Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pkk 8 Mayıs'ta çekilmeye başlıyor


ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

epey uzun bir açıklama yaptı bugün karayılan merak eden linkten okur.

asıl önemli olan kısmı şu

said:
"Hareketimiz, Kürt Halk Önderliği'nin devlet heyetiyle yürüttüğü müzakerelerde varılan sonuçlar temelinde 23 Mart tarihinden itibaren sürdürdüğü ateşkes pozisyonunu korumakla birlikte, gerilla güçlerimizin Türkiye sınırları dışına çekilme çağrısının gereklerini tam bir kararlılık ve irade birliği içinde tereddütsüz sahiplenerek yerine getirecektir", denilen açıklamada, "Kürt sorununun çözümü ile Türkiye’nin demokratikleşmesini sağlayacak ve Ortadoğu barışına giden yolu açacak olan bu tarihi adımın amacına uygun olarak başarıyla tamamlanması, barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük isteyen herkesin, hepimizin temel hedefi", olduğu belirlemelerine yer verildi.

Sürecin kesintiye uğramaması için temel olan bazı hususlar açıklamada 6 madde halinde formüle edildi.

1- Gerilla güçlerimiz hiçbir çatışmaya mahal vermeyecek şekilde, kendi inisiyatifiyle, öteden beri kullandığı güzergâhları kullanarak, bir örgütlülük ve disiplin içinde geri çekilme işlemini pratikleştirecektir.

2- Devam eden hazırlıklar temelinde geri çekilme, 8 Mayıs 2013 tarihinde başlayacaktır. Geri çekilme, kademeli gruplar halinde planlanmış olup, gerillanın hareket tarzı, gizliliği ve disiplini temelinde mümkün olan en kısa sürede tamamlanması hedeflenecektir.

3- Geri çekilmede güçlerimizin gelip üsleneceği yer Güney Kürdistan (Irak Kürdistanı)'dır. Güney Kürdistan’a çekilecek olan gerilla güçlerinin resmi varlığına gereken anlayışı göstermelerini, başta Federe Kürdistan Hükümeti olmak üzere ilgili güçlerden beklemekteyiz.

4- Geri çekilme esnasında Türk ordu güçlerinin de aynı duyarlılık ve ciddiyetle hareket etmesi bir zorunluluktur. Geri çekilen gerilla güçlerimize yönelik herhangi bir saldırı, operasyon, bombardıman olması halinde geri çekilme derhal durdurulacak ve meşru savunma temelinde güçlerimiz misilleme hakkını kullanacaklardır.

5- Gerilla güçleri çekilirken, Türk devlet güçlerinin de buna paralel olarak, Kürdistan’da herhangi bir askeri aktivite ve çatışmaya neden olabilecek tahriklerde bulunmaması ve fırsatçı yaklaşımlara yer vermemesi gerekmektedir. Bununla birlikte, geri çekilme sürecinin sağlıklı ve başarılı olabilmesi için, daha önce Önderliğimize mektuplarla ifade ettiğimiz ve devletin de bilgisi dahilinde olan hususlara dikkat edilmesi önemli olacaktır.

6- Bağımsız heyetlerce sürecin izlenmesi, her iki taraftan da engel olabilecek hatalı yanları tespit etmesi, sürecin sağlıklı gelişmesine imkan sunacaktır.


http://www.medyatava.com/haber/iste-aciklamanin-ayrintilari_88616

8 mayıs'mış. 5 diye yanlış yazmışlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

artık barış savaştan çok para kazandırıyor ondan bu kadar kolay oluyor bu işler.

pkk'nın gerçekten derdi kürt hakları falan olsa kendileri dışında ses çıkarmaya çalışan kürtleri de öldürmezlerdi. adamlar bu işin en büyük rantını yiyen grup.

artık şartlar değişti, ırak'ın kuzeyinde gerçekten güçlü bir kürdistan var. erbil falan paris olacak neredeyse. her yer inşaat, her yeri baştan inşa ediyor adamlar. iran'a en yakın durumdaki abd müttefiki grup kürtler. hem de petrol parasından pay alıyorlar.

bu ırak kürdistan'ının en büyük sıkıntısı pkk yüzünden türkiye ile türk halkı ile arasının hep bozuk olması. evet türk şirketleri çok iş yapıyorlar oralarda ama türkiye'deki kürtlerle bir türlü ilişki kuramıyorlardı pkk yüzünden.

