Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması 7 : Gone With The Wind

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Nasıl yani. Evet gayet TS ile kapışıyordu Fener. Ortada bir şike varsa ligi 2 takım aynı puanla bitirmişken kim şampiyon olacaktı, öbür takım elbette..

Demek istediğim gayet açık ortada. Bana 96-2000 yılları arasında böyle ezberden değil de, gerçekten Arif 96'da Vahap Beyaz tarafından verilen penaltısı dışında gerçekten GS'nin kollandığını düşündüğün sezonları yazar mısın?

Siz Pendik'e elenirken biz UEFA'da oynuyorduk kusura bakmayın. Ha geldiniz Sami Yen'de 1-0 yendiniz yani, öyle invincible bir durum da yoktu. GS gayet son sene sezona Antep mağlubiyetliyle başladı mesela içeride, garip garip puanlar da kaybetti.

Ama ben Ulusoy zamanı GS kollandı olayını kabul etmiyorum. Türkiye'nin en iyi takımı hakettiği gibi 4 sene üstüste şampiyon olup, üstüne daha büyük zaferlerle taçlandırdı. Onun dışındaki söylem ezberdir.

FB'nin son dk verdiği şampiyonlukta da GS zaten hep arkadan geliyordu, acayip maçlar kazandı, Erciyes olsun Manisa olsun. Kazanamasaydı zaten bitmişti de, FB Sami Yen'de 1-0, Kadıköy'de 4-0 ağır yendi o sezon bitime 2 hafta kala, kusura bakma da bana GS'nin kollandığını söylemiyorsun heralde..

Kaldı ki Ulusoy 2004'e kadar sanırım görevde kalıyor, bu sezonların içerisinde FB'nin kazandığı ve bu sezon hakkında Ankaragücü'nde oynayan Cafer'in Ersun Yanal ve teşvik primi ile ilgili açıklamalar yaptığı sezon da var. 2003-2004 FB'nin BJK'nin elinden aldığı 11 puan geriden geldiği şampiyonluk da var. GS'nin 6-0'ı da var falan filan. GS'yi hakikaten kollamış adam...
Mesaj tarihi:
Ulusoy, GS kollaması inkar edilebilecek bir şey değil yalnız ama şöyle bir gerçek var. O süreç sonuçta ülkenin hem kulüpler hemde milli takımlar bazındaki en büyük başarıları geldiği için dönem görmezden geliniyor. Yani yaşı yetenler, maçları az izleyenler zaten her şeyin farkında, FB'nin başını yakan tarzda basit bir soruşturma o dönemler yapılsaydı GS'de içinden çıkamazdı.

Ha şimdi şu da var. UEFA kupası + 4 yıl üst üste şampiyonluk sadece şike ya da korunma ile elde edilmez, şike var, kollama var o yüzden başarılı oldunuz da sığ bir yaklaşım. GS'de iyiydi, hele sürecin sonundaki takım benim gözümde halen kurulmuş en iyi Türk takımı kadrosudur, ötesi gelmedi. Ama o raddeye gelene kadar yaşanan bazı maçlarda malum, yani kabul etmek gerek ki bu maçların varlığı yüzünden zaten böyle konuşmalar yapılıyor.

Gerçi hep onu da geçiyorum, ben halen Levent Bıçakçı döneminden nasıl bir şeyler çıkmaz şaşırıyorum. Adam 2 yıl yönetimde kaldı ikisinde de Fenerbahçe açık açık korunarak, desteklenerek şampiyon oldu.

Onun yönetiminde Şekip Mosturoğlu çok önemli görevlerdeydi. Sınıf arkadaşı ve panpası Cem Papila hakemliğinde bir sene Beşiktaş kıyıldı, ertesi sene Trabzon kıyıldı. 2 sene Cem Papila'nın yönettiği Fener maçlarıyla virajlardan döndüler ve şampiyon oldular. Papila zaten tam tetikçiydi, nerede bir takıma çelme gerekiyorsa o maçlara verilirdi. Hepte görevini yapardı.

