Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik kısalıyor

lovecraft0Z

Öne çıkan mesajlar

Erdoğan: 15 ay askerlik çok uzun
AK Parti'nin dün sona eren Kızılcahamam Kampı'nın basına kapalı bölümünde bazı milletvekilleri bedelli askerliği gündeme getirdi. Ancak Başbakan Erdoğan "Artık bu işi sulandırmamak lazım" diyerek kapıyı kapattı. Erdoğan 15 ay olan askerlik süresinin uzun olduğunu söyleyerek de 'kısaltma' sinyali verdi.

AK Parti’nin dün sona eren Kızılcahamam Kampı’nın basına kapalı bölümünden askerlik süresinin kısalabileceği müjdesi çıktı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, “artık bu işi sulandırmamak lazım” diyerek bedelli askerlik tartışmalarına son noktayı koyarken, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da önemli bir açıklama yaparak, “Gerekirse askerlik süresi kısaltılabilir, bu konuda bir düzenleme yapılabilir” dedi. Erdoğan da Bakan Yılmaz’ın sözleri üzerine “Olabilirse önümüzdeki süreçte 15 ay olan askerlik süresi kısalabilir” dedi.

Radikal

haydi hayırlı traşlar
Sosyal ağlarda paylaş

Kısa dönemi muhtemelen kısaltmazlar, hatta onu uzatmayı bile düşünebilirler kompanze etmek için.

Tek tip 9 ay geyikleri dönüyordu 1-2 ay önce.

Bedelli konusuna gelince, esasen bedelsiz şekilde öyle bir hak olması lazım profesyönel orduyla da, onu zaten ihtimal dışı tutuyorum. Bedellinin sürekli hale getirilmesi bence gerekli. Sürekli hale geldikten sonra da yaş sınırı çok anlamlı değil, çünkü sen sürekli hale getirirsen zaten yaş sınırını 25 de koysan 35 de koysan yalan dolan doktorayla bir şeyle insanlar o hakkı elde edene kadar uzak duracak. Fiziksel durumu ve evlilik vb yaşlarını hesaba katarak 27 yaş civarı olarak sabitlenmesi gayet mantıklı olur. (İşime öyle geldiği için demiyorum, 30 deseler de uyar bana.) Hatta daha güzeli yaş ve gelir dağılımına bakılarak dilim dilim ücret belirlenebilir. Zamanında önce CHP sonra AKP aynı öneriyi bir kez gündeme getirmişti.
Sosyal ağlarda paylaş

adam gibi kısalsın işte, beni askere aldıklarında 2 ay temel eğitim fln hadi 3 ay olsun ee kalan sürede benden nasıl yaralanacak ordu? berber avukat fln olsam hadi hizmet edebileceğim hatta tecrübe bile kazandırır da.. ben gitsem şoför bile yapmazlar beni bir de bunun 15 aylıkları var, sadece masraf yapılıyor adamlara anlamsız şekilde
Sosyal ağlarda paylaş

Meraktan bi baktım.

Pek bir haber yok, tüm haber kaynakları aynı şeyi c/p'lemiş, ama bir tek samanyolu bir şeyler sallamış. palavra gibi geldi.

15 ayı 10-12 aya, 6 ayı da 4 aya indirmeyi düşünüyorlarmış, 2013 sonuna yetişir diyorlar. bunu diyen samanyolu ama öyle çok bir kaynak falan yok ortada, editör kafasından attı muhtemelen bi şekilde.

http://www.samanyoluhaber.com/gundem/Iste-yeni-askerlik-sureleri/1003485/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...