şimdi pkk aktif savaşı bırakıp şehre indiğinde barzani kar edecek, kuzey sınırı rahatlayacak, hinterlandı büyüyecek, pkk'daki kürtler ve türkiye'deki kürtlerle kültürel temas kurup çok güçlenecek.

türkiye'den çok barzani'nin verdiği sözler ve imkanlar etkili bu süreçte aslında.

pkk'nın işine gelen silahı bıraktığında türkiye'de kazanacağı meşruiyet. yaptıkları kaçakçılık olsun diğer mevzular olsun bir şekilde legalleşecek. (paravan şirketler, kürt belediyeleri vs) bir yandan da kürtçe eğitim olsun, yeni demokratik anayasa olsun, yerel yönetimlere verilecek geniş yetkiler olsun, resmi olarak olmasa da fiili olarak bir kürt yönetimi olacak diyarbakır gibi illerde. (ki zaten bu var, ama çatışmayla vardı, artık barışla olacak) pkk'nın hiç bir kaybı olmayacak yani. maddi gelir aynen devam, kürdistan'a katılacakları için petrol gelirlerinden pay, yeni kurulan bir ülkede söz hakkına sahip olmaları vs.

türkiye'nin karı. ilk olarak bu milletin çocukları ölmeyecek terör yüzünden. öğretmenin doktorun ebenin tayini doğuya çıktığı zaman yaşadığı korkulardan belki de en önemlisi olan ölüm korkusu olmayacak. devletin bin bir zahmetle yaptığı okullar sağlık ocakları yakılmayacak, iş makineleri tahrip edilmeyecek. neredeyse yüz yıldır ülkenin bir kısmını yok sayıyoruz aslında. inanılmaz turizm potansiyeli olmasına rağmen o bölgenin yerli turist uğramıyor bile. bir sürü ülkenin ortasında ticaret odağı o bölge. fabrikalara bile ihtiyaç yok orada. adam gibi değerlendirilse bir sürü gelir imkanı var. teröre harcanan para yatırıma harcanacak. belki de geriye göç olacak, insanlar memleketlerine dönecekler.

siyaset adam gibi siyasi mevzular üzerinden yapılacak. tüm varlığını kürt karşıtlığına veya kürt yandaşlığına adamış partiler var memlekette. bunlar yok olacak. şehit cenazeleri olmadığı kan dökülmediği için insanlar ekmeklerine bakacaklar. adam gibi ekonomik politikalar, adam gibi özgürlükler, adam gibi sosyal haklar getirmeyi vaad eden siyasi görüşler yükselecek.

böyle bir türkiye'yi de "bence" hiç bir göç bölemez. en başta kürtler karşı çıkar.


birisi de bunun olumsuzluklarını yazsın ben olumlu düşünüyorum çünkü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi sinirden duvarlara vurasım geldi. Barış, kardeşlik, özgürlük ve demokrasi laflarında tiksindim artık her söylendiğinde arkasında kesin bri art niyet varmış gibi geliyor.

said:
Normalleşme süreci olarak altı çizilen üçüncü aşama ise şöyle formüle edildi: "Bu görevin gerçekleşmesiyle birlikte, üçüncü aşama olan 'normalleşme süreci' başlamış olacaktır. Normalleşme süreci, barışın kalıcılaşması, toplumsal uzlaşma, eşitlik ve özgürlükler sürecidir. Önder Apo dahil herkesin özgürleşeceği bu sürecin pratikleşmesi paralelinde silahın tümden devre dışı kılınması ve gerillanın silahsızlanması gündeme girecektir”



Beyefendiler silahları en son bırakıyorlarmış bir de.

said:
ULUSLARARASI GÜÇLERİ DESTEK SUNMAYA ÇAĞRIYORUZ

‘’Kürt sorunu sadece bölgesel bir sorun değil, aynı zamanda uluslararası bir sorundur. Kürt halkının soykırım, katliam ve ağır trajediler yaşamasına yol açan Kürt inkar siyasetinin geliştirilmesinde uluslararası güçlerin de önemli oranda rolü olmuştur. Bugün bu haksızlığın giderilmesinde ve sorunun çözülmesinde de bu uluslararası güçlere önemli roller düşmektedir. Bu açıdan başta ABD, AB ve Rusya olmak üzere tüm uluslararası güçleri Kürt sorununun çözümüne dönük başlattığımız bu hamlenin başarısı için destek sunmaya çağırıyoruz.’’


Ulan teröristler resmen başka ülkeleri bizim içişlerimize karışmaya davet ediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...