Namessar Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Nessaftw said: Benim sana tavsiyem yeni 2 slotlu tasarımıyla Asus Gtx 780 Directcu II OC almandan yana olacak. cok uzun sure sli 580gtx zotac AMP kullandim, fabrikadan OC. bir daha fabrikadan OC hic bir halt almam. voltaj sorunundan, directx 11 oyunlarda masa ustune dusmelere kadar cekmedigim kalmadi. zotac disindaki markalarda da durum farkli degildi. tovbe ettim bir daha stock olmayan gtx almam. su anda kasamda CU olmayan asus 780 gtx sli var. oh be, dunya varmis. her seferinde voltaj indir, kaldir, fan hizi ayarla, yeter ulan demistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Namessar said: cok uzun sure sli 580gtx zotac AMP kullandim, fabrikadan OC. bir daha fabrikadan OC hic bir halt almam. voltaj sorunundan, directx 11 oyunlarda masa ustune dusmelere kadar cekmedigim kalmadi. zotac disindaki markalarda da durum farkli degildi. sebebini kendin söylüyorsun zotac almışsın sen. zotac kalitesi üstün performansı ya da üstün soğutması ile bilinen bir firma değil. asya pazarında güzel ürünleri var ama buralardaki ürünleri beş para etmez zaten bu yüzden rakiplerine oranla en ucuz kart zotac tarafında satılmaktadır. yaşadığın sorunun sebebi zotac rakipleri gibi özel serilerde binned gpu kullanıp tek tek manuel kontrol yapmıyor. standart seviyedeki gpulara özel muamalesi yapıp saat hızlarını ileri çekince arada sırada bahsettiğin gibi stabil olmayan kartı satışa sunmuş oluyorlar zira takoz gpu denk gelirse eş değer saat hızında çalışmak için daha fazla voltaja ihtiyaç duyar. bios update ile bu durumu halledebilirdin ama sen voltajdı oydu buydu düzenleyerek boşuna kendine eziyet etmişsin :) Öte yandan asus oc serisi evga ftw/sc serisi gibi kartlar fabrika oc ile gelir lakin referans kart voltajını kullanırlar. Bunun anlamı daha yüksek hızda düşük voltajda çalışabilen seçilmiş gpular demektir, fiyatları da bu yüzden bir seviye yukarıda olur. Seçilmiş gpu = yüksek oc performansı sağlar. Amaç oc potansiyeli yüksek kartsa bu tarz serileri seçmek faydalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Nessaftw said: Öte yandan asus oc serisi evga ftw/sc serisi gibi kartlar fabrika oc ile gelir lakin referans kart voltajını kullanırlar. Bunun anlamı daha yüksek hızda düşük voltajda çalışabilen seçilmiş gpular demektir, fiyatları da bu yüzden bir seviye yukarıda olur. Senin mesajlarında Asus servisini övmen sonucu, Asus m5a97 anakart ve Asus gtx660 e.k. aldım, (amd 6300 cpu, 8gb corsair ram, 1tb WD black, seasonic 620w) umarım sorunsuz uzun süre kullanabilirim, paylaşımların için teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 OC li ürünlerin bazen nvidia dan kaynaklı kabak çıkma ihtimali olabileceginin kanıtı 1.5gb ramli olan 580 gtx serisidir. ilk nesil 1.5 ramli 580 gtx lerin genel bir sansızlığıymıs o. nvidia referans board speclerinde cok fena çakmış üreticilere 580gtx te. voltaj ayıbını tum markalar, asus undan zotac ına, msi dan palit ine, yasadı ve sorunların hemen hepsi üretimden çok çok sonra DX11 bazı oyunlar ortada cirit atmaya baslayınca ortaya çıktı. asus, msi falan hemen birer voltaj için bios update yayınladı, o noktadan sonra sattıklarını da zaten bios updateli sattılar. yerlere çıkınca sorun cozuluyordu. ancak Zotac kullanıcılarının cogu 1035v ve uzeri bandında cokmeleri ancak engelleyebildiler. ben ornegin sli da mecburen bazı oyunlarda 1050v kullanıyordum kartı. bios update gelene kadar tum markalar surundu OC li 580 gtx lerde. (bazı oyunlarda ozellikle, ornegin wow un deneysel dx11 i ya da DA2 dx11 gibi) Zotac ve birkac diger marka bios update yayınlamadı. ornegin zotac sadece kendisine supporttan basvuranlara kart seri numarası aldıktan sonra bu bilgi uzerinden ozel patch gonderdi, genele bir bios update acmadı. risk almak istemediler. ornegin bende bazı oyunlarda 1050 volta kadar cıkmam gerekiyordu, normalde 1035v bandında kullanıyordum. skyrim falan gibi oyunlar ise 1000v bandında bile zerre sorun cıkarmıyordu. 