MartinLGore Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Biraz önceki topicde küfürden söz açıldı. Bende bir çocuktan duyduğum inanılmaz küfürle ilgili birşeyler zırvaladım. Fakat oturup düşünme fırsatınıda verdi bana.. Geçenlerde de bir arkadaşımız, şimdi universiteye girdim. Hani nerde partiler tarzından birşeyler yazmıştı.(fakede olabilir ama sonuçta genel tavırda bu yeni nesilde) Evet, yeni nesil için oldukça üzülüyorum. 80 devriminden sonra doğan çocuklar, bilinçli apolitik gençler yaratma politikalarının sonucunda inanılmaz dejenere oldu. Her bir kuşak bir öncekinden daha kötü. Bir bakın çevrenize, kaç kişi kitap okuyor. Kaç kişi dünya gündemini takip ediyor, kaç kişi global sorunlardan haberdar ve kaç kişi insan haklarına önem veriyor. Daha geçen bir çocuk taso yüzünden el kadar çocuğu öldürdü. 80-83 en kötü jenerasyonlardan biri.. Ondan sonrasından bahsetmek bile istemiyorum. Mesela bakın 77-80 daha iyi, 74-77 daha da iyi ve en iyisi biliyosunuz ki 68 jenerasyonu. Çok bencil ve maddeci olduk artık. Çalışmak üretmek istemiyoruz. Sürekli yemek istiyoruz. O yüzden bende çok sıkıldım. Çok kişiyle anlaşamam. 3-5 iyi dostum bir tane herşeyimi bilen en iyi dostum vardır. Gerçi o da oldukça yetiyor ama yeni nesilin izlediği kayıp yol beni gerçekten endişelendiriyor. Kayıp Türkiye beraberinde kayıp nesil getiriyor. Haydi hayırlısı.. İnşallah başımıza taş yağmaz..[signature][hline]Nedankoyum sana bi$i olmasın..
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 ben 83 lüyüm. Özal gençliği diyolar bize. kendimi dahil etmek istemiyorum. Çıkarcı bi nesilyetiştiği kesin son senelerde. saygı diyebişey kalmamış.kültürü zaten geçtim. amerikanın bize bi oyunu bu bence :D[signature][hline]i love this game! tractor pulling
MartinLGore Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Aslında ben 80 kuşağını daha çok özalcı görüyorum.. Bende bir 83 lüyüm. Kendimi dahil etsem mi etmesimmi bilemiyorum. Kaymışım o belli de, nasıl kaydığımı bende çözemedim.. Bu arada amaç sizin fikirlerinizi almak. Polemik yaratmak istemiyorum..[signature][hline]Nedankoyum sana bi$i olmasın..
arcane Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 her nesilde sonraki nesillere bok atma eyilimi vardır ve ilginç kısmı bu ironik bi olaydır çünkü sonraki nesilleri yetiştiren kendileridir[signature][hline]"I have seen the future of horror, and his name is Turk Telekom" - Stephen King
Bleeding Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Nasıl genelledin , 3-5 kişiyi veya kendi şehrindeki hepsini görerek onu anlayamadım .. Sayısal istatistiklemi oluyo bu işler onu da anlamadım ? 79 da doğanlar süper , 80 dekiler çok mu kötü oluyo , nasıl oluyo yani ? Küfür de ederiz çok güzel de ederiz , sen etmiyomuydun ? Çocukken kavga etmiyomuydun ? Taso yoktu sizin zamanlarda ama vardır elbet kavga edecek bir şeyler .. Aynı ülkede , aynı kültürde yaşadığımız sürece , hiçbir nesil birbirinden farklı olmayacak Not + Edit = Acaba sen benden daha az mı kayıp olan bir yolda yürüyorsun ? Ayrıca benim yolum kime göre , neye göre , ne kadar kayıp ? Bana göre oldukca açık ve belirli. İmza : 83 den sonra doğanlar grubunun bir üyesi [signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- ZeBeLLaH the Physicist [Bu mesaj HerenIstiaron tarafından 29 Kasım 2004 16:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Horrible Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 ben 90lıyım ama kitapta okuyorum siyasetide takip ediyorum hergün haberleri izleyip gazetede okuyorum...Hmm demekki bende bir tuaflık var :)[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir. Bir pati kardesimizin sözüdür... Öhöm Öhöm ben :)
