dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 barnum effect diye geciyor. ne sacma sey oldugu zaten yuzyillardan beri kanitlanmis. "dunya duz diyorum diye benimle tasak geciyorsunuz ve cok ayip bu!" demen ile ayni cizgidesin su anda..
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 abi mantık dışı bir şeye inanan insanla mantık çerçevesinde tartışmak çok anlamlı olmuyor.
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 kimse asil soruyu sormamis. tarot, kahve fali bakiyor musun?
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Feamer said: ginaly said: listede sunulan özellikler kendi içerisinde çelişkiler barındıran tanımlamalar kullandığından o burçtaki insanların özellikleri uyuşuyormuş gibi görünüyor. örneğin, said: Aslan: Mor dağların prensesi gibi salınır etrafta. Göz süze süze ağzını büze büze konuşur. Lükse şaşaaya düşkündür, mümkün olsa totosunu dolarla avroyla siler. Arkadaşlarını aşırı sahiplenir, mazallah arkadaşının sevgilisini bir kızla görse, yemez içmez; “hayırdırrr canımm!” mesajıyla yetiştirir hemen. Pozitif bilimlerden hazzetmez, hangi bölümü bitirirse bitirsin, hep yanlış bölümde okuduğunu düşünür. Bıraksalar, bütün aslanlar ressam, müzisyen, reklamcı olur. Çok duyarlı ve akıllıdır ama sıkıntıya gelemez. Güvenilirdir, kesseler sırrınızı söylemez. Kendiyle o kadar meşguldür ki, dünya yanıyo deseniz koşarken hangi parfümü sıksam diye düşünür. Nerde olmaz bir adam var, git ara bul getir saçlarını yol getir psikozuyla sevgili seçer, sonra da sabırla adam olmasını bekler. En hızlı laf sokan burçtur, mermi manyağı yapar sizi dikkaat. mesela şurada bold iki bölüm birbiriyle çelişiyor. keza italik iki tanım da çalişkili. ya da aşağıdaki iki bold kısım; said: Başak: Gözünde hep bir melankoli vardır, tıpkı acıların kadını Bergen gibi. Huzursuzdur, rahatın en çabuk battığı burçtur. Çok belli etmese de dedikoduyu sever. Arkadaş canlısıdır. Sabırlıdır, taşı ortadan yaran bi sabrı vardır. Duygularını çok belli etmez, osuruğu kokmaz. Her zaman bir tarzı vardır, en olmadık kıyafetler başağa yakışır. Üniversitede ideal ev arakadaşıdır, titiz ve düzenlidir, tuvaleti cifler, banyoyu ovar, hayatta işten kaçmaz. Ön planda olmayı sevmeyen ender burçlardandır. Şeytan ayrıntıda değil başakta gizlidir. Detaycıdır, kurduğunuz cümleden cımbızla bir kelimeyi seçer, ondan alınacak bir anlam çıkarır, hiç zaman kaybetmeden küser, siz daha noolduğunu anlamadan arkasını dönüp gider. Küstürmeyin, huyuna gidin, düşünerek konuşun, nefesinizi tutarak cevap verin, hadi canım başınız ağrımasın. iyide kelime anlamı değil cümle ve paragraf anlamları olarak bakmamız gerekiyor burası edebiyat dersi: aslan içi arkadaşlarını sahiplenir diye iddia ediyor ve sonra örnek veriyor, "mazallah arkadaşının sevgilisini bir kızla görse, yemez içmez; “hayırdırrr canımm!” mesajıyla yetiştirir hemen. yani şair burada, arkadaşları ile ilgili bir mevzu olduğunda bunu birinci öncelik olarak görüldüğünü belirtmek istemiş, diğerinde ise Kendi keyfine, dış görünüşünün önemine düşkün olduğunu kendisi ile meşgul olmaktan keyif aldığını anlatmak istiyor ve bunu, "dünya yanıyo deseniz koşarken hangi parfümü sıksam diye düşünür." diye örneklendiriyor ben burada bir tutarsızlık göremiyorum yani demek istiyor ki, "cemre koş, berke candan ayrıldım konuşmamız lazım" diye kız arkadaşı mesaj atarsa cemre "banane be, dizi seyrediyom ben!" demez, hemen diziyi pauslar ama evden çıkmadan önce kılık kıyafet, saç, çanta, ayakkabı uyumu da göz ardı etmez demek istiyor... diğer örnek başak içinde açıklama yapılabilir ama vakit israfı oluyor taktir edersiniz