Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlilik sorunsalı

skywalkr

Öne çıkan mesajlar

razzo said:

Kadin evlendikten sonra degismis, oyle diyor adam. Eger kadin evlenene kadar kendini baska sekilde gostermisse adamin ne sucu var.

idealleri değişti diyor. diğer anlattığı şeylerin değişmiş olması pek olası değilmiş gibi geldi. mesela kız rafting yapmayı, dağa tırmanmayı falan severken bi anda korkak pısırık evden çıkmayan birine mi dönüştü?
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

ilk kız arkadaşınızla evlenirseniz böyle olur. hiç zevklerimiz uyuşmuyor diyorsun.sormazlar mı niye evlendin o zaman diye ?

ayrıca evlendikten sonra değişti kısmı biraz hikaye. kimse sırf bi kağıt imzaladı diye %200 değişim geçirmez.

ben okurken daraldım.aynı evde yaşıyorsunuz bi de sdfs

İlk kız arkadaşım değil, onunla tanışmadan önce çapkın ve kızlarla dolu çevresi olan biriydim.

Evlenmeden önce camping misali ege kıyılarına tatile/festivale gitmiştik misal, oradayken gayet keyifliydi, ama şimdi tatil mevzusu açıldığında ben herşey dahil 5yıldızlı otel seviyorum , öyle dağ başı fln beni yoruyor fln dedi, itiraf etti yani.

Sinemaya fln gidiyorduk fakat aslında çok meraklısı olmadığını öğrenmek gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

razzo said:

Kadin evlendikten sonra degismis, oyle diyor adam. Eger kadin evlenene kadar kendini baska sekilde gostermisse adamin ne sucu var.

idealleri değişti diyor. diğer anlattığı şeylerin değişmiş olması pek olası değilmiş gibi geldi. mesela kız rafting yapmayı, dağa tırmanmayı falan severken bi anda korkak pısırık evden çıkmayan birine mi dönüştü?

Diğer anlattığım hobiler konusunda, konusu geçtiğinde yaparız fln diyordu ama gerçekte çok da istekli olmayıp üşenmesi gibi.

Korkuyor, fobileri var fakat kesinlikle pısırık biri değil, aşırı özgüvenli ve istediğini yapan, yaptıran birisi. Dominant bir yönetici.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Evlilik danışmanına, psikoloğa gidin önce hemen boşanmayın 3 aymış daha, borçlar dağ gibi diyorsun hem daha

Önce patilere danışayım dedim, sonra arkadaşlara, sonra kendisine, sonra danışman psikolog vs. Olmayacak dua ya amin diyeceğim yok fakat seçenekleri değerlendireceğim adım adım.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

kaç yıllık evli olduğunuzdan ziyade, daha öncesinden ne kadar süre birlikteydiniz? yani anlattıklarına bakarsak zaten aslında neredeyse hiç anlaşamıyormuşsunuz, ortak yanınız yokmuş pek. bunları evlendikten sonra mı gördün?

Evlenmeden önce beraber yaşamıyorduk sonuçta, haftada 1-2-3 gün görüşmek ile hergün beraber olmak arasında çok fark var. Evlenmeden önce zaten çok sık görüşmediğimiz için hadi şu aktiviteyi yapalım, hobilerimize sarılalım gibi bir durum olmuyor. Beraber vakit geçirirsin, arkadaşlarla buluşursun, sinemaya gidersin, akşam arkadaşlarla eğlenirsin, gezersin vs en fazla.

Ama herakşam aynı evdeysen, ortak çok daha fazla hobiye ihtiyaç duyuyorsun ve biz burada fail oluyoruz. O hiçbirşey yapmıyor, yapmak istemiyor çoğu zaman.

Herşeyden öte hobileri geçtim, küsmesi, trip atması, konuşmaması, tartışamaması daha büyük sorun teşkil ediyor. Aynı evde yaşadıkça ortaya çıkan şeyler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Nekro said:

sanirim x men deki mystique le evlenmissin hocam sen. Anlattiklarindan bu cikiyor.

