Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdra Kovuldu

Oymanq

Öne çıkan mesajlar

Turnuvalarda kac bin zerg oldugu beni pek baglamiyor acikcasi. Gunde min 8 saatini sc oynarak gecirenlerle casual oyuncular bir degil maalesef. Wol un son zamanı copy cat patch zerg doluydu her turnuva zaten referans almak pek dogru degil.

Toss oynayanların terranı becerememesi cok dogal gameplay farkı cok ucurum cunku toss kadar kolay degil. Terran en micro intensive race bunu T oynayan oynamayan herkes soyler.

Sosyal ağlarda paylaş

WTF?

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=163299

Macro yapması en yüksek apm isteyen ve en tutarsız makro mekaniklerine sahip olan ırk Terran. Production cycle inanılmaz tutarsız. Production binalarını yaparken en tutarsız yer kaplayan Terran (Ah o reactor ve techlabler...)

Terran'ın kolay gelmesinin nedeni şu: "Barakadan piyade tank binasından tank hava binasından uçak çıkar." konsepti onlarca yıldır kullanılan bir konsept. Ancak bu konseptin insanlar tarafından biliniyor olması malesef P ve Z'nin makrosunun alışana kadar zor gibi görünüyor olması ile sonuçlanıyor.

Z'yi düşün. Injectlerin 1 defa dahi kaçmadan yapıldığını düşün. Bastığın ünitenin yapım süresini hesaplama zorunluluğun yok. Ancak Terranda marine ve marauder arasındaki o 5 saniye dahi production'ın karışmasına neden oluyor. Ghost, Tank, Viking vs bastığın zaman ise iş cıvıyabiliyor.

Yani her 40 saniyede bir inject yapmak Terran makrosunun yanında kolay bir şey. Zerg'deki asıl sıkıntı ne zaman D spamlamak ne zaman ünite basmak gerektiğini bilmek. Bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

abi yapma marine-marauder arasinda production time i mi hesapliyorsun simdi sen ? Barracks -> aaadddaaaadda bunu yapiyorsun. a dan cok istiyorsan dddaaaaaaaaaaaaaa spamliyorsun dolduruyorsun queue u. ghost basmak istiyorsan arada ilk g ye basarsin artik.

Starport factory i de hadi aynı tusa koysan tab a basip geciceksin farklı tusa atasan ekstra o tusa basip dddd vvvv yapiyorsun yine aynı olay.

Bir suru barrack factory build etmen gerekiyor simcity oynuyorsun base inde falan kolay demiyorum ama zergle ya tossla kıyaslayip auuuvvvv imba hard denecek bir durumda yok hani.
Sosyal ağlarda paylaş

apm =/= macro zorluğu

yahu daha çok apm istemesi daha zor olduğu anlamına gelmiyor makrosunun.

diğer tarafta unuttuğun zaman sıçırtan şeylerin sayısı çok daha fazla. terran affediyor bir sürü şeyi...

gören de zerg macro 20 apm ile yapılırken, terran 100 ile yapılıyor sanıcak.

dediğin baraka-asker, factory-tank eşleşmeleri kafamda daha kolay geliyor haliyle ama zerg daha zor dememin sebebi bu değil. larva, creep tumor, overlord placement gibi şeyler çok büyük önem taşıyor. diğer tarafta 6 tane rax build ediyorsun, buna x'e basıp tech lab koyuyorsun falan. bu mu zor? yoksa inject'i devamlı tutturmak mı

sabit defans yapacağın zaman mesela crawler yapıyorsun yerine işçi basman lazım, o anda larvan yoksa 10 saniye sonra işçi basmayı hatırlaman lazım vs.
terran'da building'i yaptırtıp geri gönderiyorsun mine'a.

bu arada production'da gerçekten tank x saniyede çıktı çıkmadı hiçbir önemi yok. adam 5 factory'den 4 tank basar, para geldiği zaman gider 2 tane daha basar, tank çıkmış çıkmamış, onun zamanlaması ne önemi var adam için.
Sosyal ağlarda paylaş

Burada ideal makronun zorluğu konuşuluyor yalnız sanırım. Yoksa 2-3 üniteyi sıraya koyarsan kolay tabii :D Sürekli bina eklemek, binalara add-on eklemek, üniteleri sıraya koymayıp zamanı gelince basmak, özellikle de marine gibi hızlı üretilen ünitelerde, baya zorluyor makro yeteneğini. Yine de diğer iki ırktan çok da daha zor olduğunu düşünmüyorum. Zerg'ün larva inject ya da creep'i yaymayı kaçırmaması oldukça zor. Protoss da chrono boost'u etkili bir şekilde kullanırsa zorlayabilir ama pro oyuncular bile 100 enerjili nexus'larla dolaştığı için kolay görünüyor :D
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

chrono boost basıcak yer kalmıyo abi ya..

2 stargate'ten voidray basarken bile birikiyo enerji
Bilemiyorum tam olarak nasıl çalıştığını mekaniklerinin Protoss'un ama gatewayleri sürekli chronolayıp 3-4 gateway eksik yapmak, o minerallerle de expoyu daha erken almak vs. mümkün olabilir gibi geliyor bana. Sadece upgradelerde ve collosus gibi ünitelerde kullanılıyor, sanki daha fazla potansiyeli var gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

yok kesinlikel optimize edilmiş bir mekanik değil chronoboost. sadece acılıslarda.
tabi larva gibi otomatiğede alabildiğin bir durum değil.

gateway boostlamak cok anlamlı olmuyo genelde, ciddi bir all in veya acil templara falan ihtiyacın yoksa. o boostu nexus'a at probe cok olsun bi gateway daha at daha iyidir.
zaten warpinlerin dalga dalga gelmeside önemli bir durum, 8 gateten 2 si 10 saniye daha erken warplamıs cok fark etmiyo aslında.
Enerji biriktiği zamanda zaten remax için fazladan gate attığın bır zaman oluyo işte, cok kanlı gectiyse biriken enerjiyle herpsini birden boostluyosun.

her türlü upg research probe boostlamak veya robo stargate boostlamak cok daha iyi.

ya bide acıkcası, bu üsttekileri boostlamıyosan, özellikle probe ve upg cokta fark yaratan bi mekanik değil chronoboost, sanırım bırazda o yüzden hiç bi pro kafa yorupta optimize etmiyo. bir larva injectin veya scan/mule ikisilisinin yarattığı farkı yaratmıyo pek.
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

moriarty said:

beyler kusura bakmayın ama çok net bir şey var. idra dünyanın en iyi oyuncusuydu. bunun tersini söyleyen starcraft oynuyorum demesin.

kesinlikle katılıyorum, şunun için adam mı kovulur ya.

abi ben millet saldırsın falan kavga gürültü çıksın diye yazmıştım bunu. hayatımda starcraft screenshotuna bile bakmadım tek bildiğim mouse tık tık tık tık oynuyosun mayın tarlası oynar gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

moriarty said:

Lectre said:

moriarty said:

beyler kusura bakmayın ama çok net bir şey var. idra dünyanın en iyi oyuncusuydu. bunun tersini söyleyen starcraft oynuyorum demesin.

kesinlikle katılıyorum, şunun için adam mı kovulur ya.

abi ben millet saldırsın falan kavga gürültü çıksın diye yazmıştım bunu. hayatımda starcraft screenshotuna bile bakmadım tek bildiğim mouse tık tık tık tık oynuyosun mayın tarlası oynar gibi.

ne diyorsunuz abi siz :) bölümü terk edin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...