Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ikinci nukleer geliyor

GERGE

Öne çıkan mesajlar

abi. cehalet elemantallık yapmayın lütfen...
21. sayfada şahane açıkladım ben konuyu. siz istediğinizi yapın, istediğinizi söyleyin zaten bu ülke şu an nükleere ve 2050 civarı da tamamen yenilenebilir enerjiye geçecek. stratejik planda herşey basamak basamak yazıyor.

ülke ile anlamadığınız şöyle bir şey var. iktidar kim olursa olsun esas karar alma mekanizmasında planlama teşkilatında bulunan danışman kişiler imperial collage, cambridge den master doktora dereceli adamlar. sürekli danışma halinde oldukları kişiler de konu ile ilgili görseniz şaşırmaktan ağzınızın açık kalacağı düzeyde makale yazmış, doktora tezi vermiş yrd.doç, doç ve prof lar güruhu. bir ara gaza gelip bir konuda yönetmelik yazmak istediğimde farkettim ben de konunun ne kadar ciddi ele alındığını, ne kadar çok kişi tarafından incelendiğini. hoşumuza gitmeyen kararların çıkma sebebi boyumuzu aşacak teknik ya da mali eksikliklerden kaynaklanıyor hep. eleştirecekseniz sistemin uygulanma eksiklerini eleştirin, yerel yönetimlerin uygulama başarısızlıklarını eleştirin başımın üstünde yeriniz var. enerji verimliliğinin uygulama eksikleri mesela.. sokak aydınlatmaları izmirde hep güneş doğduktan sonra 45dk daha açık kalıyor. izmirde totalde aydınlatmalı yaklaşık 1500 km yol var ve aydınlatmalar da 24 metrede bir konuluyor gelenllikle her biri 250 wattlık iki lamba olacak şekilde. Bu da 125.000 250 wattlık lamba eder. Bu da 45 dakika için 23437 kWh lik bir enerjiye tekabül ediyor. kWh i .33tl den 7.734 lira her gün sabahları geç kapatılan aydınlatmalar bitarafımıza giriyor. yılda maliyeti 2.8 milyon lira. sadece izmirin ışıklarının geç sönme maliyeti. bu paraya kurulabilecek bir güneş enerjisi sisteminin kurulu gücü de 3Mwh ediyor. orta ölçekli bir mahallenin elektrik sarfiyatını karşılar yani. esas bunları konuşun. kalkıpta cücük kadar bilgi sahibi olduğunuz konularda uzmanların çalışmalarını eleştirmek aptalca oluyor. aptal olmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Pardonda o gunes enerjisi icin gerekecek alanlar da col degil orman alanı olacak sonucta ve dogaya kıyacak gene. Herseyi tek acıyla anlamadan dusunun bir kez.
lovecraft0Z said:

Absolut said:

20GW üretim için kaç km2 arsa kullanılmış belirtiyor mu?
Kaldıki Almanya şu an denizüstü rüzgarları kapatmayı düşünüyor üretim fiyatı çok pahalı diye. Millet aynı enerjiye neden daha çok para veriyorum başlarım temiz enerjiye diyor :P

abuk subuk tipler lüks arabalr iğrenç rezidanslara giden tonlarca üretim faktörüne yanmayıp gezegenin geleceğini ilgilendiren bir alana yapılan yatırımın pahalılığına laf etmek liberal politikaların beş para etmez iki yüzlülüğünden başka birşey değil.

az kafayı çalıştırında bu pahalı boşver demek yerine bişeyin pahasını ölçen nedir ki diye nitelikli bir soru sorun
Sosyal ağlarda paylaş

zaten teknik ayrıntılarda uzmanız demedik. genel sosyo-ekonomi kpolitikayı eleştiriyoruz daha çok şehir daha çok aydınlatma daha çok sanayi = gelişme anlayışı eleştirilir bir anlayış. hele ki türkiye gibi doğa cenneti bir ülkede. yani tüm bu teknik ayrıntıların gerekliliğini değil, süreci oraya götüren politikayı eleştiriyoruz. özellikle 80 den sonra böyle bir anlayış hakim oldu, ekonmik büyüme hayvan gibi kalabalıklaşan şehirler, deli gibi tüketim. bu gelişme mi acaba onu sorgulamak lazım.

Ve tüm bu aşırı hızlı önüne geleni çiğneyip yutan anlayış büyük bir manipülasyonla yapılıyor, geniş kiteleler farkında değil çoğu zaman ne oldugunun, yani onay verdikleri siyasi iradenin bu politikasını onaylamıyorlar, din gibi milliyetçilik gibi manipulasyonlara oy veriliyor tr de. sonra siyaset devreye giriyor uzun vadeli planlar kaynakların arttırıldığı alanlar üretim-tüketim alanına ve onun provoke ettiği aşırı nüfus, plansız şehirler derken enerji ihtiyacı bu yönde artıyor. enerji konusu genel politikadan bağımsız bir konu değil. bu konuda başka uzman insanların da karşı çalışmaları var nette bulunur
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Pardonda o gunes enerjisi icin gerekecek alanlar da col degil orman alanı olacak sonucta ve dogaya kıyacak gene. Herseyi tek acıyla anlamadan dusunun bir kez.
lovecraft0Z said:

Absolut said:

