Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 rewendor ve tarumar doğru demişler. mesele bunlar hemen halledilsin değil. öyle bişey demiyoruz. her iki kurumun da revizyonu çok zor süreçler. ama konuşamıyoruz bile. konuşmaya kalkarsak ya vatan hainiyiz ya din düşmanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 bingildak said: rewendor, senin bahsettiğin şey askerliğin kısalması veya profesyonel askerliğe geçilmesinin ötesinde kökten ordu reformu anlamına geliyor. bütün türkiyenin iç ve dış ilişkilerine yaklaşımını değiştirmesi demek oluyor. bütün sistemin yıkılıp, tekrar inşa edilmesi demek oluyor. ben türkiyede önümüzdeki 50 yılda böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. unutmayın anadolu da hala askere gitmeyen gence adam demezler, kız vermezler. size göre kör cahil, geri kafalı insanlar bunlar ama sayıları senin gibi düşünen insanları 100 lere katlıyor. bu insanlarda gidip oy veriyorsa kimse de onu yapacak siyasi döt yok demektir bu kadar basit. Evet bu bir reform, çarpık ve hatalı bir sistemin düzeltilmesi. Ve her askerik döneminde sabit bir büyük gider kaynağı olduğuna göre ne kadar hızlı düzeltilirse o kadar iyi. Bahsettiğin insanların çoban değil koyun olduğunu unutmamak gerekir. Evet, askerliği yapmayana kız vermeme gibi durumlar var (ki aslında temeli çok daha basit bir mantığa dayanır. Ya askerde başına bir şey gelir sakat kalır ya da ölürse, gencecik kızım bu yaşta dul kalmasın korkusuyla başlamış bir gelenekken standart Türk insanı yaklaşımıyla içi boşaltılıp askerlikle erkeklik arasında bağ kuruluyor) ama bunları düşünenler bahsettiğin gibi boş insanlar. Bugün buna inanıyorlar çünkü sistem bu şekilde. Yarın bir çoban çıkıp hayır öyle değil böyle derse aynen zıt yöne dönmeleri sayıları ne kadar olursa olsun 2 aydan fazla sürmez emin ol :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 O boş dediğin insanlar Türkiye oluyor. askerde öğrendiğim en ağır şey benim bu ülkede bir azınlık olduğumdur. askerde gördüklerimden sonra kimseye kızmaz, yadırgamaz oldum. çünkü o çoğunluk Türkiye ise, bizde demokratik bir düzende yaşıyor isek, o zaman boş liderlere, boş işlere, boş kararlara, boş zihinlere kızmayacaksın. deal with it durumu kısaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 e ben ne dedim peki? farklı bir şey mi söyledim? kızıyorum mu dedim? sözylediğine itiraz mı ettim? evet onlar türkiye oluyor ve çoğunluk oluyor. e nolmuş yani? çoğunluk kesimin etkisiz eleman olduğunu söylüyorum. iyi manipülasyonla gayet her şeyi yapacak durumda. haliyle "o adamlar bunu istiyor" diye bir şey yok. Sen yeterince güzel paketlersen senin istediğini isterler 2 vakte. Deal with it diye bir durum yok yani. Sen o reformu getir, güzel paketle, bak hemen 3-5 aya nasıl değiştiriyor o insanlar bahsettiğin zihniyeti de tam zıt yönde görüş yayılıyor. İşin bahanesi o insanların zihniyeti değil yani. Neden değişmiyor dersen, diyanete askere giden para tatlı, ceplere inmesi kolay, itiraz gelirse de dayıyorsun tabuyu "dinsiz misin vatan haini misin dine askere giden paraya itiraz ediyorsun" diye, daha ne olsun? "Türkiye" değil çobanlar istemediği için değişmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 askerin elinde şahane bir güç vardı aslında devletten bile üstün görüyorlardı kendilerini tayyipte arkasına abd yi alınca coşkuyu verdi generallere. chp-mhp tarzında bir parti gelse askerliği 2-3 yıla bile çıkartırlardı. askerlik dediğin kölelik sistemi işte 1 ay eğitim gör sonra subayların uşağı ol ne derlerse yap. tayyibi sevmesem de bunları hizaya sokması iyi oldu. geçenlerde eski youtube videolarına bakıyordum bir sürü askerlerle ilgili yorum var o zamandan bu zamana çok değişti. o zaman askerler hakkında eleştirel fikir söylemeye cidden korkuyormuşuz şimdi daha rahat ama şimdi de ayranmı içelim biramı içelim muhabbeti var. tiplerin biri inse biri çıkıyor anlayacağınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 reampage said: Direk kaldırsınlar Kendine liberal ve demokratik süsü veren bir partinin direk kaldırmasını düşünürdüm ama yapmadılar bir türlü. Ellerinde halkı baskılamak için