Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ünlü bilimadamlarının günlükleri


pontipati

Öne çıkan mesajlar

baran var hani arkadaşları ona aynştayn diyor. gerçek einstein da onun gibi sdfsdf. çocuk yaştan sırf meraktan fizik ve matematik abanıyor. mezun olduktan sonra patent ofisinde memurluk yapıyor falan ama yılmıyor ve sonunda üniversite hocalığı yapmaya başlıyor. sonrası malum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesela faraday beyler
said:
Küçük yaşta gazete dağıtıcısı olarak çalışmaya başladı.
On dört yaşında bir ciltçiye çırak olarak girdi. 1813 Mart ayına kadar devam ettiği bu işte ciltlenmek üzere getirilen kitapları okuyarak bilgisini genişletmeye başladı. Bu sayede gençliğinde pek çok kitap okudu. Bilhassa fizik kitaplarını büyük bir heves ve arzuyla okuyordu. Encyclopedia Britannica'nın üçüncü baskısındaki elektrik maddesinden özellikle etkilendi. Eski şişeler ve hurda parçalardan yaptığı basit bir elektrostatik üreteçten yararlanarak deneyler yapmaya başladı. Gene kendi yaptığı zayıf bir Volta pilini kullanarak elektrokimya deneyleri gerçekleştirdi.

ilginç yani
azme bak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

diaboliq said:

şimdi tesla'nın gençliğinde günlüğüne yazdığı "jeniifer bana vermiyo arkadaş. ne pis bi karı çıktı ya." tarzı birşeyi okuyunca adama olan saygını biraz kaybedersin. o sebepten bışver bro.


tesla aseksüel


Off abi adamın bu kadar çılgın olmasının sebebi ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...