arcane Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Kanuni said: insanlarda ucamaz denmisti :P ucak yaptik uctuk farkı burada bütün bilim adamlarını toplicaz, manhattan projesi gibi 5 seneye bombayı patlacağız gazı var sdfsdf. olmaz o iş. yoksa yapılır niye yapılmasın. diyorum mars'a da gideceğiz yani bir gün, belki de 15-20 seneye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 malesef. her ureticinin buna bulasmasi soyle mumkun olur ancak.. CHINA!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Warhero said: Daha büyük parçalar aynı zamanda daha çok performans vaadediyor. Daha çok performans == Daha çok ısı Daha çok ısı = Daha çok yer gereksinimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 bu iş anca şöyle olur, apple derki arkadaş ben moduler telefon çıkarıyorum, wifi bluetooth ıvır zıvır, parçaları store'dan alıp board üzerinde birleştireceksiniz. işte o zaman yan sanayisi başlar, IBM PC'lerin standart olması gibi bu phoneblock günlerini de o zaman yaşarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 aente said: Aynı zamanda kaba, çirkin kalın. Ayrıca firmalar oturup buna parça üretecek? Kim inanıyor buna ya cidden. Sürekli olarak bunun modüllerine destek verip kendi telefonlarına rakip bir telefon yaratıp destekleyecekler. Üstüne üstlük parçalar birbiriyle uyumlu olacak? Desktop PC? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 fikir güzel falan değil ben niye anteni upgrade edeyim, neden bluetooth ya da jiroskopu upgrade edeyim pili neden upgrade edeyim audio jacki niye ? falan filan saçma ötesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Fistan said: fikir güzel falan değil ben niye anteni upgrade edeyim, neden bluetooth ya da jiroskopu upgrade edeyim pili neden upgrade edeyim audio jacki niye ? falan filan saçma ötesi Daha yenisini elde etmek için? Bluetooth 4.0 çıkınca sadece Bluetooth 3.0 modülünü değiştiriyorsun, sıfırdan yeni telefon almıyorsun. Ya da aldığın telefonun 1500mAh piliyle yetinmek durumda kalmıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 şerefsizim aklıma gelmişti. Biz niye modul modul takmıyoruz kompanentleri diye bi içimden geçirmiştim bi ara. Umarım tutar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 abi yemin etmenize gerek yok gelmistir akliniza. Zaten telefon ureticilerinin hepsinin aklinda olan birseydir bu pc gibi upgrade edilebilen aletler uretmek. cok fantastik birsey degil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 BonePART said: Abi reddit teki commentlerini okuyun. Yada ben bi mühendis olarak özet geçiyim. İmkansız. Laptop kadar telefon olur bu. 30 tane parçanın her biri modüler olarak birbirine konnektörlerle bağlanıcak. Her bir konnektör modüler olduğu için max soğutma ve max enerji iletmi özelliklerine sahip olmak durumunda olucak. Yüzlerce entegre özellik tek tek ayrık hale getirilecek hayvan gibi telefon olucak. Normalde mesela telefon devresinde mikronluk yer kaplamayan gyroscop modülü burda parmak kadar olucak. Ayrıca onu geçtim 50 tane ayrı şirket bu ürüne aygıt üretcek hepsi birbiriyle uyumlu olcak. AMD anakarta Intel CPU takılmayan bi dünyadan söz ediyoruz. Bi desktropun bi laptoun 4 5 katı boyutta olma sebebi bu nedenler zaten. Laptopta herşey entegre. Bu sebeple upgrade olmuyo bu sebebple Asusun N53 Modelindeki GT550 M ekran kartını sökünce Toshibanın aynı ekran kartı slotuna bile takamıyosun. Proje bildiğin mal bi marketing okumuş elemanın hiç bişi düşünmeden yaptığı bi şey. Alt yapısını nasıl çalışacağını hiç düşünmeden. baştan sona +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2013 yalan olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 abi düşünce zaten anakart ve upgrade edilebilen parçalar. wireless, gyroscope gibi parçalar uzun vadeli olduğu için upgrade edilmesi ya da konektör kısmı tabii mantıksız ancak bunun gibi parçalar anakarta entegre bir hale de getirilebilir. zaten işin aslı böyle birşey şu an için imkansız ancak fikir güzel ve bu fikir daha da geliştirilebilir ilerde telefonlar da pc gibi upgrade edilebilir. yani amaç upgrade edilebilen akıllı telefonlar, proje tabiiki de dandik görsel amaçlı bir sunum için uydurulmuş da denebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Warhero said: aente said: Aynı zamanda kaba, çirkin kalın. Ayrıca firmalar oturup buna parça üretecek? Kim inanıyor buna ya cidden. Sürekli olarak bunun modüllerine destek verip kendi telefonlarına rakip bir telefon yaratıp destekleyecekler. Üstüne üstlük parçalar birbiriyle uyumlu olacak? Desktop PC? Desktop PC dediğin alet 30 senedir üretilen bir şey hala intelin bi önceki chipsetindeki CPU yeni chipsetindeki alete uymuyo 1 sene önceki anakarttan söz ediyoruz AMD ve Intel ki sadece 2 şirket söz bile etmiyorum uyumsuzlukları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 abi teknik açıdan sıkıntılı olsa da fikir hoşuma gitti, ondan destekledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 abi cpu socketlerin uymaması tamamen amd/intel'in çakallığı. istediğimiz rami, ekran kartını, pci aksesuarını kullanabiliyoruz işte desktopta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Gayet saçma sapan bi fikir yalnız, nasıl 150 bin destek gelmiş anlamadım. işlemci, ram, bluetooth modülünün markası falan son kullanıcının %97'sinin umrumda değil. Laptopda bile değil artık. Adam gibi çalışsın yeter. Uyumluluk sorunları, ısınma, pin, şekil, zart zurt, hiç manası yok. 3-5 tane Arch Linux falan kullanan nerd'e satarsın anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 ahaha telefonların upgrade edilebilmesi fikri saçma mı şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Bu olay hiçbir üreticinin işine gelmez, ki gelseydi laptoplar masaüstleri gibi kolay upgrade edilebilen cihazlar olurdu. Tek tek parça satmak yerine kompakt cihazı satıp daha yüksek kar ediyorlar.Yeni teknolojiler çıkıncada yeni ürünleri adapte edip farklı cihazları piyasaya sokup insanları sağmaya devam ediyorlar. Cep telefonlarıda aynı. Piyasada ki mevcut üreticilerle çok ütopik bi mevzu bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Kaldı ki bir tane anakart çıkacak bütün firmalar ona uygun parça üretecek diye birşey de yok. Her çipset için farklı anakart olsa bile bu fikir (fikir de değil aslında) gayet mantıklı. Desktop pc'lerde parça uyumu nasılsa aynısı akıllı telefonlarda da olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 Motorola sahip cikmis gibi http://www.engadget.com/2013/10/29/motorola-project-ara-modular-smartphone/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=18LU5UtG5-M&feature=share&t=6m 6.dk : Google "Ara" https://pbs.twimg.com/profile_images/378800000822867536/3f5a00acf72df93528b6bb7cd0a4fd0c.jpeg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2014 olm kesin izleyin, çogiyi lan lego gibi. 25dk falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 adamlar direk phonebloks'un. bu phonebloks hala devam ediyor mu yapmaya? google ile çekişmeleri pek de kolay diil sanki :P bi izleyip bakarım diye açtım, 15 dakkadır falan izliyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar