Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haline şükür et mevzusu

ad3m

Öne çıkan mesajlar

Az önce bir arkadaşımla kısa bir diyalog sonrası bana hayırdır mutsuzmusun tarzı bir soru sordu.Ben cevap olarak işteyim bi proje var baydım, sıkıldım vs yazdım.

O da bunun üzerine en azından bir işin var birilerine muhtaç değilsin vs derken ben mutsuz olduğum zaman: hastanelere, çocuk bahçesine ve mezara giderim dedi :O
Sonra işte hastalara,ölmüşlere bakıp şuanki halime şükür eder ve öyle olmadığım için sevinirim ayrıca çocukların en küçük şeylerle mutlu olmalarını görüp bundan kendime de mutlu olmak için pay çıkartırım dedi.

Ben de bunun üzerine kötüye bakıp mutlu olacağıma iyiye bakıp o noktaya gelmek için kasarım dedim.Yani kısaca neden mutlu olmak için kendimi hayatı minimum seviyede yaşayan yada bitmiş insan ile kıyasa sokayım ki? Dedim.

Sonra bu konu aldı başını gitti ama ben meraklandım sizler nasıl düşünüyorsunuz son paragraflardaki atıflara istinaden?
Kısaca sevmediğiniz bir yemek konulduğu zaman önünüze, farklı içerikler peşine düşen bir yapıya mı yoksa bunu bulamayan insanlar da var modunda mısınız?
Sosyal ağlarda paylaş

ya benim düşüncem şu şekilde ;

Bu konunun temeli bana kalırsa insanın doyumsuzluğundan kaynaklanıyor

Şimdi arkadaşın bir konuda haklı... E senin bir işin var para kazanıyorsun bu parayı harcıyorsun (kendine yada ailene ) kısacası hayatını idame ettirebiliyorsun

Ama işi olmayan birisi için böyle değil... Adam kimbilir ne zorluklar çekiyor... Belki sende onun yerinde olabilirdin ama değilsin ondan daha iyi bir durumdasın..

Haa sağlık özgürlük filan falan her türlü örnek için çoğaltılabilir bu söylediklerim

Diğer yandan ben daha üstümdekini örnek alır ona kasarım demişsin

Bu konuda atalarımızın meşhur sözünü sözleyeceğim sana

Aza tamah etmeyen çoğu bulamaz....

Sanırım yeterli olmuştur... Sen önce var olan potansiyelini bil daha sonra çalışmanla zaten bir yerlere gelirsin

Sağlıcakla...
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşın, bir filmin repliğini okumuş gibi sana. izlediğim birkaç filmde vardı bu diyalog öyle hatırlıyorum. gayet gereksiz bir konuşma yapmış.

ders çıkarmak istiyorsan , mezarlığa gidip hayatına şükretmene gerek yok. pişmanlıklarına bak. pişmanlıkların aslında hayatına yön veriyor. pişmanlıklarının aksi yönüne gittiğin zaman kuvvetle muhtemelen başkasının imreneceği bir hayatın olucak ve seninde kimseye imrenmene gerek kalmayacak.

he bunu yapmak kolay değil tabi. insanoğlu tam bir hata makinası. ben falan o kadar çok pişman olucak şey yapıyorum ki resmen kimi zaman tuvalette sılçtığım bok değil pişmanlık oluyor. basur falan da yapıyo ama geçiyo o hemen asjkd
Sosyal ağlarda paylaş

durumundan şikayet ettiğin için senden daha kötü durumdakilerin olduğu yerlere gidip onları izleyerek moralin düzeltmek son derece bayağı ve ikiyüzlü bir tutum fikrimce.

meme de vardı öyle mesela
allahım bizi değil de afrikadakileri aç bıraktığın için teşekkürler
gibisinden
aynı hesap
Sosyal ağlarda paylaş

@Katibim

Benim söylediğim bayağı yanlış anlaşılmış ya orada sadece serzeniş/muhalefet yapmak için yazdım onu ben.Ben de insanım sonuçta bazı şeylerin bilincindeyim elbet ki aslında size verdiğim konunun çok çok basit bir özeti.

Zaten şu hayatta kıyas mevzusu bana her zaman saçma gelmiştir.Hatta ne kadar iyi olursan ol senden daha iyisini yapan bir Asya'lı vardır muhabbeti bana çok orjinal gelir :)
Her insanın bu tarz mevzularda kendini telkin etme yöntemleri farklıdır biliyorum ama ister istemez bu kızın bana yazdıkları çok zavallıca geldi.

Sanırım size yönelttiğim yemek muhabbetinden yola çıkarak bu tarz yazdınız fakat ben daha çok anlattığım muhabbete vurgu yaparak o soru üzerinden genel yorumlarınızı görmek istemiştim.

Öyle ki "Aza tamah etmeyen çoğu bulamaz...." sözü konunun çok dışında kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...