1050v ye cıkınca tabi afterburner ile fanlara da mudahale etmem gerekebiliyordu bazen. 3gb lık 580gtx lerde bu sorun zaten hic yok. onlar cok sonrasında cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Namessar said: yerlere çıkınca sorun cozuluyordu. editlerken ucmus. "cogu markada voltaj 1020 bandinda bir yerlere cikinca sorun cozuluyordu" yaziyordu orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 580 Lightning sonrasında 590'a geçiş yapmıştım sonra 580 Lightning Extreme çıkınca onu kullandım sıfır sorun ile, işte bu noktada üreticinin farkı önem kazanıyor. Msi bu bahsettiğin sorunu yaşayan firmalardan biri olmadı binned gpu kullandıkları için. Diğer üreticilerden yaşayan olduysa bile hemen bios update ile sorunu halledebilecek kapasiteleri olduğu için asla yaygara kopmadı. Lakin yıllardır Zotac firmasından alınan AMP yani fabrika overclocklu kartlarda sorun yaşayan çok olur. Asus ilk seri Gtx 590'ı yolladıktan 2 gün sonra bios update çıkarmıştı hem voltaj limitlemek için hem de kart üzerindeki ikinci gpunun saat hızlarındaki farklılık sorununu gidermek için. Bazı üreticilerin fiyatlarının referans kartlarda bile yerlerde olmasının sebebi nvidia ile yaptıkları anlaşma gereği satın aldıkları gpu ile alakalıdır. Evga Msi ve Asus en büyük partner olmanın avantajını burada konuşturuyor. Bu yüzden suçu Nvidia'ya atmaktansa üreticinin zaten performansı sınırlı olan bir gpuya kar marjını yükseltmek adına fazla yüklenmesini eleştirmek gerek. Misal 780 serisinde Zotac 649 dolara hız aşırtılmış kartını satarken bu fiyat Gigabyte için 679 dolardır, Galaxy için 689, Evga için 669/689 dolardır. Aynı şekilde Zotac'dan alınan kart genelde takoz gpuya sahip olurken diğer firmalardan alınan kartlardaki gpu daha yüksek ASIC Quality ile gelir. Türkiye'de 780ler çıktığında fiyat şu durumdaydı. Asus/Gigabyte 2555 TL (3 yıl garanti) Zotac 2222 TL (2 yıl garanti) Zotac bu yüzden çok satılıyor ama sıkıntı yaşayınca işin o çirkin yüzüyle baş başa kalmak kötü bir şey. Bu kötü deneyimden ötürü diğer firmaların overclocklu ürünlerinden çekinmene, tedirgin olmana ya da uzak durmana gerek yok. Sadece Zotac'dan uzak dur yeter :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 stock 780gtx sli ile baya idare ederim ben. 580gtx OC sli bile daha zerre zorlanmaya baslamamıstı oyunlarda (tek monitor kullanıyorum ve 1080p), en az 1 sene daha takılırdım o kartlarla. gereksiz bir upgrade yaptım aslında. tek 780 alınacaksa o zaman OC almak daha mantıklı olacaktır. su anda tek 680 i olanlar da hic 7xx lere gecmeden sli 680 yapsın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 1080p için haklısın tek 780 yeterli ben de 680 sli'dan 780 sli yaptım ama oc potansiyeli benim için her şeyin başında geliyor, oyundan çok benchmark ile uğraşıyorum neticede. http://www.3dmark.com/hall-of-fame-2/3dmark+11+3dmark+score+extreme+preset/version+1.0.5/1+gpu (Hava soğutmada 1. genelde 13. sırada, 780 klasmanında ise 2.) :D Senin 580ler 1.5gb mıydı yoksa 3 mü ? 1.5 ise zaten bellek yüzünden gerekli bir upgrade olmuş. 3 bile olsa BF4 başta olmak üzere konsollar sonrası çıkacak yeni oyunlarda gereksinim yukarı çekileceği için yine yerinde. Zaten bu noktada iki alternatifin olabilirdi ya 770 ya da 780 SLI. Sürücüler hala olgunlaşmadı lakin buna rağmen 780 SLI scaling değerleri tatmin edici boyutta, pişman olduğunu sanmıyorum overkill yapmış olsan bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 8 tane ram modulu nasıl doldurdun yahu? benim hayvani fan olduruyor 2 slotu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 http://i.imgur.com/qjJ0smV.jpg böyle :) Normalde custom sıvı soğutma vardı ama 800D'yi satınca parçaları da kasayı ufaltacağım için sattım 600T kullanmaya başladım. Ona rağmen hava soğutmadan uzak