Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrencisi olmadığımız okulun yaz okulundan ders almak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Benim okulumun (Bilkent) yaz okulu başlangıç tarihi bana uygun değil. Boğaziçi'nin yaz okulundan ders alıp aldığım dersleri kendi okulumda saydırabilir miyim? Bir takım forumlarda bunu yapanların olduğunu gördüm ama nasıl yapıldığını bilmiyorum. Prosedür nedir bilgisi olan var mı? Teşekkürler.
Mesaj tarihi:
Valla sana söyle söyleyeyim,

Bıraktığı okuldaki dersleri 3 sene sonra yeni okuluna saydıran bile gördüm. Böylece erken mezun oldu :D

Tamamen yönetimsel birşey. Sana olmaz, başkasına yaparlar falan. Tabi okulunla konuşman lazım öncelikle
Mesaj tarihi:
Linki yarım saat inceledim ama kafam çok karıştı ben de bu konuyu açtım işte.

Kredi başına 300 dolar gibi bir ücret gördüm ama benim ödemem gereken ücret mi anlamadım. 3-3-3 den 9 kredi alsan 2700 dolar eder çok para yahu. Kendi okulumda beleşe alabiliyorum bir güzellik yapmıyorlar mı?

Boğaziçi olmazsa hangi okul olur tam bilmiyorum, Bilkent İngilizce ayağına çoğu okulun dersini saymaz çünkü.
Mesaj tarihi:
okula girdiğin yıldaki puanının, aynı yıldaki karşı üniversitenin bölümüne eşit ya da yüksek olması lazım. yoksa kabul edilmiyor, yapamazsın zaten.
Mesaj tarihi:
kami said:

dikey geçiş yapmaya çalışmıyoruz altı üstü 2-3 tane ders alacağız ne alakası var ÖSS puanıyla

git sor öğrenci işlerine, en azından 0 bilgiyle gelip sorup üzerine ahkam kesmiyorum.

dersi vermen söz konusu burada senin, denk olması lazım değil mi?

biraz düşünsen sende bulacaksın aslında, bölüm sekreterliğine git.

birde açıklama yapıyorum ya.
Mesaj tarihi:
Ren said:

yaz okulunda güney illerden gelip egede ders alanlar vardı.. o puan işinden emin misiniz.

olabilir abi puanı yüksektir adamın, öğrencinin girdiği puana bakılıyor denklik verilmesi için.

oldu ben boğaziçinde kalayım dersten istanbul aydında gidip vereyim ahah.
Mesaj tarihi:
L_Zero, ne bu asabiyet? Senin tribini çekmek için açmadım bu konuyu. İstanbul Aydın'da da gayet Boğaziçi'ndeki öğrencilerle yarışabilecek kapasitede öğrenciler vardır, boş komplekslere girmeye gerek yok, yeri de değil.

Sıfır bilgiyle ahkam kesmiyorum, bu iş için ÖSS puanına bakmaları imkansız, mantığım bunu söylüyor en azından.
Mesaj tarihi:
L_Zero said:

Ren said:

yaz okulunda güney illerden gelip egede ders alanlar vardı.. o puan işinden emin misiniz.

olabilir abi puanı yüksektir adamın, öğrencinin girdiği puana bakılıyor denklik verilmesi için.

oldu ben boğaziçinde kalayım dersten istanbul aydında gidip vereyim ahah.

Bu doğru zaten abi, Boğaziçi'nde İTÜ'de dandik okullardan aldığın dersi saymazlar zaten. Direkt FF.
Mesaj tarihi:
soruyorsun, söylüyoruz, ne alakası var diyorsun.

güvenmiyorsan git öğrenci işleriyle ya da bölüm sekreterinle görüş diyorum bende.

hani mantık arıyorsun hala uygulamada ona şaşırıyorum ben açıkcası, asabiyetten değil.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Haksizsin Zero, ya da okuman yok.

Adam Bogazici'nde ders alacak; Bogazici'nde ogrenci degil, ders saydirmayacak. Ders almak icin uni ogrencisi olman bile gerekmiyor. Bilkent'de sayma kurul toplantisinda oluyor, belki sayarlar, belki saymazlar.

