Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ünlü bilimadamlarının günlükleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
günlük tutacak kadar boş zamanı nasıl olur bir insanın ben anlamıyorum, benim de boş zamanım var ama ben günlük tutmuyorum demek ki zamanım aslında dolu. zamanception.
Mesaj tarihi:
Ren said:

günlük tutacak kadar boş zamanı nasıl olur bir insanın ben anlamıyorum

Bilim adamının günlük tutması lazım, planlama ve geçmişe bakıp notları gözden geçirmeleri lazım. İlla "günlük tutacak kadar boş zaman" gerekmiyor.
Mesaj tarihi:
şimdi tesla'nın gençliğinde günlüğüne yazdığı "jeniifer bana vermiyo arkadaş. ne pis bi karı çıktı ya." tarzı birşeyi okuyunca adama olan saygını biraz kaybedersin. o sebepten bışver bro.
Mesaj tarihi:
ben simdiden gunluk tutayim da, 10 sene sonra olm senko corp'un ceo'su senko'nun gunlugu varmis desinler
ama cok pis adammis lan bu dersiniz soyliyim bak.
osurdum fln yazicam gunluge cunku
Mesaj tarihi:
baran var hani arkadaşları ona aynştayn diyor. gerçek einstein da onun gibi sdfsdf. çocuk yaştan sırf meraktan fizik ve matematik abanıyor. mezun olduktan sonra patent ofisinde memurluk yapıyor falan ama yılmıyor ve sonunda üniversite hocalığı yapmaya başlıyor. sonrası malum.
Mesaj tarihi:
diaboliq said:

şimdi tesla'nın gençliğinde günlüğüne yazdığı "jeniifer bana vermiyo arkadaş. ne pis bi karı çıktı ya." tarzı birşeyi okuyunca adama olan saygını biraz kaybedersin. o sebepten bışver bro.

tesla aseksüel
Mesaj tarihi:
mesela faraday beyler
said:
Küçük yaşta gazete dağıtıcısı olarak çalışmaya başladı.
On dört yaşında bir ciltçiye çırak olarak girdi. 1813 Mart ayına kadar devam ettiği bu işte ciltlenmek üzere getirilen kitapları okuyarak bilgisini genişletmeye başladı. Bu sayede gençliğinde pek çok kitap okudu. Bilhassa fizik kitaplarını büyük bir heves ve arzuyla okuyordu. Encyclopedia Britannica'nın üçüncü baskısındaki elektrik maddesinden özellikle etkilendi. Eski şişeler ve hurda parçalardan yaptığı basit bir elektrostatik üreteçten yararlanarak deneyler yapmaya başladı. Gene kendi yaptığı zayıf bir Volta pilini kullanarak elektrokimya deneyleri gerçekleştirdi.

ilginç yani
azme bak
Mesaj tarihi:
Myshkin said:

diaboliq said:

tesla aseksüel

Off abi adamın bu kadar çılgın olmasının sebebi ya.
  • Yeni Oluştur...