durmak için h100i ile devam edeyim dedim. Kasaya eşek ölüsü gibi bir şey koymak hem estetik olarak güzel değil hem de gerek slotları kaplaması gerek o yükü anakarta bindirmek işkence resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 abi konu sogutmadan giderken sorayım geçen hafta amd fx 6300 işlemcili pc aldık kardesime, sanki ucak aldık, öyle bir ses yapıyor. fan 4500-5500 rpm arasında sürekli, işlemci 60-70 derecelerde, ve sistem 40 dereceyken bile en hızlı sekilde dönuyor fan daha sistem açılırken. ne yapmak gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 amd stok fanı iyi değil derler, yeni cpu fanı alın sorun kalmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 quixef said: Uyumsuz parça ne be? Şöyle mi: - ASUS GT1049123 Ekran Kartı (Kanırtılarak RAM slotuna takılı) anakart ile uyumsuzluk vs. sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Biosdan fan ayarlarını kontrol et PC boşta iken o kadar dönmemesi lazım ancak oyun vs. de o sesi yapması normal. AMD Stokfanlarını ben 6000 devirde döndüğünü gördüm. Yani o kadar ufaklarki anlatamam. Soğutma açısından idare etse de ses açısından havaalanını aratmıyor. Kesinlikle bir sogutucu alınmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 yok abi sogutma acisindan da idare etmiyor ya ates gibi oldu kasa el konmuyor. 70 80 arasi oldu sicaklik. yancak diye korkuyorum. var mi guzel hem iyi sogutan hem sessiz bir cpu fani onerisi olan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 applev0dka said: yok abi sogutma acisindan da idare etmiyor ya ates gibi oldu kasa el konmuyor. 70 80 arasi oldu sicaklik. yancak diye korkuyorum. var mi guzel hem iyi sogutan hem sessiz bir cpu fani onerisi olan Fanı tam düzgün oturtuğunuza eminmisiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 abi pcyi vatanda toplattim sonra canakkaleye getirdik aleti. acip baktim ama yerli yerinde gibiydi. tekrar bakarim bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Valla stokfan yerine ne taksan iyidir. Ben şahsen kendi AMD işlemcimde Thermaltake Contact21 kullanıyorum. Ortalama 40-50 derece püfür püfür valla yalnız boyutu biraz büyük, senin kasaya sığacak mı diye bakmanda fayda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 abi suan 70-75 derecede calısıyor alet :S hemen alcam bundan bir tane, bir tane de 60mm kasa fanı söylicem taktrcam hafta içi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 bende de aynı fandan var çok başarılı, hem çok sessiz hem de idle'da 25-30C'yi geçmiyor klima kapalıyken bile. ama yer sıkıntı olabilir söyleyeyim, benim kasanın yan camında fan vardı içeride, onu dışarıya almak zorunda kaldım sığsın diye dsfkj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 şimdi gigabyte 990xa ud3 anakart var. 120mm olan cpu fanları sıgar mi acaba ? 1 ram slotu bloke ediyor diyorlar ama o sorun degil. yeterki sıgsın :D kasa da cooler master k350 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Evet bir ram slotu iptal ediyor gerçi low profile ram takılabilir denemedim şahsen. Kasa HAF mış zaten sığar bir sıkıntı olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 soyle bir sikinti var. kasa yuksekligi tam 16 santim. bir fan bulmustum 120mm*80mm*159mm o sigmiyor kotu oldu .d 90lik ile 120 arasinda cok fark olur mu. ona gore karar vericem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-rr-tx3e-22pk-r1-hyper-tx3-evo-lga775115511561366-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=66292 http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/thermaltake-cl-p0600-contac21-lga775115511561366-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58990#allImages hangisi beyler, hadi 1 saate sipariş el atın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 ikincisi. bizzat kullanıp çok memnun kaldığım için öneriyorum, diğerini bilmiyorum zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar