Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

lan bu arada Hfr gitçem, gergenin lafına uyduk, imax daha mı iyi, nesi iyi. ses efektleri önemli değil kaliteli olsun 3dsi o önemli.

HFR git renkler & 3D falan harika, ama sanki projektörler tam kaldırmıyor veya tam desteklemiyor Türkiye'de, dolayısıyla benim gittiğim sinemada bazı iç mekan sahnelerinde bildiğin hızlı çekim frame atlama vb. olayları oldu gibi geldi, ama yine de genel görüntü kalitesi olarak ezdi geçti.
Mesaj tarihi:
Lectre said:

Edriel said:

uff gerge nin algıları inanaçları ve diretmeleri

3d zaten dünyanın en boktan şeyi şuanki teknolojiyle gerge haksızsa bile savunacak bir şeyin yok ki?

cümleni okuyup anladın mı sen ? ben anlamadım da

edit: neyi övüp neye sövdüğün belli değilde ondan
Mesaj tarihi:
Şu yok HFR de izleyin yok IMAX de izleyin tartışmasına son noktayı koymanın zamanı geldi.

2D'de izleyin. Dalga geçmiyorum, gayet doğru düzgün ve iyi sinema salonları var filmi 2D olarak veriyolar.

En iyisinin bu olacağını düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
Hem HFR a hem de IMAX e gittim.

Imax deki salon kalitesi (sonucta bunlar standartlara oturtulmus salonlar), perde buyuklugu, ses kalitesi(kat be kat daha iyi), ve kontrast daha iyiydi.

HFR icin kotu bi salon ayrilmis, dusuk ve ciliz bi ses, ufak bir de perde vardi. Goruntu daha akiciydi kesinlikle ama yanimdaki tum arkadaslarimin yorumu ayni oldu: efektler ve mekanlar cok suni gozukuyordu. Imax deki "gercek" hissi ile alakasi yoktu. Imax de goze batmayan hersey HFR da kabak gibi ortadaydi.

Adam akilli bir salonda, dolgun bir sesle kaliteli koltuklarla HFR izleseydim yorumum bambaska olurdu. Ama oyle bi yer olana kadar herturlu IMAX.

Aradaki fark filmi, kotu bir ev sinema sistemiyle 1080p izlemek ile, iphone5 de 720p izlemek gibi.
Iphone un goruntu kalitesi kat be kat ustun olur herseyiyle ama bir sinema tecrubesi sunmaktan uzak.
Mesaj tarihi:
hfr'da daha çok detaya dikkat edebiliyorsunuz ve hatta gerçekten oradaymışsınız gibi hissediyorsunuz ama öte yandan bazen 1.1x speed gibi oluyor ve rahatsız ediyor.

o yüzden hfr konusundaki kanaatim arada derede kaldı, karar veremedim tam.
Mesaj tarihi:

variller

Bu arada birinci izleyisimde inanilmaz rahatsiz olmustum, varilleri her sferinde cucelere 1 er tane gelecek sekilde 13 tane saydim. Bilbo sirayla birilerine tutunarak 14. kisiydi. Bombur un malum sekansindan sonra varili parcalaninca baska bir tanesinin icine atlayip devam etti. Yine 13 tane varil vardi.

Ikinci izleyisimde herkese tembih ettim, herkesle birlikte deli gibi varil ve cuce saydik. Oranin hatali olduguna kanaat getirdik.

Bir de bard in filikasinda bilbo da bir varil icerisinde ve 14 tane varil gozukuyor.

olaylar olaylar

Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

variller

Bu arada birinci izleyisimde inanilmaz rahatsiz olmustum, varilleri her sferinde cucelere 1 er tane gelecek sekilde 13 tane saydim. Bilbo sirayla birilerine tutunarak 14. kisiydi. Bombur un malum sekansindan sonra varili parcalaninca baska bir tanesinin icine atlayip devam etti. Yine 13 tane varil vardi.

Ikinci izleyisimde herkese tembih ettim, herkesle birlikte deli gibi varil ve cuce saydik. Oranin hatali olduguna kanaat getirdik.

Bir de bard in filikasinda bilbo da bir varil icerisinde ve 14 tane varil gozukuyor.

olaylar olaylar

varil spo cevap.

Bu benim de dikkatimi çekmedi değil. O varil olayında bir şey var kesin. Ya extended'ta çıkar kokusu yada harbi hata olabilir.

Mesaj tarihi:
sabonis said:

hfr'da daha çok detaya dikkat edebiliyorsunuz ve hatta gerçekten oradaymışsınız gibi hissediyorsunuz ama öte yandan bazen 1.1x speed gibi oluyor ve rahatsız ediyor.

Ben bunun sebebinin HFR icin ufak salonlar kullanmalari olduguna kanaat getirdim. Sonucta o cozunurlugu ne kadar kucuk perdeye aktarirsan o kadar kaliteli goruntu olmus oluyor density arttigi icin.

Tabii giris sahnesinde thorin ile galdalf in masasindan suzulen duman falan bambaska bir haldeydi. Yigidi oldurup hakkini vereyim.
Abuk bi hizlandirilmislik havasinin ise projektor kalibrasyonuyla alakali oldugunu dusunuyorum. Tum filmde vardi bu.

Usenmeyip sure tutma nerdlugu yapmadim ama.
Mesaj tarihi:
sabonis said:

Onun sebebi bence durağan sahnelerde 48 fps'yi pek algılayamamaktan kaynaklanıyor olabilir. Yoksa hareketli sahnelerde görüntü su gibi akıyordu.
Mesaj tarihi:
filmin kitapla bir alakası var mı? Ben bi Bilbo, Galdalf, Cüceler ve Smaug'u ilişkilendirebildim. Onlarda birey olarak. Gerisi Peter Jackson'ın kendi hikayesi olmuş.

Orta Dünya filmi olmasa hikayede adama ait diyebilirdim.

LAN!

LAN AŞK HİKAYESİ KOYMUŞ ADAM FİLME BUNU YEDİRİYOR BİZE!

neyseki Orta Dünya filmi olunca gideri oluyor da işte onla kendimizi avutuyoruz.

IMAX biletleri de perşembe akşamı mı ne satışa çıktı. Buna ön satış demiyorlardır umarım bir de...
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

variller

olaylar olaylar

aynen öyle

izlerken aynı şeyi düşündüm. Saymana gerek yok bile zaten. Sonuçta 1 kişi dışarda kalıyor, sonra bir varil kırılıyor ama gene bir tane boşa biniyor. Filmde devamlılıkta da bazı hatalar var da başka şeylere daldığın için çok fark edilmiyor.

Mesaj tarihi:
e o zaman

film hatası roxxorr

lotroda frodo bilboya "yüzüğü aldığından beri birgün bile yaşlanmadın" gibisinden bişi dio.

hatta, filmin başında gösterdiği bilbo ( yüzüğü bulan ) yaşlı.

ama hobbitte baya fit genç adam.

Mesaj tarihi:

benim bildiğim durdurmuyor yaşlanmayı. sadece yavaşlatıyor. normal o yüzden. bir sorun yok.

Suark said:

e o zaman

film hatası roxxorr

lotroda frodo bilboya "yüzüğü aldığından beri birgün bile yaşlanmadın" gibisinden bişi dio.

Mesaj tarihi:
JestersTear said:

Şu yok HFR de izleyin yok IMAX de izleyin tartışmasına son noktayı koymanın zamanı geldi.

2D'de izleyin. Dalga geçmiyorum, gayet doğru düzgün ve iyi sinema salonları var filmi 2D olarak veriyolar.

En iyisinin bu olacağını düşünüyorum.

ya evet ya

çıksın dvd si evde izlicem ben
bi bok anlamadım bundan.
3d yapıcaz diye bok etmişler filmi

mıçayım hfr sine afedersin ya, yapıosanız 3d gravity gibi yapın

YADA YAPMAYIN
Mesaj tarihi:
barbu said:

benim bildiğim durdurmuyor yaşlanmayı. sadece yavaşlatıyor. normal o yüzden. bir sorun yok.

Suark said:

e o zaman

film hatası roxxorr

öle olabilirde filmde öle deil

hoca dururmu yapıştırır cevabı

http://www.youtube.com/watch?v=Jnoo9FNf1Y0

bide frodo hacı gene iyisin hiç yaşlanmadın he dediydi

• Yeni Oluştur...