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: HerenIstiaron, 29 Kasım 2004 16:31 tarihinde demiş ki: Nasıl genelledin , 3-5 kişiyi veya kendi şehrindeki hepsini görerek onu anlayamadım .. Sayısal istatistiklemi oluyo bu işler onu da anlamadım ? 79 da doğanlar süper , 80 dekiler çok mu kötü oluyo , nasıl oluyo yani ? Küfür de ederiz çok güzel de ederiz , sen etmiyomuydun ? Çocukken kavga etmiyomuydun ? Taso yoktu sizin zamanlarda ama vardır elbet kavga edecek bir şeyler .. Aynı ülkede , aynı kültürde yaşadığımız sürece , hiçbir nesil birbirinden farklı olmayacak Not + Edit = Acaba sen benden daha az mı kayıp olan bir yolda yürüyorsun ? Ayrıca benim yolum kime göre , neye göre , ne kadar kayıp ? Bana göre oldukca açık ve belirli. İmza : 83 den sonra doğanlar grubunun bir üyesi nedanko'nun anlatmak istediği gençliğe bi örneksin.[signature][hline]i love this game! tractor pulling
MartinLGore Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Ben bilimsel bir araştırmanın sonucunu yazmadım. Kendi görüşlerim bunlar.. Küfür etti diye bunu düşünmedim. Bana oturup düşünme fırsatı verdim dedim.. Zaten buraya "hede" budur. Hadi bunu hep beraber kabullenelim demiyorum. Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.. Arkeyncim, dediğin doğru fakat gençliğin(ben dahil yukardan konuşmuyorum) gittiği hali de görmemezlikten gelemeyiz. Ha Amerikada 70-80 gençliği çok kötü bir gençlik, vurdumduymaz gençlik olarak anılırdı. Fakat şu an bakıyoruz ki, o kötü denilen nesil kendi çocukları için kariyerlerinden işlerinden vazgeçiyor. Sanılanın aksine, daha bilinçli daha bir "yetişkin" nesil ortaya çıktı. Böylede olabilir, ama kendi düşüncelerime göre de durum bu.. ps: Amerikalılar bilinçli demiyorum, sanılanın aksine daha bilinçli çıktı diyorum. [signature][hline]Nedankoyum sana bi$i olmasın..
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 alla alla kendi yetişrdikleri çocuklara trip yapan yegane kuşak zaten 80 öncesi. hem eğiteme hem bok at ohhh ne ala memleket.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 ben 88'liyim. ne oluyom şimdi? burç gibi valla. ehe.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK!
Suark Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Bütün bu yazdıkların insanların kultur seviyeleri arasındaki farklardan oluşuyor.Bunun nesille ilgisi yok.Tabi benim kultur anlayışım biraa farklıdır[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki: ...... bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim anlamıyorum amacınız ne sizin biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: arcane, 29 Kasım 2004 16:30 tarihinde demiş ki: her nesilde sonraki nesillere bok atma eyilimi vardır ve ilginç kısmı bu ironik bi olaydır çünkü sonraki nesilleri yetiştiren kendileridir başka söze gerek yok..[signature][hline]See the sadness in their eyes.. Yıldızlar bizi aydınlatacak..
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Bizim nesil sizin nesili döver. [Bu mesaj Absolut tarafından 29 Kasım 2004 16:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Horrible Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: Absolut, 29 Kasım 2004 16:44 tarihinde demiş ki: Bizim nesil sizin nesili döver. [Bu mesaj Absolut tarafından 29 Kasım 2004 16:44 tarihinde değiştirilmiştir] +1[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir. Bir pati kardesimizin sözüdür... Öhöm Öhöm ben :)
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: arcane, 29 Kasım 2004 16:30 tarihinde demiş ki: her nesilde sonraki nesillere bok atma eyilimi vardır ve ilginç kısmı bu ironik bi olaydır çünkü sonraki nesilleri yetiştiren kendileridir Çok güzel söylemişsin. Her nesil, herkes kendisini süper görür, kendisini iyi görür, "ben şöyle iyiyim şunu da yapıyorum şunla ilgilenip şurda da sesimi duyuruyorum ne aşmışım ben oysa bunlar ne ki, dünün bebeleri" deme isteği vardır ve kendinden sonrakileri hep aşağılama, kendiyle kıyaslayıp kötüleme kompleksi oluşur. Kişilere veya nesillere özel bir şey değil bu, genel durum.