Bu senelerin varlığı varken mesela son davada "delil" diye sunulan şeyler bana tamamen saçmalık geliyor. GS hakkında söylenenler bile...

O Şekip Mosturoğlu TFF'deki görevi bittiği gibi Fener'de göreve başladı ve sonu belli, bir sonraki şike muhabbetinde direkt skandalın içindeki isim oldu.

Bu ülkede net bir şike dönemi varsa o dönemdir. Ama hiç konuşulmaz, kabul edilmez.
Mesaj tarihi:
fener daha fazla vergi ödemişti diğerleri nin nerdeyse iki katı o yüzden o vergi muhabbeti çıktı...

Birde şike kararı diosunuzda kararda şikeye teşvik 0 tolörans olayından dolayı işlem yapıldı yani skor değiştirecek bir şike yok ortada o yüzden tabelada değişmez. tabloda.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Başlığı hep OldBoyzlar aynı şeyler için uplıyordu, bi seferde şöyle bi haberle uplayalım...
http://www.cnnturk.com/2013/spor/10/09/bild.futbol.dunyasini.salladi/726557.0/index.html
said:
Bild futbol dünyasını salladı
Alman Bild gazetesi FIFA Başkanı Sepp Blatter'ın Katar 2022'yle ilgili soruşturma açılmaması karşılığında emekli olacağı, Michel Platini'nin de FIFA Başkanlığı için adaylığını açıklayacağını yazdı.

Bild'in haberine göre Blatter 2015'de FIFA başkanlığına aday olmayacak ve 17 yıllık başkanlık dönemi sona ererek emekliye ayrılacak. Platini de bununla birlikte FIFA başkanlığına adaylığını açıklayacak.

Buna karşılık da FIFA Başkanı Blater hakkında, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesinde rüşvet döndüğüyle ilgili herhangi bir soruşturma açılmayacak.
Bu anlaşmayla Uefa Başkanı Platini, Blatter'le bir seçim mücadelesine girmemiş olacak. Çünkü Blatter'in özellikle Afrika ve Güney Amerika'da büyük bir oy potansiyeli bulunuyor.
Bild gazetesi, bu haberin taraflarca yalanlanabileceğini ancak haberlerinin kesinlikle doğru olduğunun özellikle altını çizdi.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz'ın "CAS'ın Fenerbahçe için cezayı onadığını düşünürsek demek ki bir leke var" sözleri Trabzonspor'un 2010-2011 sezonu için açacağı tazminat davalarında koz olacak.

http://www.sabah.com.tr/Spor/Futbol/2013/10/18/trabzonun-delili-fbahce-1382046926
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

bu hafta yargitay kararini aciklayacak diyorlar hadi bakalim.

bu arada soyle bisey de var taze taze
sdfsdf

"Aziz Yıldırım'ın avukatları, yolsuzluk operasyonunda suçlanan emniyet ve yargı mensuplarının yürüttüğü şike davasının yeniden görülmesini talep ettiler." said:

Mesaj tarihi:
Devre arasindan sonra fenerbahçe'ye eksi puan gelebilirmis. Soylentilere gore uefa ile yapilan pazarlikta, sampiyonlugun fenerde kalmasi kosulu ile eksi puan kabul edilecekmis. Fifa mufettisinin istanbula gelmesi, fifanin uefaya 8 yil civari olan sike cezasinin neden 2 yil verildigini sormasi vs. bizim basina hic yansimiyor. Sonunda toplu bir ceza gelecek, rahatlayacagiz.
Mesaj tarihi:
asdhfudhasu o ne demek ya. şampiyonluk fenerde kalsın ama ceza gelsin. e ceza niye? şike yapıldığı için. şike yapıldıysa şampiyonluğu nasıl geçerli oluyor hala?
saçmalığa gel
  • Yeni Oluştur...