Sevdirebildiğim ender şeylerden biride x-man bu arada :) Son Wolverine filmi için başımın etini yedi hadi gidelim diye.

Burada nasıl quest fln verip rpg jargonuyla konuşuluyorsa, level atlanıp, stunlanıyorsa, stalk lanıyorsa, bizimde eşimle benzer ortak bir dünya geliştirip jargon üretmemiz lazım. Ben patiyim, o anti-pati gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr said:

Red said:

ilk kız arkadaşınızla evlenirseniz böyle olur. hiç zevklerimiz uyuşmuyor diyorsun.sormazlar mı niye evlendin o zaman diye ?

ayrıca evlendikten sonra değişti kısmı biraz hikaye. kimse sırf bi kağıt imzaladı diye %200 değişim geçirmez.

ben okurken daraldım.aynı evde yaşıyorsunuz bi de sdfs

İlk kız arkadaşım değil, onunla tanışmadan önce çapkın ve kızlarla dolu çevresi olan biriydim.

Evlenmeden önce camping misali ege kıyılarına tatile/festivale gitmiştik misal, oradayken gayet keyifliydi, ama şimdi tatil mevzusu açıldığında ben herşey dahil 5yıldızlı otel seviyorum , öyle dağ başı fln beni yoruyor fln dedi, itiraf etti yani.

Sinemaya fln gidiyorduk fakat aslında çok meraklısı olmadığını öğrenmek gibi.

ne diyelim geçmiş olsun sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr said:

-Pek hobisi ve arkadaşı yok, evde yalnızken yapacak hiçbirşey bulamıyor. Pek dizi/film kültürü yok, sporu sevmez, siyaset sevmez, teknoloji sevmez, fantastik bilim kurgu sevmez. Facebook da bakınsın, check-in yapsın, yemek yapsın, magazin seyretsin, yatsın uyusun modunda. Zorla konuşuyor benimle.
-Herşeyden korkar, evde yalnız kalamaz, sudan korkar giremez, spor yapamaz, deniz aktivitelerinin hiçbirine katılmaz, iğneden doktordan korkar gidemez, sinekten arıdan kediden köpekten hertürlü hayvandan korkar, ortalığı birbirine katar. Bense adrenalin bağımlısı, maceraperest, sporcu birisiyim, birlikte aktivite yapamıyoruz.
-Konuşma, tartışma kültürü hiç yok. Eleştiriye açık değil, 3 gün küser konuşmaz. Kendi dediğinin aksine birşey dediğinde sinirlenir. En ufak sorunlarımızı bile açmaya çekiniyorum küsecek diye. İnatçı mı inatçı, bir trip attımı ağzını bıcak açmaz, adamı sinirden küplere bindirir. Tartışırken yalan yanlış argümanlara sığınır, demediğim şeyleri dediğimi iddia eder, kendini haklı çıkartmak için heryolu mübah görür. Barışmaya endeksli değil, haklı yada haksız özür dilettirme derdindedir. İlişkinin geleceği vs pek umursamaz. Haftanın 1-2 günü küs geçer saçma sapan sebeplerle. Birşey söylesin, aksini söylediğimde küser konuşmaz, 2. gün sonunda çok ısrar edince, beni anlamıyorsun hiç der, halbuki tatlı tatlı bana kendini anlatmaya çalışsa, diyaloga girsek fena mı olur. Uzun fikir tartışmalarına giremiyoruz hiç.

hah şunlar direkt benim yenge. kültürsüz, bilgisiz sıfır biridir her boku kendi biliyomuş gibi seni susturur, konuşunca kocasının gücü alarak insanın üstüne gelir 3 gün konuşmaz. sanki dünyanın merkezinde yaşıyor hanfendi. hayattan soğuttu beni. ama benim birader nasıl idare ediyor söyleyeyim direkt yazıları okuamdım. benim böyle bir karım olsa şiddet eğilimli biri olmamama rağmen şiddet gösteririm ilk onu söyleyerek başlayayım da. benim birader asabi sinirli biridir, bu tarz triplere girince sert cevap veriyor ve rest çeker genelde. hatun da köpek gibi peşinde koşturmuş oluyor dolayısıyla. yani yaşaması için sana muhtaç olduğunu göstermelisin. garip bir ilişkileri var ama biradere sorunca mutluyum olm ben karımla diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

evlilikle birlikte çalışma hayatına girişi yeni mi peki?