bir koz için kullanıyorlar demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Radikal.com.tr – Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hükümet olarak gündemlerinde askerlik süresinin kısaltılması yönünde bir konunun ‘şimdilik’ olmadığını ifade ederken, ‘ileride’ şartlar bağlı olarak bir düzenlemenin yapılabilmesinin söz konusu olabileceğini söyledi. bu işi yapacaklar demkki ilerde. ztn millet kaçıyordu şimdi kimse gitmez askere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 telaşlanmayın bi bok olacağı yok. her anneler gününde aynı sakız atılıyor ortaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 yıllardır böyle söylentiler çıkar, ben de aynen bi bok olacağı yok derim. Sonra 2011'de de çıktı, yine dedim. Çat diye bedelliyi dayadılar. 2013'te bi daha çıktı, yine olmaz o kadar dedim, yine dayadılar. Ha, dedikleri gibi yaş düşmedi gerçi, orası söylentide kaldı. Bu sefer de bir şeyler gelir mi bilmem de nerden baksanız en erken Aralık'ı etkiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 daha önce hükümetten böyle bir açıklama gelmemişti. öncekiler hep halk arasındaki dedikoduydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 teker teker bulup çıkarmakla uğraşamicam, üşendim, en basidinden şu bir başbakan 2 erdoğan mıydı neydi oradaki videoyu izle orada bile var bir tanesi. öncesinde vekillerin olabilir demesi üzerine çıktı zaten dedikodu, durup dururken değil. başbakan hayır diyip sonra sunuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Askerlik çok reröre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 tayyip açsa vursa masaya çıkardık dese yarın askere giderim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 3aya düşse okuldan sonra hemen yapar aradan çıkarırm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 killa hepimiz o hayaldeyz. amma düşse bile çok düşmez kanımca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 seçim öncesi milleti gazlıyorlar, semeri almazlar sırtından bu halkın rahat olun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 türkiye'de kbr gibi şirketler olmadıkça ordu rewendor'un bahsettiği şekilde değişime uğramaz. askerlik süresi kısalacaksa bile çok fazla kısalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Killer said: 3aya düşse okuldan sonra hemen yapar aradan çıkarırm 3 yerine 5 ay olunca ne kadar değişiyor ki? gene hemen git çıksın abi aradan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 kısa dönem askerlik nası oluyo tam var mı bilen dalgayı. var da yazcak olan var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Hükümet 'kısa askerlik'te kararlı Haber: TARIK IŞIK - [email protected] / Arşivi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın Kızılcahamam’da ‘zorunlu askerliğin kısalacağı’ yönünde verdiği mesajın ayrıntıları belli olmaya başladı. Buna göre önümüzdeki yıl mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerden önce zorunlu askerliğin kısaltılması için düzenleme yapılacak. Hükümet kaynakları, çözüm sürecinin ‘meyvelerinden’ birinin de zorunlu askerlik süresinin azalması olduğunu söylüyor. Terörle mücadele etmeyen TSK’nın ‘emrinde’ bu kadar kalabalık bir ordu bulunmasının ‘anlamsız’ olduğunu belirten kaynaklar, Genelkurmay’ın askerlik süresinin indirilmesi ve dolayısı ile ordunun küçülmesine karşı itirazlarının dayanağının da çözüm süreciyle ortadan kalkacağı görüşünde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Lan bir bedelli patlassalar su 2014 secimlerinden once , ucrette biraz daha makul olursa , akepeye atarim direk oyumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desqpio Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 şaka maka cidden kısalıyor sanırım. ne güzel, olduğu gibi gidip dört ay yapar gelirim. oylar akapeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 ya abi dört ay bile çok lan. bornovada bir askeri birlik var. adamlar bütün gün valeybol oynayıp mevziden kız kesiyorlar. arada kız kesemeyince de kontrol ayağına dolanmaya çıkıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 5 ay yaptık kurtulduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar