme soksam aynı sesi verir
k1nJo Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Gizli said: ses boşlukta yayılmaz ses boşlukta yayılıyor ama biz duyamıyoruz, duymak için gerekli alet edevat kullanıp havalı bir ortamda dinlenebiliyor diye biliyorum.
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 NASA yetkilisi Don Gurnett, “Bu sesi dinlerken, bunun tarihi bir olay olduğunun lütfen farkına varın” dedi. garibim ya ne zor bunların hayatı da. - dilara ne olduğuna inanmıycaksın! ilk defa uzayda ses duyduk, bir devrim niteliğinde! tarih yazdık! - aaa süper canım ya, akşam ben baranlarla dışarı çıkıcam, gece gelmeyebilirim, yarın haberleşiriz. sen akşam dışardan yemek söyler, sesi iyicene dinlersin. - tamam aşkım! "lütfen farkına varın"
Red Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 adam farkına varın,uyanın alien invasion diyor. ben farkına vardım.
incdarkness Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 radyo sinyali yani elektromanyetik dalgalari sayesinde bosluk ortadan kalkmis olup ordan gecen sesleri duymamizi saglar uzaya beatles dinletmemiz gibi sadece uyduyu dusunmen yeterdi aslinda lol
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 hayır abi herkesin dinleyip miklemeden kapayacağına ve hiçbir şey ifade etmeyeceğini biliyor asdasdas http://coedbc.files.wordpress.com/2012/08/mckayla-not-impressed-8.jpg
Nazca Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Uzay boşluğu tamamen vakum ortamı olarak kabul edilse de gerçekte tam da öyle bir yer değil, aslında içerisinde parçacık seviyesinde cm^3'te 0.1'den 1000'e kadar değişen rakamlarda bir yoğunluk var. Kayıt edilen sesler derin uzayda kaydedildiyse bile en yakın gezegenin ya da asteroidin doğal frekansı olabilir, gök cisimleri de translation, rotation ve vibration yaparlar. Ses dalgaları yoğunluğu çok düşük ortamlarda bile kayıt edilebilir yine, evrende iyonize olmuş parçacıkların titreşimlerini duydunuz hatta az önce büyük olasılıkla, biz duyamayız ama bizim kulağımızdan daha hassas aletler kayıt edebilir.
Gaboo Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 bingildak said: NASA yetkilisi Don Gurnett, “Bu sesi dinlerken, bunun tarihi bir olay olduğunun lütfen farkına varın” dedi. garibim ya ne zor bunların hayatı da. - dilara ne olduğuna inanmıycaksın! ilk defa uzayda ses duyduk, bir devrim niteliğinde! tarih yazdık! - aaa süper canım ya, akşam ben baranlarla dışarı çıkıcam, gece gelmeyebilirim, yarın haberleşiriz. sen akşam dışardan yemek söyler, sesi iyicene dinlersin. - tamam aşkım! "lütfen farkına varın" dilara niye baranlarda kalıyo gece? bi de aşkım diyo
pascalnouman Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 sabrinin geçen sene elmandere actigi bi orta vardi o nasa nin uydusuna vurmustur heycanlanmayin hemen
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Beyler hepiniz ilk sesi dinlediniz . Hepinize ilkleri yaşattım. Evet ilkler masticore ile yaşanır
j_bLiND Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 düneş sisteminden gelen sesleri dinlemeden dışından gelen sesi dinledim. tersi olsaydı fark eder miydi? hayır. bunu dinleyince bi şey de olmadı. meh bence
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 valla bana bir şey ifade etmiyor. yerim uzaydaki sesi.
Öne çıkan mesajlar