ki lise müfredatı konusu bunlar son olarak açıklamayı bir daya yapayım bu alıntıda anlatılma istenenleri açıklamak için yazılmıştır yukarıda ginaly'nin üslubunu övüp sonra karşılığında 'bunlar lise müfredatı' diyerek ayar vermeye kalkman hoş olmamış. ha şahsi olarak yine de takılmıyorum buna o ayrı. konuya gelirsek, paragraf bütünlüğünden bahsetmişsin ama madem edebiyattan gidiyoruz, o burç açıklamalarının hiçbiri edebi açıdan paragraf bütünlüğü taşımıyor. birbiri ardına sıralanmış özellik cümle ve cümleleri. bu paragrafı okuyan birisi de zaten tamamını okuyup ana fikre ulaşıp burç hakkında yorum yapmıyor. bu yazıların okunuşu şu şekilde işliyor: 1. cümle/özelllik - okudum - bana uyuyor mu - tanıdığım birine uyuyor mu 2. cümle/özellik - okudum - bana uyuyor mu - tanıdığım birine uyuyor mu 3. cümle/özellik - okudum - bana uyuyor mu - tanıdığım birine uyuyor mu ... bunlardan arada bir tanesine uyuyor dediğin zaman beyin ister istemez burç-özellik uyumunu doğru olarak kabul ediyor. yukarıda lise müfredatı lafına takılmıyorum diye belirtmiştim, sen söylediğin için şu lafıma senin de takılmayacağını sanıyorum, mantık da lise müfredatında. daha önceki postta demiştim ki burçların belirli özellikler ışığında ayrıştırılabilmesi için mutually exclusive olması gerekir. eğer burçlar mutex ise p => q önermesinin karşılığında q' => p' önermesinin de doğrulanması lazım örnek; p => q: ikizler burcu kadını kıskançtır q' => p': kıskanç olmayan kadınlar ikizler burcu değildir. eğer kıskanç olmayan bir kadının ikizler burcuna mensup olduğunu gözlemliyorsak (burası biraz hipotetik çünkü kıskançlığın ölçüsü yok) önerme yanlışlanır, dolayısıyla mutex bir ilişki olmadığı anlaşılır. eğer mutex bir ilişki yoksa, herhangi bir özellik herhangi bir burçta gözlemlenebilir demektir, bu da burç ayrımının yanlışını ortaya koyar. senin asıl iddian bu değildi tabiki, diyorsun ki sen genel bir fikir veriyor. yani aslında p ise q mantığından ziyade burada olasılıksal bir burç ayrımından bahsediyorsun. yani bir kadın kıskançsa (ya bu arada ikizler kıskanç mı olur bilmiyorum da örnek olsun diye salladım) büyük ihtimalle ikizler olması lazım. bunun testi ise lise değil üniversite müfredatında, istatistik disiplini altında. kıskançlığı ölçülebilir bir nitelik olarak ele aldığımızda (bunun net tanımı yukarıda belirttiğim gibi mevcut değil ancak yine de birden fazla değişken il betimlenerek bir nicel değişkene dönüştürülebilir. bu alandaki çalışmalarda genelde puanlamalı anketlerle yapılıyor, barnum deneyinde olduğu gibi) kıskançlığın ikizler burcu olan kadınlarda daha yüksek olduğu hipotezini test etmemiz ve istatiksel olarak anlamlı bir sonuca varmamız gerekir. elimizde 30'dan fazla sayıda denek olup, her birinin kıskançlık puanını belirlememiz, sonra iki farklı grubun (ikizler olanlar ve ikizler olmayanlar) kıskançlık puanı ortalamalarını belirlememiz gerekir. Daha sonra normal dağılım varsayımı altında two-tailed hipotez testi ile belirli bir güven aralığında iki ortalama arasında anlamlı bir fark olup olmadığını ölçmemiz gerekir. işte bu ölçümler gösteriyor ki aralarında anlamlı bir fark oluşmuyor. yani ikizler kadını ile ikizler olmayan kadın arasında kıskançlık özelliği birbirinden farksız çıkıyor. foruma dev hizmet: uzun uzun anlattığım için şimdi laf söyleyecek olanlar, müjde, postu sizin yazmanıza gerek yok, aşağıda hazır metni alın postunuza kopyalayın, zaman ve enerjiden tasarruf edin 'uzun uzun anlatmışın lan hahahaha mal'
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Bi dakka ya, bu forumda bile burçlara inanan mı var yoksa hakikaten?