çalışma hayatına yeni başladıysada bunları bir çoğu geliyor insanın başına...

mesela öğrenciyken dağ taş festival çadır falan seven birisi çalışmaya başlayınca senede 2 haftalık tatilini daha farklı geçirmek isteyebiliyor.

hobi vs. edinmek istememekte bunla alakalı olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

skywalkr said:

-Pek hobisi ve arkadaşı yok, evde yalnızken yapacak hiçbirşey bulamıyor. Pek dizi/film kültürü yok, sporu sevmez, siyaset sevmez, teknoloji sevmez, fantastik bilim kurgu sevmez. Facebook da bakınsın, check-in yapsın, yemek yapsın, magazin seyretsin, yatsın uyusun modunda. Zorla konuşuyor benimle.
-Herşeyden korkar, evde yalnız kalamaz, sudan korkar giremez, spor yapamaz, deniz aktivitelerinin hiçbirine katılmaz, iğneden doktordan korkar gidemez, sinekten arıdan kediden köpekten hertürlü hayvandan korkar, ortalığı birbirine katar. Bense adrenalin bağımlısı, maceraperest, sporcu birisiyim, birlikte aktivite yapamıyoruz.
-Konuşma, tartışma kültürü hiç yok. Eleştiriye açık değil, 3 gün küser konuşmaz. Kendi dediğinin aksine birşey dediğinde sinirlenir. En ufak sorunlarımızı bile açmaya çekiniyorum küsecek diye. İnatçı mı inatçı, bir trip attımı ağzını bıcak açmaz, adamı sinirden küplere bindirir. Tartışırken yalan yanlış argümanlara sığınır, demediğim şeyleri dediğimi iddia eder, kendini haklı çıkartmak için heryolu mübah görür. Barışmaya endeksli değil, haklı yada haksız özür dilettirme derdindedir. İlişkinin geleceği vs pek umursamaz. Haftanın 1-2 günü küs geçer saçma sapan sebeplerle. Birşey söylesin, aksini söylediğimde küser konuşmaz, 2. gün sonunda çok ısrar edince, beni anlamıyorsun hiç der, halbuki tatlı tatlı bana kendini anlatmaya çalışsa, diyaloga girsek fena mı olur. Uzun fikir tartışmalarına giremiyoruz hiç.

hah şunlar direkt benim yenge. kültürsüz, bilgisiz sıfır biridir her boku kendi biliyomuş gibi seni susturur, konuşunca kocasının gücü alarak insanın üstüne gelir 3 gün konuşmaz. sanki dünyanın merkezinde yaşıyor hanfendi. hayattan soğuttu beni. ama benim birader nasıl idare ediyor söyleyeyim direkt yazıları okuamdım. benim böyle bir karım olsa şiddet eğilimli biri olmamama rağmen şiddet gösteririm ilk onu söyleyerek başlayayım da. benim birader asabi sinirli biridir, bu tarz triplere girince sert cevap veriyor ve rest çeker genelde. hatun da köpek gibi peşinde koşturmuş oluyor dolayısıyla. yani yaşaması için sana muhtaç olduğunu göstermelisin. garip bir ilişkileri var ama biradere sorunca mutluyum olm ben karımla diyor.

Ben kesinlikle kadına şiddete karşı birisim. El bile kaldırmam kadınlara.

Dediğinde haklılık payı şu, ben rest çekmem pek fakat arada çekmek gerek, iplerin elinde olmadığını, aslında külkedisi olduğunu hatırlatmak gerek arada sırada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...