Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun için mouse / headset ikilisi (Tavsiye)

kami

Öne çıkan mesajlar

Razer'in kulaklıklarını bilmiyorum ama mouse ve klavyeleri baya iyiymiş. Eşekten ata binmiş gibi hissediyorum kendimi :)

Philips ile Sennheiser arasında kalsam hangi markayı tercih etmeliyim? Citiscape ayarında ve paralel fiyatlı sennheiser bulunur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Klavye ve mouse konusunda Razer, Roccat ve Steelseries gibi üreticilere laf yok tabii ki lakin headset konusunda hiçbiri başarılı değil.

Razer'ın en iyi kulaklığı diye adlandırılan Chimaera 5.1'i kullandım 1 yıla yakın süre boyunca ondan öncesinde de her markanın üst düzey modeli elimden geçti. Akabinde sırf meraktan Audio-Technica aldım. Çok az bir fark olur diye düşünüyordum ama A-T kullanmaya başladıktan sonra gördüm ki arada dağlar kadar fark var.

Ben de önceleri hep şu tarz yorumları abartı diye değerlendiriyordum fakat GERGE haklı. Gaming headsetler çöp kalitesinde ses veriyor ve bunlara harcanan para tamamen ziyan.
Sosyal ağlarda paylaş

Roccat kave iyi gayet.

Üreticiler stereo konumlandırılmış hoparlörleri, virtual 7.1, 5.1 diye kakalıyorlar. Sanal destekli Surround 5.1 olarak satılan kulaklıklar örneğin SteelSeries gibi kulaklıklar, aslen "stereo" kulaklıklar olup "stereo" çoklaması yaparlar. Sanal 5.1 olarak satılsalarda asla 5.1 ses vermezler gerçekte. Çok kabaca tabirle bu bir stereo portu çoğaltıp 2 hoparlör yerine 4 hoparlör bağlamak gibi birşey.

Piyasa da satılan her 5.1 kulaklık, gerçek 5.1 kulaklık değildir. Arkadaşımdaki bozuk SteelSeries SteelSound 5H v2 7.1 USB Gaming Kulaklık modelini açmıştım içini görünce kalitesiz işciliği anladım. Steelseries üretimi, bildiğiniz stereo hoparlör kullanmasına rağmen sanal çoklayıcı ile 5.1 efekti veriyor ama hiçbir işe yaramıyor buna inanın.

elimde fotolar vardı ama silinmiş nedense bir tek bunu bulabildim.

http://img300.imageshack.us/img300/3088/img0003za.jpg

http://www.hardwaremania.com/inceleme/multimedia/sharkoon-x-tatic-digital-kulaklik/

Üstteki linteki resimlere dikkatlice bakılırsa, gerçek 5.1 veren sharkoon x-tactic kulaklıkta 3 normal kanal çıkışı bir de sub çıkışı rahatlıkla gözlenebilir. Bunun anlamı taktığınız ses kartında Rear kanalı rear olarak vermesi, front kanalı front olarak ve Center kanalı center olarak vermesidir. X-Tatic gerçek 5.1 veriyor arkadaşlar gösterdiğim detaydaki gibi he bir kanal için ayrı hoparlör var. Yani SteelSeries kulaklıkda 1 adet hoparlör varken Sharkoonda 1 adedi Sub Bass omak üzere 4 yönlü çıkış var. Roccat kave'de de aynı şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğin gibi Kave gerçek 5.1 veriyor fakat hiç rahat bir kulaklık değil. Estetik olarak sıfır, cep telefonu büyüklüğünde bir kontrol paneline sahip ve çok ağır.

Gaming headset kategorisinde yer alan diğer rakiplerine kıyasla ses kalitesi olarak daha iyi olmasına rağmen kulaklık mı takıyorsunuz yoksa hoparlör mü farkına varamıyor insan. Çünkü 1 kg dolaylarında bir ağırlığa sahip. Birkaç saatlik kullanım sonrası insanın canına okuyor. Earpadleri çok iyi olan bir ürün değil, ağrı yapıyor.