Claiborne Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Feamer buyuye ve cinlere de inaniyor musun
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Başka ne vukuatı var Feamer'ın ya ben uzak kalmışım :(
senko Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Buyuye nasıl inanmazsınız abi Kal vas flam An ex por Bunlar size hic mi birsey ifade etmiyor :(
Cokomantis Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 büyüye cine falan inanmak burçlara inanmaktan daha mantıklı bu arada
denalir Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Burçlara falan inanmak büyüye cine inanmaktan daha mantıklı bu arada
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 öncelikle neyi tartıştığımız ile ilgili ortak bir uzlaşıya vardığımızı ümit ediyorum ama paticik ortamında ki tecrübelerim ışında bunun böyle olmadığı gerçeğini de göz ardı edemeden yaptığımın bir vakit israfı olduğunu belirtmek isterim. gerçi bu gözlemde bilimsel değil tamamen metafizik ve hurafe B)- öncelikle ben neyi iddia ediyorum da siz karşı çıkıyorsunuz? burada bir anlaşmaya vardık mı? yoksa iddianın mantıksızlığı husunda en medeni tartışma kurallarına uygun olarak verilen yegane örnekte olduğu gibi bir anlama sıkıntısı ile mi karşı karşıyım? heyhat biliyoruz ki, burada mesela leş bulmuş sırtlanların, leşe atlarken çıkardıkları seslerden ibaret. kendi egosunu şişirmek için ufukta şafağın ilk ışıklarını mı görüyor hemen başlıyor ulumaya. zira bu onun için yeterli doğan ay mı güneş mi umurunda değil. misal benim iddiama istinaden, neyin "ne sacma sey oldugu zaten yuzyillardan beri kanitlanmis" veya hurafe olan ne, ne işe yaramıyor? ben üzerimden bu konularda fikir belirtiyorsunuz da acaba benim argümanın ne? konuşurken bu konuda bir fikriniz var mı acaba? söylediğim gayet basit ve anlaşılır, burç dediğimiz şeyin günlük yorumlarının yanı falcılığın değil ama doğum tarihlerine göre yapılan karakter yorumlarının örtüştüğü durumlar olabiliyor. ve bu iddia örnek olarak bir liste koyuyorum. liste ne diyor? belirli tarih aralığında doğan kişileri bazı hayvanların isimlerini aldığı kümelerde toplayarak bunların benzer bazı karakter ve davranış kalıpları sergilediğini iddia ediyor. ve ben ne diyorum? diyorum ki, bütün bu yazılanlar ister gözlem olsun ister atmasyon, koç burcu, aslan burcu, yengeç ve arslan burcu tanıdığım kadınları ve davranış ve tepkilerini, bu yazının içeriği ile karşılaştırdığım zaman tutarlık miktarı fazla geliyor. buraya kadar anlaşabiliyor muyuz? çok zor, uzun veya karmaşık yazılmış bir paragraf değil o yüzden lise eğitimini almış olması gereken bireyler olarak ve tartışma tarafı olanlar olarak, etik bir şekilde yazılanları okuyor olduğunuzu farz ederek anlamış olduğunuzu düşünüyorum. ama garantici tabiatım itibari ile bir kere daha açıklama yapmak istiyorum, yani diyorum ki, x biri ile karşılaştığım ve onun belirli özelikleri gözlem ve listelediğim zaman, o kişinin doğum tarihi ile sınıflanan ilgili kümede verilen referans bilgiler ile örtüşme olduğunu görüyorum. iddia budur ki, ey ne okuduğunun farkında olmadığı gibi ne söylediğinin de aynı derecede farkında olmayan sizlerin itham ettiğiniz gibi metafizik, hurafe veya benzeri bir suçlamaya neden olacak bir ibare göremiyorum. yani, bu iddiada eğer bir yanlışlık varsa bu, gayri bilimsel "burç" kavramının değil, benim x kişiyi analiz etmekteki başarısızlığım olması lazım, aynı zamanda kişinin kendini bilememesi de demek olabilir tabi yani ne diyorum bir kere daha hep beraber, yüksek sesle "X KİŞİSİ İLE OLAN MÜNASEBETLERİM SONUCU TOPLADIĞIM VERİLER, İSTER ATMASYON İSTER, İSTER NE DERSENİZ DEYİN, SÖZ KONUSU LİSTEDE SIRALANANLAR İLE ÖRTÜŞME ORANI YÜKSEK" burada beni