Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 lovecraft0Z said: abuk subuk tipler lüks arabalr iğrenç rezidanslara giden tonlarca üretim faktörüne yanmayıp gezegenin geleceğini ilgilendiren bir alana yapılan yatırımın pahalılığına laf etmek liberal politikaların beş para etmez iki yüzlülüğünden başka birşey değil. yüzlerce milyar €'yu ucuz arabaya binerek biriktireceksin öyle mi panpa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 hepimiz fiat bis alsak kurmuştuk o santrali bu arada şöle süper bi denklem var yeni arabalar çok daha ekonomik olduğundan eski arabalardan çok daha çevreciler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 bişey sorcam ben anlamam bu işlerden de basınçtan enerji elde edilebilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 BonePART said: abi ben bezdim anatmaktan ama siz bezmediniz anamamaktan gunes yada ruzgarın sorunu surekli enerji olmamalqarı enerji ekmek portakal bugday gibi biriktirilebilen bişi deil urettiğin an harcıyosun o sebeble aksamları kullanamayacagın milyonlarca MW enerjin olsun bi işe yaramıyo Şampi şimdi biz bunu pil gibi bişeyde saklayamıyor muyuz ? Edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 pff, yine nuke vs all tartışmaları çıkmış patide. bir çevreci olarak eskiden güneş & rüzgar başta olmak üzere tüm yenilenebilir enerji türlerini ekstradan destekleyip 'ülkemize nükleere gerek yok' diyodum, ama adamlar haklı. nükleer lazım bize acilen. nükleerden daha acil olan şey ise enerji verimliliği. enerji tüketiminin azaltılması. tasarruf, tutumluluk, kaçak önleme, şebeke kayıplarının azaltılması, zart zurt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Akhlaur said: BonePART said: abi ben bezdim anatmaktan ama siz bezmediniz anamamaktan gunes yada ruzgarın sorunu surekli enerji olmamalqarı enerji ekmek portakal bugday gibi biriktirilebilen bişi deil urettiğin an harcıyosun o sebeble aksamları kullanamayacagın milyonlarca MW enerjin olsun bi işe yaramıyo Şampi şimdi biz bunu pil gibi bişeyde saklayamıyor muyuz ? Edersin. saklarsın onnarada cep feneri yakarsın 60 tonluk egzantrik press çalıştıramassın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Nükleer şart yani ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 İnternet hizmetini bile beceremeyen bir ülkeye acilen nukleer lazım diyorsunuz. Nasıl bir beyin yıkanmışlığı. Acil nuke please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Belki nükleeri yaparlan ne biliyon ? Bundan sonra her türlü nükleer karşıtı karşıtı gösteride varım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Noyzura said: İnternet hizmetini bile beceremeyen bir ülkeye acilen nukleer lazım diyorsunuz. Nasıl bir beyin yıkanmışlığı. Acil nuke please bildiğin çöp greenpeace kafası ilerleme olmasın hiç bişi yapılmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Akhlaur said: Şampi şimdi biz bunu pil gibi bişeyde saklayamıyor muyuz ? darpa ve israilin çalışmaları var böle mesela elektrikli arabayı 1600 km götüren pil falan var, sora ibm'in bi pili var gene böyle, ama onlarda aluminyum ve su falan tüketiyor. bide gene 'merica da 30 kat kapasiteli ve 1000 hızlı şarj olan pil yapmışlardı geçen lithium-ion teknolojisi gene, bunu belki görürüz pratik kullanımda birkaç yıla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Sögürge taşeron cumhuriyetin ilerlemesi ne olucak ki? Ayrıca anti.green peace takılıyorum. Yolda gp elemanı bana yanaşsa 30 saniyede gp'den ayrılmasına ikna ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Noyzura, dunyanin hakettigi kahraman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Hayat sizi fena "sistem adam"larına çevirmiş. Ülkenin kamburlarını görmezden gelip nükleerden medet umuyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 