300 Tl'ye çok daha hafif, rahat ve iyi ses veren kulaklıklar bulunabilir diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Nessaftw said:

Gaming headset kategorisinde yer alan diğer rakiplerine kıyasla ses kalitesi olarak daha iyi olmasına rağmen kulaklık mı takıyorsunuz yoksa hoparlör mü farkına varamıyor insan. Çünkü 1 kg dolaylarında bir ağırlığa sahip. Birkaç saatlik kullanım sonrası insanın canına okuyor. Earpadleri çok iyi olan bir ürün değil, ağrı yapıyor.

Şu kısım önemli işte.

Oyun amaçlı kullanılacak headsette birincil öncelik earpadlerin kalitesi ve uzun süreli kullanımda oyuncuyu yorup yormaması. Çünkü audiophile ile ilgili bir durum değil.

Hem kendi işim hem de eski ev arkadaşlarımın işi nedeniyle (kendim iş olarak sahne kuruyorum. Eski ev arkadaşlarımın 2'si ise farklı iki firmada tonmaystır.) eve gelen headsetin haddi hesabı olmadı. Sennheiser, AKG, Philips... İnanılmaz kaliteli ses veren kulaklıklarda dahi, uzun süreli kullanım sonucunda ciddi rahatsızlıklar duydum.

Şu anda yine aynı arkadaşımdan ödünç olarak aldığım Shure 940 modeli ile ses kalitesi ve mikrofonu aşşşşırı derece dandik fakat son derece hafif ve konforlu. bir Snopy kulaklığa sahibim. Uzuuun uzun bilgisayar başında oturmaya kalktığımda üşenmeden Snopy'i takıyorum. Aksi taktirde 2. saatten sonra kulaklarım yerçekiminin etkisine yenik düşecekmiş gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Hangi oyun, hangi tutus?

Bu sorularin cevabini sen verebilecegine gore , ne sen sor ne biz soyleyelim.

Bir de elin boyutlarını eklemek lazım.(Arkadaşım CM Spawn'ı palm olarak tutuyor. Benim ise parmaklarım mausetan daha büyük.:)
Claw-Palm-Fingertip. Bu 3 tutuştan hangisini kullanıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

iste benim onerdigim g930 gayet hafif ve agri yapmiyor. ses kalitesi guzel, gorunum olarak da guzel ve mikrofonu kaldirinca mute etme gibi kullanim kolayliklari da var. turkiye fiyatinin 700 lira olmasi turkiye'deki saticilarin adam kekleme derdi. ben 300 liraya getirttim kargosu ile beraber ilk sayfada yazdigim gibi.

edit: gunde 8 saat kullaniyorum minimum.
Sosyal ağlarda paylaş

BioHazarD said:

iste benim onerdigim g930 gayet hafif ve agri yapmiyor. ses kalitesi guzel, gorunum olarak da guzel ve mikrofonu kaldirinca mute etme gibi kullanim kolayliklari da var. turkiye fiyatinin 700 lira olmasi turkiye'deki saticilarin adam kekleme derdi. ben 300 liraya getirttim kargosu ile beraber ilk sayfada yazdigim gibi.

edit: gunde 8 saat kullaniyorum minimum.

çarpılırsın yalan atma ya. 1 saat sonra beynime beynime basınç yapıyo benim. sahte falan mı benimki acaba.sdfsdf

kullananlardan da hiç rahatsız etmiyor diyeni duymamıştım. ben hep boynuma takıyorum rahatça duyuyorum sesleri zaten, kulağa takmaya gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Kulaklık ile ilgili bir konu varken yenisini açmayayım dedim elimdeki monitörde dahili ses çıkışı var ayrıca ben de g35 kulaklık var. Ben istiyorum ki ikisinden de aynı anda çıkış alabilir miyim? Win 8 kullanıyorum ses kısmında hangisi varsayılan ise sesi otomatik olara ona yönlendiriyor. Fikri olan?
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

Ya öyle de devamlı bununla uğraşılır mı yahu. İlki gitti çift click yapıyordu her şeye boş boş, bunda da başladı belirtiler. Revamped model bir de güya G500.

G500 aldıydım 1 sene dolmadan çift klik vs başladı, Avrupa masasıyla iletişime geçtim yenisini yolladılar ama o da 1 sene civarı patladı aynı şekilde. Bu sefer garantiye falan da yollamayacam ki zaten bitmiştir garantisi.
Netten switch alıp kendim değiştirecem, çalışırsa 2 mouse olur havadan, çalışmazsa şeyime kadar, abv Logitech mouse
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...