Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vejetoseksüellik

Vingthor

Öne çıkan mesajlar

Soris said:

Red said:

mantıklı lan aslında. ben sigara içmeyen biri olarak sigara içmeyen kadınlar önceliğim. sigara içen bir kadınla evlendiğimi düşünemiyorum. her gün döverim

Sigarayı bende sevmiyorum kadınlarda. Arada bir içiyorsa belki olabilir ama sürekli paket taşıyorsa hiç hoş değil. Kendim de içmiyorum çünkü.

sigara konusunda bende de böyle durum. ama yani NE ALAKASI VAR...

1) sigara dumanı rahatsız ediyor
2) sırf sevgilinin değil senin de üstün leş gibi kokuyor, bütün kıyafetler direk çöp anında, yıkanması lazım
3) sevgilinin ağzı kül tablası gibi oluyor
4) sigara öldürüyor. normal düşünce yapında olmasa bile eminim bilinçaltında etkileyen bir şey de şu: Hani ola ki ciddi bir ilişki ise, evlenseniz 15 yıl sonra allah bilir neler çıkacak eşinde, sende çıkmayacak falan fistan...

et yese yemese nolacak benim sevgilim ahah. yemesin o kaçırıyor. en fazla 3-5 kere sıkıştırırım yesene yesene diye o kadar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

lovecraft0Z said:

ya şu konuyu ciddi ciddi tartışsak şu başlıkta?

vejeteryanlık-veganlık ne düşünüyorsunuz gerçetken tezleriniz neler, yani araştırmalara göre vejeteryanlar daha sağlıklı falan diyorlar. trollemenin dışında bu konuda iyi okumuş araştırmış kimse varm

Olayın daha çok tükettiğin gıdanın kaynağı ile alakası var.

Hormonla büyütülmüş hayvanın eti zarar teşkil edebiliyor. İşlenmiş etler salam sosis sucuk gibi bunlar kanserojen çünkü işlenmiş gıda oldukları için ve çoğu da nişasta soya vb şeylerle kabartılıyor et değeri yok yani.
Özgür otlayan ve taze kesilmiş hayvanın eti gayet iyi.
Tarımsal ilaçlar kullanılmış sebze meyve bunlarda sonuçta tamam sebze meyve ama bunlar da problem teşkil edebiliyor.

Olaya asit alkali dengesinden bakarsak eti yasaklamak son derece saçma. Çünkü eti ve sebzeyi dengeli yediğiniz zaman bir problem olmuyor. Sürekli et yiyen insanların derilerinin kırıştığı bir gerçek ama bu insanlar sağlıksız değiller. İşin komik tarafı veganların bir çok sağlık sorunu yaşadığını biliyoruz çünkü evrimsel açıdan saçma bir beslenme tarzı.

Şu an ki insanın atası et yiyerek diğer akrabalarından ayrılmış yani önceden sebze yiyormuşuz gibi bir durum yok. Biz et yiyen atalara sahibiz. Sebze de yeniyor. Ama bir insanın sadece sebze yiyerek başarılı bir şekilde hayatta kalması mümkün değil.

Ben bildim bileli eti yerim ama sebzede çok yerim yiyemesem bile her hafta ortalama bildiğiniz saf 1 litreden fazla sebze suyu içerim. Arada kuruyemiş ve meyve de yerim.

Temel gıdalar yağ ve proteindir. Ondan sonra sebzeler gelir. Bunu ben uydurmuyorum evrim söylüyor bunu.

Olay sebze yedim et yedimden çok gıdanın geldiği kaynak ile ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

kız arkadaşım vegan. sinir bozucu bir durum. badem sütü yapacağız diye o bademleri soymaktan imanım gevredi. alışveriş yaparken ekmek dahil her şeyin altına bakıp süt tozu var mı, yumurta var mı diye kontrol etmekten de sıkılıyorum bazen.

endüstriyel hayvancılığa karşı olmasına saygı duyuyorum ama hayvan yemeyi etik olarak reddetmesi konusunda uyuşmuyoruz. ama yine de saygı duyuyorum. o da benim et yememe karışmıyor. ben de endüstriyel gıdadan olabildiğince uzak duruyorum ve sebze kültürümü geliştiriyorum. sosyal eksileri de şöyle, kebapçıya gidiyoruz salata yiyor, patates kızartması yiyor en fazla. ben karşısında beyti götürürken biraz garip hissediyorum.

