Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nexus 5

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

• 4 hafta sonra ...
Arkadaslar oglen elime oglen gecti telefon ve diyecek kelime bulamiyorum. Net olarak hayatimda kullandigim en hizli telefon. Tek negatif yani gordugum fiziksel dugmelerin malzemesi, baya cabuk bozulacak gibi duruyor.

ART de catir catir calisiyor, ince bir hizlanma da o katiyor. (Kutudan dalvikle cikiyor).

Bu aralar android alacaksaniz tek secenek bu olmali, kusursuz resmen.

Batarya suresine birsey demiyorum sadece tek sarj yedi, o da yogun kullanimla 8 saat civarinda gitti 3gde ve wirelessda.

Kiz kardesime beyazini aldik, beyazinin arka plastigi kotu gozuktu gozume, kendime siyah aldim. Siyah daha kaliteli duruyor.

Bu sefer hep o konusulan iphone vari akiciliktan daha iyisini buldum. Bugune kadar hic bir telefonda gormemistim iphone haricinde.

Evi arabayi satin bu telefonu alin kisacasi:)

Oglum manyak misiniz satmayin bisey ironi yapiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Nexus 5 i 3 gündür kullanıyorum, kesinlikle plastik malzemenin olması gerektiği hali bu telefonda. Performans ve akıcılık en güzel yanı.

Fakat!

Dün farkettiğim bir problem var, konuşurken (özellikle sessiz ortamlarda) karşı taraf beni duymadığını söylüyor. Biraz araştırınca problemin sadece bende olmadığını bir çok kullanıcıda olduğunu gördüm.
İşin daha kötü tarafı bir çok kişi bu problemin varlığından haberdar değil. Problem video çekerken de çıkıyo ortaya. Sabit bir gürültü oluyor düşük sesli bir ortamda kayıt yaparken.

Sorunun sebebi gürültü önleme algoritmasında olabilir denmiş. Diğer ihtimal ise üretimde mikrofon ile ilgili bir problem olması yönünde. Eğer böyle ise durum gerçekten vahim.

ilgili başlıklar support forums vs.

https://productforums.google.com/forum/#!searchin/nexus/nexus$205$20microphone$20issue$20hardware$20or$20software/nexus/fvL7D0aB3QI/sPBSye87kGkJ

https://productforums.google.com/forum/#!topic/nexus/JZGA5p-VX1A%5B1-25-false%5D

İnternet üzerinden aldığım için 7 günlük değiştirme sürem var. Bugün gidip geri vereceğim. Açıkçası cihazı gerçekten çok sevdim. Fakat asıl işlevi olan konuşma kısmında problemleri var. İşin kötüsü yeni bir Nexus 5 alırsam sorunun tekrarlanma ihtimali var...

Hangi telefon ile değiştireceğim onu da bilmiyorum. G2 nin malzemesi de leş gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

G2'nin malzemesine neden bu kadar takiliyorsunuz anlamadim.

Cogu insan zaten telefona kap/kilif alir kapla kullanir, ince bir kap bile olsa.

Ekran jelatinleri 3 tanesi 10 lira. Al yapistir, icin rahat etsin.

Malzemenin bir anlami kalmiyor o noktada.

Bu malzeme takintiligi neden bu kadar fazla anlamiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

uk said:

Fakat!

Dün farkettiğim bir problem var, konuşurken (özellikle sessiz ortamlarda) karşı taraf beni duymadığını söylüyor. Biraz araştırınca problemin sadece bende olmadığını bir çok kullanıcıda olduğunu gördüm.
İşin daha kötü tarafı bir çok kişi bu problemin varlığından haberdar değil. Problem video çekerken de çıkıyo ortaya. Sabit bir gürültü oluyor düşük sesli bir ortamda kayıt yaparken.

Bende bu sorun yok. Gerçi alalı 5 gün falan oldu ama işim gereği sürekli olarak birileri arıyor, şimdiye kadar beni duyamayan vb. şikayeti olan olmadı o kadar kişiden.
Sosyal ağlarda paylaş

Ozan said:

Bende bu sorun yok. Gerçi alalı 5 gün falan oldu ama işim gereği sürekli olarak birileri arıyor, şimdiye kadar beni duyamayan vb. şikayeti olan olmadı o kadar kişiden.

daha sessiz ortamda bir video kaydı yapp deneyebilirsin. çünkü gündelik konuşmalarda sorun yok. ortam sessiz olunca gürültü önleme saçmalıyor ve senin sesini de kısıyor gibi bir durum var. videoda da olması sorun mikrofon kaynaklı gibi gösteriyor
Sosyal ağlarda paylaş

said:

If you think your phone does not have issues with microphone, please do this test.

1. get another phone to compare (Preferably Samsung Galaxy, as that's the one I compared against. But if not, please use both N5s you have)
2. set both phones on the desk, right next to each other
3. call some other line from both of these phones at the same time, reject calls or don't pick up the ringing phone so you can leave messages (you'll end up with 2 identical messages)
4. start talking like you normally talk on the phone, not louder!!!...... DO NOT USE SPEAKERPHONE!!!
5. talk with mics a couple inches away, then move away by a few inches, move a foot away if that's how you may be using your phone in real life
6. compare the 2 messages.

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=49791907&postcount=83
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
2 gün önce aldım ben de siyah renginden gayet güzel yalnız çok sade G2'yi denedikten sonra bayağı tereddüte düşmüştüm. Ses olayında herhangi bir sıkıntı yok. Benim anlayamadığım şey kulaklık oldu. LG G2 ve HTC One'ın kulaklığını denedim ama benim 50 liralık creative ep630 kulaklığım diğer iki kulaklıktan daha kaliteli ses veriyor. Şimdi root ve bootloader kilidini açtım. sweep2wake ve sanal ekran tuşlarını gizleme ayarları çok işe yarıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...