alakadar eden kısımda burası zaten, teoloji veya fizik tartışmıyoruz, gezegenlerin konumu veya diğer şeyler beni alakadar etmiyor, velev ki ata ata sonunda tutturmuş dahi olsunlar, bir örtüşme oluyor ve bu tersine işleyen bir süreçte kişiye olası tepkiler için istihbarat verebiliyor mesele bundan ibaret. ama efendim balbalalalalalalalala, bu vücut hareketlerine göre yorum yapmak veya kılık kıyafete göre değerlendirme yapmak gibi bir şey, orada benzer itirazlar gelebilir, inanamaya da bilirsiniz ama onlar da aynı şekilde işe yarıyor. dediğim gibi sizin gibi "BİLİMSEL" kaidelere kökten bağlı olanların anti tez olarak iddia ile alakası olamayan argümanlar sunması ise insanı ayrıca neşe ile dolduruyor neyse neyse gereksiz vakit insafına neden oluyorsunuz, ne için amk, burçlar ile ilgili konuda paylaşım yapmışız, efendilerin mastürbasyon yapacakları tutmuş sonra forumda niye adam yok seviye neden düştü bırakın ne derse desin adam, isterse adam burçları kendine din yapsın sana ne kime ne, fikri belirt geç, sana hitaben yazılmamış bir yazıya istinaden niye yazıyı yazana taraf oluyorsunuz amaç ne yani? bu sayede dünyayı daha yaşanır bir yer mi yapacaksınız? veya kampüs kantindeyiz de yan masadaki kızlara mı hava atıyorsunuz? eğer öyle bir kaş göz yapın bölmeyelim kızlara yürümenizi...
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 ginaly said: yukarıda ginaly'nin üslubunu övüp sonra karşılığında 'bunlar lise müfredatı' diyerek ayar vermeye kalkman hoş olmamış. ha şahsi olarak yine de takılmıyorum buna o ayrı. o ayrı o ayrı, baskın ve öneli olan tartışma üslubu yoksa içerin veya izlen yolun yanlış ve saçma olması kişiyi yermek için bir neden değil ama yaptığın alıntılarda bir tutarsızlık yok onu belirtmek istedim, iki örnek vermişsin birini açıkladım, diğeri ise dediğim gibi tekrar açıklamak vakit kaybı olacağı için es geçtim ve bunu belirtim mesela bu. diğer taraftan ikizler kıskanç diğer tasnifler kıskanç değiller gibi bir sınıflandırma olduğunu veya olup olmadığını bilmiyorum ama bildiğim kadarı ile bu kadar kesim bir ayrım yok olup olmaz diye zaten dediğim veya anlatmaya çalıştığım gibi ben bu bilgileri bir nevi istihbarat olarak değerlendiriyorum siz dersiniz böyle bir istihbarat kaynağına güvenerek yola çıkılmaz, haklılık payınız var, ona itiraz etmiyorum ama ben bu kaynağı kullandığım kadarı ile bir sıkıntı görmedin onu belirtmek istedim olay bundan ibaret, mesela, boğa için şöyle bir bilgi girilmiş, "Boğa: Vee karşınızda aforizma tanrıçası" şimdi böyle bir intele ihtiyacımız var, hayatım "doğrudan anlatımla aran nasıldır?" diye bir soru sormanın ne kadar saçma olacağının da bilincindeyiz. ne yapacağız? ben diyorum ki, burç adı altında bu yapılan tasniflerin bazıları işimize yarayabilir, yaradığı da oluyor. bilimsel metotlar ile doğruluğunu kanıtlama çabası içinde olmak yine gereksiz, gerek yok yani, bakarsın işine yarar mı yaramaz mı geçersin. yanı bu fikre bu kadar düşman olmayı gerektirecek bir şey yok ortada. ha dersin bu şekilde bir istihbarat arayışı ne kadar gereksiz bilgi veya uğraş saygı duyarım.
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 öztürkler burçlara inanmazdı feamer. bu yeterli mi senin için
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 ben de ne zaman sıvama kısmına geçecek diye bekliyordum assdfg
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 hala diyor ki "günlük fal değil ama doğum tarihine göre karakter analizi doğru 'olabiliyor'" vauv. bozuk saat de günde 2 kere doğruyu gösteriyor. random bi şekilde yüzlerce karakter analizinden 3-5'inin doğru çıkması şansla açıklanır "astroloji arada sırada tutturuyor" ile değil. offfffff kime laf anlatıyoruz ya.
