Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC Gaming #2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

ya bu er-geç olacak birşeydi, kutulu satış yıllardır düşerken dijital satış artıyor. şu son hafta rockstar "kutuda sadece kod olacak" dedikten sonra "gta6 almayacağım boykot ediyorum" diyen görmedim. sony resmen beklemiş onların önden gitmesini. playstation gibi dijital filmleri silen bir platform yerine steam gibi oyunlar kalksa da kütüphanede duran platforma geçmek dışında riski minimize etme imkanı olmayacak.

ikinci el olayını amerikalı dışında yapabilen yok zaten orada da bizim gibi sadece dijital alanlar sübvanse ediyordu efektif olarak eskiden beri. herşeyini gamestop'tan alan amerikalı "ah ah korsan yüzünden hep" diye fakir üçüncü dünyaya ekşiyordu. önünü kesmek oyun fiyatlarının artışının gecikmesine yarayacak olsa bari ama sanmam. zaten önünü kesmek isteyen kesecekti sadece kod satıp.

iyi mi kötü mü kısmında nötrüm. 80'lerde 90'larda zaten sadece kopya alıyorduk, kutu neyim görmedik. sonra 5-10 yıl kutu gördük ertesinde de steam yerini aldı gene kutu kayboldu. çok nostaljisini yapamıyorum yani son pc'de disk sürücüsü bile yokken "ah ah oyunun ortasında sonraki bölüme geçmek için tak-çıkar yapmak ne güzeldi" diye.

Mesaj tarihi:

kopya mopya eski oyunların korsanları bile kaliteliydi. yağlı kağıda basılmış kitapçıkları posterleri falan vardı. bende baya kutulu orijinal koleksiyon vardı. steelbooklar bile 8-10 taneydi. hepsini dağıttım, gram aramıyorum. fizikseli koleksiyona katmak için çok isterler. yoksa oyunu adam mağazaya gidip alıp gelinceye kadar indiriyosun zaten. ama ikinci el konusunda da işe yarıyodu. 10 liraya god of war 3 bitirmiştim çıktığı gibi alıp 1 hafta sonra ikinci el satarak. 

bi de sahipliğin azalması muhabbeti var ama onlar da geçti ya bizden. steam kütüphanesi olmuş bin küsür. gabe yarın kapatıp gitse hepsi uçacak. sahiplik falan zaten yok kalmadı pc'de.

yani bu olayın zaten oyuncuya bi dönüşü falan olmaz. anca firmaya ekstra kar. mağazaların komisyon ve üretim maliyetini cepe indirip, karımız bu çeyrek arttı diyen execler bonuslarını alır geçerler.

Mesaj tarihi:

3-4 take yazicam hani is kismindan da bakiyorum ben 

1- ikinci el meselesi dunyanin her yerinde guclu. avrupadada var bir suru ikinci elci, takasci vs. uzun suredir oyun satisindan cok MTX ile goturuyor live service ekonomisi. sony de cok kasti girmek icin o ise sonuc malum. millet her sene COD da ayni silahlara, fifa da ayni oyunculara, gta online da ayni shark cash cardlara gomuyor parayi. 

2- nintendo denedi bu jenerasyon degisik bir cozum. game keycard ile kartus gibi lisans takilio, paylasilio. nintendo icin coki mantikli idi kartuslarin memory olmasi yuzunden, rampocalypse e karsi iyi hedgelediler pahalli cunki kartuslar. bunun trade off u eskiden 64gb kartusa oyunu optimize eden devler keycard sayesinde 200gb oyunlari dayadilar oyuncu nede olsa store dan cekiyor diye. maximum switch external mem 1tb handheld oldugu icin, internal 256gb ile satilio alet. 300 euro su an 1tb memory, konsol alir gibi. 

3- ultimately kar marji. fizikselin operasyonu cok masrafli. talep planlama yapican, toptan accountlarina stok dagitican atiyorum gamestop 2milyon unite, target 1 milyon vs. target in 50 eyalette sehir bazinda bunun hangi magzaya kac gidiceni bilebilme ihtimali yok. digitalde 60 dan satiyorken oyunu target kendi yuzde 10-20 cut ini aliyor, istedigi indirimi yapiyor developerin haberi olmadan, bu defa kucuk tedarikciler full price tutuyor oyunu target gibi yiyemediklerinden zarari, oyuncu dogal olarak amazona veya digitale kaciyor. herkes daha az kazaniyor. 

gunun sonunda dogal bir olusumdu. sorun konsollarin tekel konumunda olmasi, regulasyon lazim 3rd party marketplace ler icin. 

microsoft konsolu oldurucez diye bilyonlor gomdu sonuc layoff cehennemi. sektoru mahfettiler. 

gaben olmasa distopyada yasiyorduk

Mesaj tarihi:

ilk aylar deli gibi update oluyor kaç kere baştan indiriyoruz zaten oyunu. kutulu koleksiyonluk çıkacaksa da 3-6 ay sonra stabil hale geldikten sonra sınırlı basılsın en temizi olur.

Mesaj tarihi:

Ha öfff ben de sandım bitek AI centerlara ürün yapacaklar tüketici pazarını pas geçiyorlar bilmemne drama döndü monopol davası yüzünden. Hayır kanuni de var topikte ama gözlük üstünden bakıp olayları anlamayan emekli amca ben olmuşum ='(

• Haha 1
  • Yeni Oluştur...