20GW üretim için kaç km2 arsa kullanılmış belirtiyor mu?
Kaldıki Almanya şu an denizüstü rüzgarları kapatmayı düşünüyor üretim fiyatı çok pahalı diye. Millet aynı enerjiye neden daha çok para veriyorum başlarım temiz enerjiye diyor :P

abuk subuk tipler lüks arabalr iğrenç rezidanslara giden tonlarca üretim faktörüne yanmayıp gezegenin geleceğini ilgilendiren bir alana yapılan yatırımın pahalılığına laf etmek liberal politikaların beş para etmez iki yüzlülüğünden başka birşey değil.

az kafayı çalıştırında bu pahalı boşver demek yerine bişeyin pahasını ölçen nedir ki diye nitelikli bir soru sorun

abi olabilir, bunlar hep tartışılır falan. özellikle siz teknik ayrıntılara hakim kişiler şu hatayı yapıyorsunuz, sanki enerji konusu ve ihtiyacı politikadan bağımsız tamamen kendi halinde sabit bir konu, ihtiyacı doguran tarihsel gelişimden bağımsız, sadece ortada karşılanması gereken bir rakam var ve bu rakamı, yine piyasa kurallarıyla en ucuza nerden karşılarız. sonra teknik konulara girip e böyle karşılanır diyorsunuz. ben diyorum ki işin öncesi var durumu oraya getiren inanılmaz bir talan yağma rant ve temelleri boşalmış frenleri boşalmış bir tüketim toplumu yaratıldı. ve gerçekten toplumsal anlamda büyük bir çöküş de bununla ilintili ahlaki, siyasi ve diğer açılardan. ve ben bunu akp falan içinde söylemiyorum, ondan öncesi de farklı değil. enerji konusu bundan bağımsız olmadığı gibi tam ortasında.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

İlerleme adına yaşadığın çevrenin içine etmeyi mi savunuyorsun anlamıyorum. Kalkıp da o zaman termik santral mi kuracağız falan muhabbetine hiç girmeyelim (ki termik santral daha iyidir nükleerden).

topiki oku ole gel tartıs
yukarda bi yerde
termik nukleer saglık karsılastırması var
nukleerin daha saglıklı oldugu
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

eldar said:

İlerleme adına yaşadığın çevrenin içine etmeyi mi savunuyorsun anlamıyorum. Kalkıp da o zaman termik santral mi kuracağız falan muhabbetine hiç girmeyelim (ki termik santral daha iyidir nükleerden).

topiki oku ole gel tartıs
yukarda bi yerde
termik nukleer saglık karsılastırması var
nukleerin daha saglıklı oldugu

ister okurum ister okumam. Termik çevreye zarar verebilir ama kaza halinde doğal hayatı yok etmiyor. Nükleer zırt pırt patlamıyor ama öngörülemeyen risk var.

Fukuşima'da tsunami vurdu, Japonlar bile düşünememişti bu ihtimali. Neredeyse facia olacaktı. Bu olaydan önce adamlar %30 olan nükleer enerji bağımlılığını %50'ye kadar çıkartmayı planlıyordu. Şimdi 2040'a kadar nükleeri bırakacaklarını söylediler. 2 yıldır güvenlik önlemleri sebebiyle bütün reaktörler kapalı.

Ayrıca daha önce de deprem sonrası bir santral 1 yıldan fazla devre dışı kalmıştı.

Öngöremeyeceğin bir ihtimalde akla gelmeyecek felaketlere yol açabilir reaktörler. Ki bu öyle sadece belirli bir sayıda insanın ölmesi değil. Ülkenin bir bölgesinin 10 yıllarca kullanılamamsı, deniz ve su yollarıyla radyasyonun geniş bir coğrafyaya yayılması demek.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

ister okurum ister okumam. Termik çevreye zarar verebilir ama kaza halinde doğal hayatı yok etmiyor. Nükleer zırt pırt patlamıyor ama öngörülemeyen risk var.

okumucaksan bişiler orenmeye calısmıcaksan tartısma o zaman
ben bmle biliyorum böle olucak diye bilimsel tartısma olmaz cunku
termik santral patlayınca cevreye zarar vermiyo
hep veriyo
HES lerde veriyo
gunes enerjisi santralleride veriyo
ruzgar santralleride veriyo
biri topragın emdiği gunes miktarını değiştirip eko sistemi farklılastırıyo
biri bölgeyi bataklık haline getiriyo
biri kuşların göç rotalarını yok ediyo felan falan
doğaya naparsan yap zarar veriyosun

ayrıca japonya ve almanyanın nukleerden vazgeçmesi bişiyin kanıtı değil
japonyanın dibinde guney kore
almanyanın kıcında fransa hala not enough supply dedikçe nukleer basıyo
5 tane kapatıp yerine 3 tane daha guclu santral kuruyolar

1000 defa yazdım bunları ama tercih senin
okumucaksan o zaman
tamam nükleer tu kaka
kum havuzu surda
Sosyal ağlarda paylaş

ya yürüyün gidin tek yaptığınız laf ebeliği ve ben eğitmini aldım ben biliyorum ayağı

japonlar nükleeri bırakacak mı bırakmayacak mı?
türkiye de aynen doğal afet açısından riskli bölge mi değil mi

nokta. gidin başka üçüncü dünya ülkelerine kakalayın. ben avrupada yaşıyorum tanıdığım arkadaşlarımın %20-30 u burayı bırakıp bir doğu ülkesine, 3 tanesi de bizzat türkiye ye gidiyor yaşamak için yakında yerleşecekler. insanlar bıkmış endüstri ve tüketimden doğaya koşuyor bunlarda bizdekini riske atma peşinde. hay sizin maliyetinize hesaplarınıza
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...