[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Bir şey yapmak yerine olayları ve insanları 10 metre yukardan tanrı misali izleyerek bık bık eden, ve ürettiği tek söz ve fikir ''bir zamanlar buralar bostandııı beeeee'' olan nesil iyi ve kaliteli nesil oluyorsa yandık...[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Soulbringer Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: nedanko, 29 Kasım 2004 16:21 tarihinde demiş ki: Biraz önceki topicde küfürden söz açıldı. Bende bir çocuktan duyduğum inanılmaz küfürle ilgili birşeyler zırvaladım. Fakat oturup düşünme fırsatınıda verdi bana.. Geçenlerde de bir arkadaşımız, şimdi universiteye girdim. Hani nerde partiler tarzından birşeyler yazmıştı.(fakede olabilir ama sonuçta genel tavırda bu yeni nesilde) Evet, yeni nesil için oldukça üzülüyorum. 80 devriminden sonra doğan çocuklar, bilinçli apolitik gençler yaratma politikalarının sonucunda inanılmaz dejenere oldu. Her bir kuşak bir öncekinden daha kötü. Bir bakın çevrenize, kaç kişi kitap okuyor. Kaç kişi dünya gündemini takip ediyor, kaç kişi global sorunlardan haberdar ve kaç kişi insan haklarına önem veriyor. Daha geçen bir çocuk taso yüzünden el kadar çocuğu öldürdü. 80-83 en kötü jenerasyonlardan biri.. Ondan sonrasından bahsetmek bile istemiyorum. Mesela bakın 77-80 daha iyi, 74-77 daha da iyi ve en iyisi biliyosunuz ki 68 jenerasyonu. Çok bencil ve maddeci olduk artık. Çalışmak üretmek istemiyoruz. Sürekli yemek istiyoruz. O yüzden bende çok sıkıldım. Çok kişiyle anlaşamam. 3-5 iyi dostum bir tane herşeyimi bilen en iyi dostum vardır. Gerçi o da oldukça yetiyor ama yeni nesilin izlediği kayıp yol beni gerçekten endişelendiriyor. Kayıp Türkiye beraberinde kayıp nesil getiriyor. Haydi hayırlısı.. İnşallah başımıza taş yağmaz.. Öncelikle tek diyebileceğim kel ve merhem olayı bilmem anlatabildim mi?[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 ardeth'e katılıyorum. ülkedeki sorunları hergün birbirinin gözüne sokan, fakat iş çözüm üretmeye gelince "ben doydum" diyen bir neslin yetiştirdiği genç nesilden ne umarlar bilinmez. "biz ülkeyi bok ettik yeterince, siz etmeyin." peki bey amca.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK!
Sam Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: nedanko, 29 Kasım 2004 16:21 tarihinde demiş ki: 80-83 en kötü jenerasyonlardan biri.. Ondan sonrasından bahsetmek bile istemiyorum. Mesela bakın 77-80 daha iyi, 74-77 daha da iyi ve en iyisi biliyosunuz ki 68 jenerasyonu. nesil sözcüğünü bilmeyip de jenerasyon diyen biri olarak hangisine üye olduğunu da yazsaydın?[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Mandoo Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 ya bakın ben kominist kökenli bi aileden geliyorum ve bunu gururla söylüyorum....ben 88liyim...ama emin olun çevremdeki herkesten daha çok devletin siyasi gidişi ve gündemini takip etmekteyim... özal ın bi kaç konuşmasını izledim daha evvelden..adam sağ görüşürün getirisiyle sizi 70 milyonlara taşıycam demiş...ve taşıdıda..ne oldu geleceği meçhul kuşaklar ortaya çıktı... eğitim görmiyen direk ben ülkücüyüm diye fırlıyo...ama anca kendi vatandaşlarına milliyetçiler... Atatürkçüyüm demek Akp sever medya tarafından modası geçmiş bir laf haline getiriliyor... AKP li bi millet vekili televizyonda bi laf etmişti hiç unutmam ''Çağımız Din çağı....'' aslında düşününce hak veriyorum insanlar gittikçe yobazlaşıyor.... ama bişeye karşı çok umutluyum...bizim neslimiz 87-88 nesli 1980li yılları tekrar yaşıycak...ama bu sefer sol rejim üstün gelicek... ayrıca fark ettiyseniz Hristiyan alemi(fransa ingiltere amerika dicem ama onda yahudiler daha etkili) eğitimli olmalarına rağmen yobazlar çoğu fanatik dindar...bizim ise eğitim almamış cahil kesimimiz dindan yada yobaz..bu çok umut verici...eğer eğitim sistemimiz bi düzene girerse Türkiye nin belini kimse bükemez...[signature][hline]Aşkıma: ''İki gül al biri kırmızı biri beyaz...Eğer ben seni aldatırsam bu güller solsun.Eğer sen beni aldatırsan.....cümle alem g.tüne k.ysun!!!''
Sam Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 yobazlık sadece din ile sınırlı olsaydı keşke..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: Horrible, 29 Kasım 2004 16:32 tarihinde demiş ki: ben 90lıyım ama kitapta okuyorum siyasetide takip ediyorum hergün haberleri izleyip gazetede okuyorum...Hmm demekki bende bir tuaflık var :) '90 nesli altın nesil zaten :P *! '90 lı olduğunu çaktırmamaya çalışır * Her neyse... Bir konu da haklı arkadaşlar. Yeni nesiller gittikçe maddiyatçı oluyor. Bu bizim nesil için de geçerli öncekiler içinde sonrakiler için de ... Tabi ki istisnalar var. Ama bence bu nesille değil direk olarak eğitmenlerimiz ve eğitimimizle alakalı. Yani direk olarak okul hayatı bence. (Bu okul hayatına evdeki ailevi eğitimi de katıyorum) Yani sorun yeni gelen nesil de değil. Sorun bence yeni gelen neslin daha kötü yetiştirilmesinde. Tamamen şahsi fikirlerimi belirttim. Kesinlikle başka birşey aramayınız...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :)
Spectacular Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Bu gelecek nesil konusunda en iyi ülkelerdeniz her nekadar beğenmesenizde. Kültürümüz her ne kadar gün geçtikçe beğenilmeme adı altında kaybolmaya başlasada gerçekten benimsenilmesi bir kültür. Bu apolitik nesili oluşturanlar bu sağ sol çatışmalarının sertliliği büyük ihtimalle. İnsanların gözü korktuğu için, (insanlar her nekadar yabancı kaynaklı köleleştirme, koyunlaştırma gibi paranoyakça düşünsede) pek yeni nesili sokmuyorlar bu muhabbetlere. Fakat bir yerdede bu yasaklama insanların bilinçsiz politik fikirlere sahip olmasını körüklüyor. Basit mantıkla düşünülmeye çalışılan bu ideolojiler her zaman bir nedenle ortaya atılmıştır. Gerek sıkı rejime karşıt bir fikir gerekse alt ve üst tabaka farkından doğan bir isyan bunları oluşturan etmenler olabilir fakat bu tip olayları alakasız insanlar , alakasız bir toplumda yapmaya çalıştıklarında bu kültür 'özentiliğine tanık oluyoruz'. Sanırım sorunun kaynağı biz değişmeyen ülkemizde değişmeye çalışan Avrupaya özeniyoruz....[signature][hline]Magent Starfall RR6 ice wiz
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: Mandooo, 29 Kasım 2004 17:47 tarihinde demiş ki: ya bakın ben kominist kökenli bi aileden geliyorum ve bunu gururla söylüyorum....ben 88liyim...ama emin olun çevremdeki herkesten daha çok devletin siyasi gidişi ve gündemini takip etmekteyim... özal ın bi kaç konuşmasını izledim daha evvelden..adam sağ görüşürün getirisiyle sizi 70 milyonlara taşıycam demiş...ve taşıdıda..ne oldu geleceği meçhul kuşaklar ortaya çıktı... eğitim görmiyen direk ben ülkücüyüm diye fırlıyo...ama anca kendi vatandaşlarına milliyetçiler... Atatürkçüyüm demek Akp sever medya tarafından modası geçmiş bir laf haline getiriliyor... AKP li bi millet vekili televizyonda bi laf etmişti hiç unutmam ''Çağımız Din çağı....'' aslında düşününce hak veriyorum insanlar gittikçe yobazlaşıyor.... ama bişeye karşı çok umutluyum...bizim neslimiz 87-88 nesli 1980li yılları tekrar yaşıycak...ama bu sefer sol rejim üstün gelicek... ayrıca fark ettiyseniz Hristiyan alemi(fransa ingiltere amerika dicem ama onda yahudiler daha etkili) eğitimli olmalarına rağmen yobazlar çoğu fanatik dindar...bizim ise eğitim almamış cahil kesimimiz dindan yada yobaz..bu çok umut verici...eğer eğitim sistemimiz bi düzene girerse Türkiye nin belini kimse bükemez... İyi yazmışsın güzel yazmışsın da araya sıkıştırdığın propoganda ve yanlı, taraflı görüşler yazıyı kötüleştirmiş bayağı. Sanki "benim siyasi görüşüme sahip insanlar bilgili diğerleri cahil nesil" gibi mantıksız bir anlam çıkıyor. Ve çok tartışmaya dökülecek, konuyu saptıracak bir yazı gibi olmuş.[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. [Bu mesaj Rewendor tarafından 29 Kasım 2004 18:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Thestral Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Birşeyler yazmak istedim fakat vazgeçtim. Kısaca Nasrettin Hoca misali ; Hepiniz haklısınız.[signature][hline]Götür Beni Bu Issız Sokaklardan
Öne çıkan mesajlar