Vegan bir kız arkadaş enteresan olabilir. Ben çok da yabancı değilim. Fakat bazı veganlar var ki ben onlardan çok sebze yiyorumdur. Öyle de bir saçmalık var. Benim işime gelir açıkcası vegan kız arkadaşı sebze de sevdiğim için sürekli onun yaptığı şeylerden de yerim ahah
Ama şunu söyleyim patates kızartması hormonlu etden bile daha zararlı.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

abi ben hayvana saldıran görünce saldıran adamım. ama et yiyorum yani. herbivoruz. ikisini de yememiz gerekiyor. et yemeyenler takviye kullanmak zorundalar zaten yoksa çok ciddi sağlık problemleri ortaya çıkıyor. soyada protein ne vaaar falan diyen çok arkadaşım hastanelik oldu hastalık geçirdi falan. günde yedi kilo yemesi gerekiyor çünkü sanırım.

yenecekse öldürülmesine karşı değilim. acı verilmesine karşıyım mesela. işkence görmesine karşıyım. aktif olarakta hayvan haklarıyla uğraşıyorum yani elimden geleni de yapıyorum mesela barınaklar için az kene parazit toplayıp incelemedim üzerlerinden gidip saatlerce kan inceledim falan. halada yapıyorum bunları.

ama bu biraz dravdan hayvan hakları koruyuculuğu. kolay olanı vejeteryanlık falan. onu yapabilen onu yapsın tabi banane insanların ne yediğinden yada kime verdiğinden.

sadece durum komik. yoksa hayır bağada vereceksinizi diyip tecavüz etmeyeceğim yani

ama bu tip akımlar komik. et yememekten önce yapacağı şey çıkıp sokaktaki kedi köpek için hergün bir kap su koymak falan aslında. gerçi yapıyolar bir çoğu yapmıyo da demiyorum ama ne bileyim ya bi şey böle

ya hayvan hakları lafını zaten insanlar 'pet hakları' zannediliyor önce o değişse ya zaten.

Aynen katılıyorum kardeş. Bu arada benim adımda Aras.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

http://zeenews.india.com/news/eco-news/plants-nervous-system-discovered_641166.html

bitkilerde sinir sistemi tarzı bişe var diyore

benzetme sadece o. bizdeki endokrin sistem gibi.

ilk alıcı var. alıcı sonrası hormon salınımı var sadece.
yani bir 'sinir sistemi' oluşumundan bahsedemiyosun.

keza acı terimi şu anda kısmen ölçülebilir bir kavram elektrokimyasal olarak. bitkide bir değer artışı yok test edildiğinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

pontipati said:

http://zeenews.india.com/news/eco-news/plants-nervous-system-discovered_641166.html

keza acı terimi şu anda kısmen ölçülebilir bir kavram elektrokimyasal olarak. bitkide bir değer artışı yok test edildiğinde.

aynen, yukarda Suark a anlatmaya çalıştıgım bu
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

pontipati said:

beyler tavuk geldi
Sosyal ağlarda paylaş

lovecraft0Z said:

Vingthor said:

pontipati said:

sizin,bizim tanımladığımız acı ölçülebilir birşey o noktayı kaçırıyorsunuz.

onların ki bambaşka olabilir yani.
en güzel örnek şu,
biz 3 renk görüyoruz
köpekler 2
şimdi biz köpekler için "renk göremio yae onlar" diorz ama bizde kelebeklere göre "renk göremio onlar yae" yız.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

lovecraft0Z said:

Vingthor said:

pontipati said:

sizin,bizim tanımladığımız acı ölçülebilir birşey o noktayı kaçırıyorsunuz.

onların ki bambaşka olabilir yani.
en güzel örnek şu,
biz 3 renk görüyoruz
köpekler 2
şimdi biz köpekler için "renk göremio yae onlar" diorz ama bizde kelebeklere göre "renk göremio onlar yae" yız.

abi anlamadıgın şu, köpekte de kelebekte de insanda da farklı niteliklerde de olsa "göz" var

ama sinir sistemi herkeste yok aradaki fark bu. acı dediğin şey sinir sisteminin ürettigi elektro-kimyasal bir şok aslında ve ölçülebiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman daha keskin örnek vereyim,

ben görmeyen bi şeyin de görme duyusunu başka bir şekilde halledebileceğini iddia ediyorum.
Biz çözememiş olabiliriz, ama meret görüyordur yani.
Sinir sistemi yoktur - bizim bildiğimiz şekilde - ama başka bir yolla acı çekiyordur.

ya bu şey gibi, adamın elinde 2-3 örnek var, karbon bazlı olmazsa canlı olmazki o olmaz yani karbon bazlı olması lazım okşişen hede hödö
diyor
sonra çat çıkıyor göktaşında karbon bazlı olmayan canlı, sora atayizler hadi bunu açıklasın oluyor.

bazı şeyler bizim sınıflandırmadığımız ölçülerde var olabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...