Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cayma Hakkı Kullanımı


lunatari

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar, kardeşimi kandırarak 1200 tlye ingilizce seti vermişler. 1 hafta içinde geri iade edebileceğini falan söylemişler fakat adamları aradığımız halde telefonu açmıyorlar. internette firmayı araştırdım "Filiz Basın Yayın Ticaret Ltd. Şti" firması bornova/izmire kayıtlı. ve herkes firmadan bu konuda şikayetçi. bu durumda geri iade edebilmem için ne yapmak gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim.

konudışına açtım fakat daha uygun yer görülürse konu taşınabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ugrassan 1200 lirayi alican ama harcayacagin vakte, omrunden gidecek omure degen bir para olmayacak. Ustune yarin oburgun kardesin yine kaziklanicak, iyice deliricen.

Haliyle en guzeli sen kardesini guzelce bi dov. Hatta daha guzeli, 1200 lira borclandir kendine, odicen bunu pezevenk de, calissin odesin, akli basina gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tüketici mahkemelerine git. Genelde tüketicinin lehini koruyorlar. Senin durumunda büyük ihtimalle paranı geri alırsın çünkü bir malı geri iade etme hakkın var öyle dava falan da çok uzan süreceğini sanmıyorum ama dediğim gibi direkt olarak git bir konuş tüketici mahkemesiyle falan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tüketici hakları çok yavaş işliyor :P.

Şikayetvar vs. yalan sitelerle hiç uğraşma. Bir b.ka yaramıyorlar. Şimdi en yakın Tüketici Derneği'ne gidiyorsun, durumu anlatıyorsun. Yazıyı hazırlayıp ihtar çekiyorsunuz. İhtar'a cevap verilmezse ve para iadesi olmazsa, x gün (dernek söyler, unuttum açıkçası) sonra bulunduğun ilçedeki Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuruyorsun. Oradan karar çıkıyor, o karara istinaden icra davası açıyorsun. Bu dava da tahmini 1 senede sonuçlanacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız Hakem Heyeti için parasal sınır olan 1.191,52 TL'nin üzerinde bağlayıcı karar olmayacağı için dava daha da uzar ve masraflı olabilir. Ona dikkat etmemişim, adamlar çok fena, bunu da göz önüne almışlar kesinlikle.

Süreci biraz biliyorum digitürk yüzünden :P, icra davası açalı 9 ay oldu, hiçbir ilerleme yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...