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 olm ne çeşitsiz, kim burçlara inanıyorum diyor dedim şey açık ve koca yazı yazdım, hala bunu anlamaktan bir haber olup, ilkokul bebesi gibi "feamer burçlara inanıyor" diye dalga geçmek gayreti içinde olmak niye? niye yanı, bu kadar mı yaşamdan zevk almıyorsunuz, bu kadar mı ezik ve tatminsiz siniz? nedir yani amaçlanan şey anlayamıyorum
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 neyse yeter, ergenler yeteri kadar tatmin oldunuz umarım?
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 ben aptal yazilari okumuyorum da, caps olunca okumus oldum. said: yani ne diyorum bir kere daha hep beraber, yüksek sesle "X KİŞİSİ İLE OLAN MÜNASEBETLERİM SONUCU TOPLADIĞIM VERİLER, İSTER ATMASYON İSTER, İSTER NE DERSENİZ DEYİN, SÖZ KONUSU LİSTEDE SIRALANANLAR İLE ÖRTÜŞME ORANI YÜKSEK" bu su demek, harbiden de dingilin birisi tarafindan soylenmis bir seydi bu "Benim babam kac senedir sigara iciyor, kanser olmadi. dedem, dayim iciyor. kanser olmadi. 6 amcam var, baca gibi icer. amcalarim sag, hicbisileri yok. ben mi kanser olacagim?" Koah oldu amk. oldu tabii. millet double blind calisma yapar sonuclar etkilenmesin diye. bizim dingil tum o saglik sektorunu ciya'ci, "amerigan oyunu bunlar"ci, "ilac lobisi ooolm"cu bir yaklasimla, kendi cevresindeki minimum sayidaki gozlem ile "curutmustu" cigerleri curuttu ya la.. bosuna dingil demiyorum. dingil olmayin.
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 dasaaa said: ben aptal yazilari okumuyorum da, caps olunca okumus oldum. said: yani ne diyorum bir kere daha hep beraber, yüksek sesle "X KİŞİSİ İLE OLAN MÜNASEBETLERİM SONUCU TOPLADIĞIM VERİLER, İSTER ATMASYON İSTER, İSTER NE DERSENİZ DEYİN, SÖZ KONUSU LİSTEDE SIRALANANLAR İLE ÖRTÜŞME ORANI YÜKSEK" bu su demek, harbiden de dingilin birisi tarafindan soylenmis bir seydi bu "Benim babam kac senedir sigara iciyor, kanser olmadi. dedem, dayim iciyor. kanser olmadi. 6 amcam var, baca gibi icer. amcalarim sag, hicbisileri yok. ben mi kanser olacagim?" Koah oldu amk. oldu tabii. millet double blind calisma yapar sonuclar etkilenmesin diye. bizim dingil tum o saglik sektorunu ciya'ci, "amerigan oyunu bunlar"ci, "ilac lobisi ooolm"cu bir yaklasimla, kendi cevresindeki minimum sayidaki gozlem ile "curutmustu" cigerleri curuttu ya la.. bosuna dingil demiyorum. dingil olmayin. su-i misal emsal olmaz, konuyu kendi içinde değerlendirin. bu kişinin hayatına yön verecek bir bilgi değil veya öyle bir iddia ile yazmadım. metin orada, kadın şurada, lazım olursa açın bakın, işinize yararsa tamam yaramazsa ne olacak? ha bana lazım değil veya böyle şeylerle işim olmaz, no problem o zaman ha ama aslında haklılık payınız olabilir, burç uyumu kovalayan tipler olası adayı daha doğum tarihine göre eliyor falan, bunlar sıkıntı olabilir ama bu kavramda işe alım mülakatları kadar adil bir durum
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 neyse ben bu sefer kaçar bu kadar boş muhabbet yeter
Claiborne Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Cokomantis said: büyüye cine falan inanmak burçlara inanmaktan daha mantıklı bu arada anlatsana biraz
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 off uzun uzun yazmış bi de yazık.
Cokomantis Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2017 büyünün (böyle "7 köpeğin 7 gece işediği mezar toprağını sevgilinin ağzına sürücen uyurken" tier) cinlerin falan gerçek olması, hatta benim çok çalışıp magic missile atabilme ihtimalim, şimdiye kadar yaşamış 100 milyar küsür insanın karakter özelliklerinin doğduğu güne saate göre şekillenmesinden (ve kategorize edilmesinden) daha olası bana göre.
Öne çıkan mesajlar