Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedimin ağzı kokuyor

Nessaftw

Öne çıkan mesajlar

Teşekkürler yardımcı olanlara. Sanırım dediğiniz gibi yaş mama ile alakalı. Bugünden itibaren sadece kuru mama vermeye başlıyorum bakalım ne olacak.

2 gün önce pastırma vermiştim 1 dilim yesin diye. Her ne kadar baharatlı kısımlara dokunmasa da o da olabilir mi acaba diye aklıma takıldı.

Kullandığımız mamalar şunlar =>

Kuru Mama

http://www.petco.com/assets/product_images/0/030111632043C.jpg

Yaş Mama

http://media.mediazs.com/bilder/royal/canin/babycat/instinctive/1/300/113458_1.jpg

zipzip said:

yavru değil mi o daha ya, ne kokusu?dişlerine baktın mı?bazen süt dişlerini atamadıklarında çürüyor.ondan olabilir.veterinerlerde toz gibi bişey var, mamasına koyuyosun anında geçiriyor.

Evet yavru, aldığımızda 1-1,5 aylıktı aradan 3 hafta falan geçti. Dişlerine bakınca sağlam görünüyor. Süt dişlerini ne zaman atıyorlar ? Parmaklarımı ısırıp oynuyor sıkça, köpeklerin diş kaşıması gibi bir durum diye düşündüm ve garipsemedim. Bununla alakası var mı bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

DareJedi said:

Mamalar gayet iyi yaş mama yapabiliyor nadirde olsa. Yalnız pastırma nedir ya :)
Senin yediklerini verme mümkün ise kediye. Son olarak bazı kedilerde direk doğuştan geliyor ağız kokusu.

Dondurma falan da verdim birkaç kere. Öyle böyle değil rahat bırakmıyor ki o ufacık boyuyla kanepeye tırmanıyor ve purr purr diye başlıyor eşeklik yapmaya. Miyavlamaya başlayınca kıyamayıp azıcık veriyoruz. Hiç mi vermeyeyim bu tarz şeyleri ?

Lyv said:

kedine mama haricinde süt ile karıştırılmış mama ya da yumurta ile karıştırılmış mama vermeyi ihmal etme.

Ne sıklıkta vermek lazım bunu ? Hiç denemedim yarın yumurta vereyim o halde bakalım sevecek mi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kuru mama yemesinde sorun yoksa yaş mamayı ödül niyetine kullanırsan daha iyi olur veteriner sonrası vs ya da keyifsiz olduğu dönemleri tercih edebilirsin. Yumurta gayet yiyorlar ama tek başına ver mama ile olunca fazla geliyor ve kuruyor.

Son olarak süte tamamiyle karşıyım ben çevremdeki çoğu kişi de aynı şeyleri yaşadı süt gaz yapıyor + ishal yapabiliritesi de var o yüzden çok önermiyorum. İllaki vereyim diyorsan laktozsuz süt al Pınar'ın olması gerek yeşil kaplaması var. Ve sulandırıp vermende fayda var. Yavrucak ne kadarlık şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

sütün direk verilmesine ben de karşıyım. muhakkak sulandırılması lazım hele de yavru ise.

kendi kedime hergün sütü sulandırıp mama ile karıştırıp veriyordum. maması bitene dek oda sıcaklığında olacağı için sütün bozulma olasılığına karşı fazla bekletmeden yemediği kısmı atıyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayvanda ağız kokusu beslenmeyle çok alakalı. Sağlıklı beslenmiyor olabilir, mamasını değiştirmeni tavsiye ederim. Bir de sadece mama bazlı beslemek doğru değil, hayvanın farklı şeyler de yemesi lazım. Doğal yoldan alması da en doğru çözüm. Yukarıdaki tavsiye işe yarayabilir gibi..
Yine de veteriner görmesinde her zaman yarar vardır =)
Sosyal ağlarda paylaş

Dairede beslemek eziyette değil pislik de olmuyor ama yemeğini suyunu düzenli verip kumunuda temiz tutman yeterli. Zaten 1-2 haftaya o seni istediği gibi yönetir.
Lectre said:

abi çok özeniyorum size, bir kedi alasım var, ama alamıyorum, apartman dairesindeyim, hem hayvana eziyet olacak, hemde çok pisletir ortalığı diye alamıyorum lan :/
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Dairede beslemek eziyette değil pislik de olmuyor ama yemeğini suyunu düzenli verip kumunuda temiz tutman yeterli. Zaten 1-2 haftaya o seni istediği gibi yönetir.
Lectre said:

abi çok özeniyorum size, bir kedi alasım var, ama alamıyorum, apartman dairesindeyim, hem hayvana eziyet olacak, hemde çok pisletir ortalığı diye alamıyorum lan :/

abi yazık hayvana işte, çok severim ben aslında ama ileride belki :)
Sosyal ağlarda paylaş

apartman dairesine tıkmak çok dert değil.kapı pencere açık sadece tuvalete gidiyor bizimkiler.asıl bence dışarı gitmeleri problem.bütün ev onların istedikleri gibi oynuyolar.dışarda hastalık kapmaları ya da başlarına bişey gelme olasılığı daha yüksek.kaç kedim hastalandı, kaç kedim kayboldu allah biliyor.evde olmalarında tek dert tuvalet.temizlemezsen bayağı problem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...