Fin Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 şimdi şöyle baya bi kaç önemli prof iş adamı(sanırım?) falan filan var önlerine çıkıp ar-ge anlatmam gerekiyor yapacağım işle ilgili ama genelde herkese her koşulda söyleyecek bi lafı olan ben tam bir ebleğe dönüşüp ee kiiiii hmmmm diye uzayan cümleler kurup bölböböbö olabiliyorum. hatta tam bi yetersiz gibi çok iyi bildiğim bişeyi bile anlatamadım bu kurulda geçen sefer arkadaşlar kurtardı durumu lan noluyor bana gidip bıçaklayabilirim bu tipleri nasıl gerdi beni pislikler =. http://www.youtube.com/watch?v=LRGuZ14L4Sw releated böyle bişi oldum hatta ya
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 antreman yapacaksın abi. en temiz çözümü, etkiyi azaltıcı şey bu. biraz komik gelecek ama aynanın karşısına geçeceksin ve kendine anlatacaksın. sonra 1-2 arkadaş, aile üyesinden rica edeceksin ve onlara anlatacaksın. deneyim kazanana kadar bende aynı sorunu yaşıyordum. konuştuğum dili falan unutuyordum kelimeler aklıma gelmiyordu (ingilizce sunum yaparken). baktım bu durum beni çok geriyor, üzerine gittim. şirketteki sunumları bilerek üzerime almaya başladım, kan ter stress nefret bir şekilde hepsini atlattım. en son yönetim kurulu ve branch managerların sunumunu ve açılışını yapmıştım, önceye nazaran 5 kat falan daha iyi ve rahattım. eğer hayatının ileri ki dönemlerinde sunum yapman gerekcek ise üzerine git, kendini yor, sık, zorla. her seferinde bir notch atlıyorsun DR olarak.
Fin Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 sunum falan değil ya normalde hiç sıkıntı olmuyordu. hatta karşımdaki adamları escape gibi sanıyordum tusiaddan adam gitti faz diyagramları charttan bişi sordu ordan sonra yamuldum zaten o kapasitedeki bi adamdan öyle bi soru beklemiyordum,cevab veremedim.
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Sunumdan 1 saat once yarim dideral ic. Performans anksiyetesini onler.
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 HAHAHAHAHAHAHHA forumdan tek satırlık laf sokmaya benzemiyor tabi
Theridone Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Myshkin said: karşında escape varmış gibi anlat
sostizm Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Bende en cok ise yarayan sunumdan once yavas ve uzun nefesler almak, sunum sirasinda da nefes kontrolunu birakmamak. Aslinda stresle basa cikmak diye bir kitapta okumustum, bilimsel dayanaklari ile anlatiyordu. Nefesini yavaslat, kalp takip ediyor ve sonrasinda tum kontrol sana geciyor.
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 kafanda şartlanman lazım. alt tarafı bir sunum, ne kadar kötü de geçse ne kadar heyecanlansan da atıyorum bir sene sonra aklına bile gelmeyecek. böyle düşününce bütün failler dostun olur
fede Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 ya faillerse ve ordan birisi dese kim lan bu hıyar kim aldı lan bunu işe dese ve kovsa, onu işe alanı da kovsa
Lectre Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 şey çok klasiktir ama karşındaki insanların çıplak olduğunu düşün. ya da düşünme zaten karşındaki insanların %30u %40'ı salaktır kafadan onlara odaklan.
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 sunumun aynısını bir kaç arkadaşın önünde yap, farklı arkadaşlarına da yap vs.
Theridone Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Sunumu çıplak yap ahmet. dikkat dağıtırsın
Xaenin Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Bildiğin bir konuysa 2. dakikadan sonra gerilmezsin. Hala gerilmeye devam ediyorsan demek ki düşündüğün kadar iyi bilmiyorsun demektir. Sunumun ilk sayfasını açtıktan sonra odadaki insanlarla sohbet et birazcık arkada sunum açıkken, "sunum yapmaya geldim" havasını kır hem kendin için hem de dinleyecek insanlar için. Sonra da sohbetin herhangi bir uzantısıymış gibi sunacağın şeyi anlatmaya başla, o geçiş doğal olursa sen de rahat anlatırsın insanlar da hikaye gibi dinler. Kolay yani esasen.
aquila Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 ya iyi biliyosan, ya hic bilmiyosan gerilmiyosun zaten.
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 aptal iksaynın kişiselden defol neyse konuya dönecek olursak geriliyosan alkol al absinthe iç
Öne çıkan mesajlar