mühendis olunca öyle oluyor abi mecburuz buna, birileri hayal kurarken bizim iş yapmamız lazım ki çark dönsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 asıl sistem adamı bu kafa yeşil enerjş rüzgar güneş diye bişiler sayıklayıp ulkenin ucuncu dunya ulkesi oldugunu goz arıdı ediyosunuz ulkenin gelişmesi icin ucuz enerjiye ihiytacı var diyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 İlerleme adına yaşadığın çevrenin içine etmeyi mi savunuyorsun anlamıyorum. Kalkıp da o zaman termik santral mi kuracağız falan muhabbetine hiç girmeyelim (ki termik santral daha iyidir nükleerden). Türkiye'yi 100 milyon nüfuslu yapmaya uğraşan ben değilim. Bana kalsa 50 milyon civarına sabitlemek lazım nüfusu. Elektriği bırak su bile yetmeyecek yakın bir gelecekte. O zaman doğal hayatı besleyen bütün suları insanın kullanımına yönlendireceğiz, deniz suyunu arıtma tesisi kurmak için daha çok elektrik santraline ihtiyaç duyacağız. Sürdürülebilir kalkınma değil bu çünkü yaşadığın ortamdaki doğal kaynakları yok ediyorsun. Ayrıca enerjiyi depolama basınçlı hava teknolojisiyle mevcut deneysel olarak. Enerji talebinin az olduğu saatlerde, mağara, eski maden gibi boşluklara basınçlı hava biriktiriyorlar sonra kullanmak üzere. Enerji fiyatlarının artmasına paralel olarak bu tür tesislerin de sayısı artacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 abi pardon da, yenilenebilir enerji + basınçlı havayı kullanan depolama tesisleri ile türkiye'nin enerji açığının çözüleceğini düşünmek çok çok büyük iyimserlik. şu andaki yenilenebilir enerji teknolojisi şebekeyi stabil olarak besleyemiyor, şebekeyi stabil beslenecek kıvama getirmek için kullanılan depolama teknolojileri ya yetersiz, ya da maliyetli. net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 hay enerji açığınızın ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 @eldar, nüfus bir sayıda nasıl sabitlenebiliyor, bir anlatsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 cin'e sor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Ben tirbün kuralım yedi ceddimize yeter demiyorum. Zaten en başta anlayış yanlış, ilerliyoruz diye nehirleri hes yapmak, ormanları yok edip havaalanı, köprü yapmak. Hayati riskleri barındıran nükleer enerjiye kucak açmak bana ters geliyor. Japonya ve Almanya nükleer enerjiyi terkedecek adamların enerji ihtiyacı bizden çok daha fazla deyince maliyetini konuşuyoruz. Allah aşkına bunun maliyeti mi olur. Türkiye'nin nufüsu 100 milyona koşacak, doğum kontrolü falan bir kenara bırakacağız, enerji ihtiyacını karşılamak için doğal yaşamı riske atacağız. Nükleere tamamen karşıyım yeni nesil termik santrali yeğlerim nükleer yerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Trias said: @eldar, nüfus bir sayıda nasıl sabitlenebiliyor, bir anlatsan. onu ütopik söyledim yoksa nüfusu azaltmak tabi ki imkansız. Benim demek istediğim ilerleyeceğiz diye nüfusu körüklüyoruz, enerji talebimizi artırıyoruz fakat ucu nereye gidecek belli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Myshkin said: lovecraft0Z said: abuk subuk tipler lüks arabalr iğrenç rezidanslara giden tonlarca üretim faktörüne yanmayıp gezegenin geleceğini ilgilendiren bir alana yapılan yatırımın pahalılığına laf etmek liberal politikaların beş para etmez iki yüzlülüğünden başka birşey değil. yüzlerce milyar €'yu ucuz arabaya binerek biriktireceksin öyle mi panpa hakkaten enteresan tiplersiniz. Sana toplu taşıma sistemleri kullanmak yerine cebi para gören her sığırın altına araba çekmesi sonucu; petrol yakıtı tüketen anormal derecede aracın ne kadar kaynağı israf ettiğini anlatmaya çalışmıycam, zaten şu ana kadar anlamadıysan bunu daha da anlamazsın. Panpa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar