Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avengers: Age of Ultron (2015)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

bunlar boş tırıvırılar. 7-8 yaşındayken izlediğim Hulk bilgisiyle falan baktım. Film olarak da 10 yaşında izlediğim Örümcek Adam işte. Hiç detay bilmememe rağmen aksiyonu görselliği için gittim, tatmin de etti. İlk film daha iyiydi ama bu da fena değildi. Ama gidip kickass'ten indirmeyin, sinemada izlenmesi gereken filmlerden biri.
Sosyal ağlarda paylaş

Istari said:

ben bu Avengers olayına tamamen yabancıyım izlemeye hangi filmle başlayayım?

kronolojik sırası böyleymiş. Kısa filmler ve dizi ile birlikte.

said:

MCU Chronological (not release) order
01) Captain America: The First Avenger
02) Agent Carter
03) Agent Carter (S1:E1 - ?)
04) Iron Man
05) Iron Man 2
06) A Funny Thing Happened on the Way to Thor's Hammer
07) Thor
08) The Incredible Hulk
09) The Consultant
10) The Avengers
11) Item 47
12) Iron Man 3
13) Agents of Shield (S1:E1 - 7)
14) All Hail the King
15) Thor 2
16) Agents of Shield (S1:E8 - 16)
17) Captain America: The Winter Soldier
18) Agents of Shield (S1:E17 - 22)
19) Guardians of the Galaxy *
18) Agents of Shield (S2:E1 - ?)

sen tabii bunla kasmayıp

iron man
iron man 2
thor
Captain America
Avengers diye yardırabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

AHAHAHAHAH

kendisinin bir numarali feminist oldugunu her firsatta soyleyen joss whedon femistler tarafindan gelen black widowun age of ultrondaki rolu ve karakter gelisimi ile ilgili elestirileri daha dogrusu rage i kaldiramayip twitter hesabini kapatmis

said:
Many called him sexist and misogynistic and said he had done a "hatchet job" on Black Widow, also known as Natasha Romanoff.
One asked why the words "strong female character" were not in his vocabulary.
But many of Whedon's fans have now turned on the critics, subjecting some to harassment and abuse.
Comedian and actor Patton Oswalt accused them of having "chased Joss Whedon off Twitter".
Whedon had been a high-profile user of Twitter, calling it "enormous work - very fun".

http://www.bbc.com/news/technology-32591260

http://i.imgur.com/6wJrLF5.png

said:
joss whedon he who lives by the judgemental bitter narrative, dies by the judgemental bitter narrative.

robespierre gibi oldu sonu, korukledigi ates kendisini yakti asfadsf
Sosyal ağlarda paylaş

dün istinye Park'ta gittik arkadaşlarım ile. imax tıklım tıklımdı hafta içi olmasına rağmen, 3d gittik biz de mecburen daha fazla ertelememek için.

bol spoiler

film beni tatmin etti, ama plot bakımından çok yeterli gelmedi. ultron bana göre loki'den çok daha ciddi bir tehditti avengers ekibi için. hoş, daha çok yıkıma ve kayba da yol açtı, ama niyeyse tam kesmedi beni. daha çok pataklayıp, ekibi daha derinden etkileyecek gibime gelmişti. fikir ayrılıklarının ciddi baş gösterdiği bir döneme denk geliyor çünkü bu film, sanki bu fikir ayrılıkları kısa bağırışmalar ve anlık tartışmalar ile geçti gibi geldi bana.

aksiyon sahneleri epey başarılıydı. ilk fimdeki gibi team combo sahnelerine ağırlık verilmiş. özellikle captain + thor'un komboları çok gazdı ve görsel açıdan tatmin ediciydi. iron man vs. hulk yine sağlam bir fight'dı. iron man'in veronica'sı süpersonikti. yalnız filmin genelinde, özellikle son fight'da hulk biraz geri planda kalmış gibiydi. bir de hulk'ın dayak yedikçe güçlenmesi özelliği pek ön plana çıkmadı bence bu filmde. tam tersine güçten düşüyor gibi geldi. bu detaya pek dikkat edilmemiş bence. widow, hawkeye diğer kahramanlara göre biraz daha lesser kalmasına rağmen, onlara da yeterli screen time ayrılmış combat'ta. güzel sahneleri vardı onların da.

quicksilver ve scarlett witch için seçilen oyuncuları başarılı buldum. tip olarak baya kafamdaki oyuncuları bulmuşlar. wanda çok güzel bir kızdı bu arada, scarlett'a rakip oldu benim için film boyunca ahah. neyse, pietro ve wanda'ya da baya bir screen time ayırılmış, başarılıydı ikizlerin de sahneleri. x-men days of future past'teki pentagon sahnesi kadar olmasa da, quicksilver'ın sahnelerini güzel yapmışlar. scarlett da wannabe jean grey zaten. biraz kolay charm etti herkesi yalnız.

mekan çeşitliliği çok fazla yoktu, ya da yakın zamanda fast and furious izlediğim için bana öyle geldi sdf. özellikle sokovia'daki last stand sahnesi, oradaki slow motion'lar çok hoşuma gitti. bu arada bu kadar çizgi roman okudum, marvel alemini de iyi biliyorum her karakteri aynı derinlikte bilmesem de, ama banner ve romanoff'un arasında romantik bir şeyler olduğunu hiç görmemiştim. bu filme özel mi yapılmış anlamadım.

vision'a değinmeyi unutmuşum. açıkçası vision'ın background hikayesini çok bilmiyorum, sadece ultron ile ilişkili olduğunu, bir de az biraz güçlerini biliyordum. finale kısmen yakın bir yerde ortaya çıkmasına rağmen ciddi bir rol oynadı.

thanos da artık gelsin, yeter cameo cameo.

daha üzerine konuşacak bolca şey var, ama genel olarak 1'in gazını yakalayamadığım, buna karşılık oldukça eğlendiğim ve görsel açıdan tatmin olduğum bir filmdi.

7/10
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Yani evrenler aynı değil çizgi dizilerde, ama bu film muhabbeti başladığından bu yana iki ayrı seri çıktı Avengers: Earth's Mightiest Heroes ve Avengers Assemble (halen devam ediyor) - seviyorsan ortamı izle, özellikle ikincisi film kafasına bayağı yakın.

ilki inanılmaz iyi, ikincisi iyi ama ilkinin yanında meh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...