Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bisiklet

Killer

Öne çıkan mesajlar

istanbulda her gün min 30 km bisiklet sürüyorum, kağıthanenin, beşiktaşın, dolapderenin falan yokuşlarını inip çıkıyorum. 3 arabanın aynasını kırdım, 2 yayaya çarptım, 2 arabanın altında kalmaktan da kıl payı kurtuldum şu ana kadar.

ölüm gibi bişey oluyo ama sürülüyo bi şekil
Sosyal ağlarda paylaş

Gizli said:

@sostizm yardım

bu yıl yeni bir şey almakta kararlıyım. şimdiye kadar hamallık ettim, sürüşümün %90'ında asfaltta olmama rağmen kağnı benzeri dağ bisikletleri kullandım.

nasıl bir şey istiyorum söyleyeyim. 80-100kmlik turlar yapmayı seviyorum, hatta bu yıl 150-200km arası bir mesafeyi tecrübe etmek istiyorum. alacağım modelde önceliğim hız. kafam estiğinde çıkayım 40-60 km/h basayım gideyim istiyorum. ancak çıt kırıldım bir model de istemiyorum; arada sırada patikaya, hafif araziye, çakıl taşlarının, otların arasına girebileyim. sanırım benim istediklerimi karşılayan sınıf hibrit şehir bisikletleri oluyor.

bunların yanında amortisör açılıp kapanabilirse, hafif olursa, frenleri güzel olursa hoş olur. çok detaysız yazdım çünkü teknik özelliklerden hiç anlamıyorum.

bütçe maks: 2300 değersiz türk lirası (belki azıcık daha arttırabilirim :d)

daha önce önerdiğin Trek Livestrong FX'e falan baktım da isteklerimi karşılayıp karşılamayacağını hiç bilmediğim için bir karar alamıyorum. daha bakmam, araştırmamı üzerine yoğunlaştırmam gereken alt sınıfı bilmiyorum (:P)

daha önce bir arkadaşım vasıtasıyla bilgi aldığım triatlet arkadaş şunlara bir bakmamı söylemişti onları da yazayım, ama siz yine de kendiniz bir model önerin ek olarak lütfen

mosso legarda 1530
sedona 340
scott sportster
cube curve specialized crosstail
ghost cross 5100
kron fx serisi
carraro sportive

aldın mı velespit
Sosyal ağlarda paylaş

bisiklet geldi ayar mayar uğraşıyorum test sürüşü yapıyorum. ön viteste problem vardı söyledim yeni ön vites gönderecekler.

ön vitesi orta vitese yani 2 ye sabitledim. ön 2 de arka 7 de dümdüz yolda pedalı boşa çevirecek kadar basamıyorum. bayada hızlanıyor ama ne kadar abansam son hızına getiremedim. ben mi çok güçsüzüm normal mi bu?
Sosyal ağlarda paylaş

biliyorum abi 11 12 13, 23 24 25, 35 36 37 en ideali 21 viteste kullanmak için. ilk rakam ön ikinci rakam arka vites.

ama yukarda yazdım ön viteste sorun olduğu için yenisi gönderilene kadar 2 ye sabitledim. bişey olmaz hemen öyle 15 20 km böyle sürdün diye.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında bu bisikleti alınca teknik tamir ayar konusunda ne kadar bilgisiz olduğumu anladım. freni bile ayarlayamıyorum çok dandik fren olsa bile. bisiklet üstünde çok yol yapmışlığım var 3000 km civarıdır. ama bu 3000 km yi artık müzelik kıvama gelmiş sen sür onun ayarı kendiliğinden düzelir bir ara diyerek kullandığım fiore ile yaptığımdan baya bilgisizim. bu vesiliyle kendisinide anmış olalım

http://i.hizliresim.com/oj09Nq.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...