Keredi basi 330$ abi, fiyat Bilkent'ten pahali sanirim.
Mesaj tarihi:
deadwollun dediği gibi okul ekstra bir engel koymadıysa puan falan önemli değil. derslerin içeriklerinin uyuşması ve büyük ihtimal ilk defa alınıyorsa bölüm başkanı onayı gerekir

vaktin varsa bölümünün sekreterliğine veya fakülte dekanlığındaki evrak işleri ile ilgilenen kimse onun yanına git. alıcağın dersleri senden önce dışarıdan almış olan birileri büyük ihtimal vardır. oradan bir kontrol et
Mesaj tarihi:
Diğer bölümleri bilemem ama Bilkent'in Mühendislik Fakültesi dışarından alınan dersleri %90 saymaz.

Erasmus'ta ders alırsın, onları saymak için önce seni sınava sokar. Okulun istediği başarıyı sağlayamazsın, hiç bir dersini saymaz. Keza öyle benim bölüme biri 2 sene başka okulda okuyup sonradan sınavla gelmişti. Aldığı derslerin büyük bölümünü tekrar aldırttılar. En son şu an Koç'ta elektronik master'ı yapan bir tanıdığım hocası 1 sene ortalarda olmayacak diye Bilkent'te master'ına devam etmek istedi(ki kabul edildi) ama Koç'ta aldığı hiç bir dersi saymadılar.

Git bölüm sekreterine vs. sor kısaca.
Mesaj tarihi:
GYTE'de okurken bir hoca vardı. O dersten geçebilirsen dc ile geçiyordun. Not ortalaman yüksek değilse de default kalıyordun. O adamı egale edebilmek için millet gitti o dersi yazın İTÜ'den aldı. =/ Zeki bir işti.
  • 5 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
1. Öncelikle ders alacağın üniversitedeki hangi bölümün hangi dersi ise kendi okuduğun bölümüne sorarsın kabul eder misiniz diye? (Ders içeriği + kredisi vs belgeler ile)
2. Okuduğun okuldan alacağın belge ile karşı okula başvurursun beni alır mısınız diye? (İstediğin dersin tüm koşullarını karşılamayı taahhüt ederek, para vs, bildiğim kadarıyla yaz okulları için farklı bir kredi tutarı kullanılıyor)
3. Karşı okul kabul ederse kendi okuluna bildirimde bulunursun ve okursun.
Not: Herhalde çoktan başvurmuşsunuzdur ya ben yine de açıklama yapayım dedim. Konu boş kalmasın...
Mesaj tarihi:
Açılmış olması durumu değiştirmiyor ancak konu bu noktada okuduğunuz okulun yönetim kuruluna geliyor. Yönetim kurulunun art niyet olmadığına kanaat getirmesi halinde kabul etmemesi söz konusu değil.
Mesaj tarihi:
Mesajlarin tamamini okumadim da benim diyecegim sey sorun cikarsa senin okulundan dolayi cikar.

Bogazici senin onune engel koymaz, adamlarin bi kayibi yok zaten.

Mesela bizim okuldaki sartlar:

1) Dersi en az bir kere aldin ve kaldin (ya da CC alti aldin emin deilim)
2) O ders bizim okulda o yaz doneminde acilmadi

Sizin okulda da vardir benzer sartlar.
Mesaj tarihi:
Vazgeçtim bu olaydan. Çünkü:

- Bilkent'in kabul edebileceğini düşündüğüm sadece birkaç okul var ve onlarda çok para istiyor.

- Dersten geçsen bile saydırabileceğin kesin değil.

Baş ağrısı çekmeye değmez diye düşündüm.
Mesaj tarihi:
Ben Marmara'da öğrenciyken İtüden almıştım

-Kredisi tutacak
-Ders içeriği tutacak
-Bölümün ingilizceyse aldığın ders de ingilizce olacak

benim zamanımda prosedür buydu.Bizim arkadşlar Ege üniversitesinden almışlardı.Hatta birisi doğu avrupada bi üniversiteden almıştı yanlış hatırlamıyorsam
  • Yeni Oluştur...