Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu konuda dakika paketi, kota gibi şeylerin neden günah olduğunu anlatıcam.

Chemical

Öne çıkan mesajlar

amacım trol evet.

şimdi diyelim bi mahalle var, bu mahallede bi fırıncı var ve fırıncı ekmeği 1 liradan satıyor.
bu yerde de 5 ev ekmek alıyor her gün.
yani bu fırıncı günde 5 ekmek üretiyor, 1 liradan satıyor, 5 lira kazanıyor.
iyi güzel
bir gün bu fırıncı diyor ki, ya diyor, "böyle herkesden ekmek başına para almak çok uğraştırıyor" diyor, "1 haftalık para alayım, her gün her eve bir ekmek vereyim, o parayı toplayacağım zamanda da başka şeyler yaparım vs" diyor.
mahalleli kabul etmiyor tabi ne gerek var vs diye.
Ama fırıncı uyanık, biliyor ki zaten insanlar haftada 7 ekmek alıyor daha fazlasına ihtiyaç duymuyor, diyor ki.
"bana 1 haftalık ekmek parası verin, o zaman haftada 7 değil 10 ekmek alabilirsiniz" diyor.
herkes aa tamam olur diyor, paketleri alıyor.
bakınız: kontörlü sistemden, dakika paketli, kotali sisteme böyle geçiliyor.
Ama insanların ekmek tüketim alışkanlıkları, yediklerine göre olduğu için aynı miktarda ekmek almaya devam ediyorlar.
En azından, fırıncı bunu umuyor, çünkü görmüş ki ortalama var falan.
Ama tabiki, gerçekte böyle olmuyor. Adamın birisi çıkıyor, 10 ekmek parası veriyorum, ben o zaman 10 ekmek yerim diyor.
Ama şimdi noldu?
Fırıncı haftada 35 ekmek üretip, 35 lira alırken, şimdi 38 ekmek üretip 35 lira alıyor.
Yani kâr dan 3 lira zarar var.
Fırıncı tabiki uyanık, hemen bu 3 lirayı herkesin paketine ekliyor, günde 10 ekmek yiyeninkine de dahil.

Fakat, 3/5 = 0.6 lira eder.
Yani günde 10 ekmek yiyen adam, 3 liralık ekmek yiyip, 0.6 lira veriyor.

Yani adam
KUL HAKKI YİYOR.
GÜNAH.

Spread the word.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi diyelim bi mahalle var, bu mahallede bi fırıncı var ve fırıncı ekmeği 1 liradan satıyor.
bu yerde de 5 ev ekmek alıyor her gün.
yani bu fırıncı günde 5 ekmek üretiyor, 1 liradan satıyor, 5 lira kazanıyor.
iyi güzel
bir gün bu fırıncı diyor ki, ya diyor, "böyle herkesden ekmek başına para almak çok uğraştırıyor" diyor, "1 haftalık para alayım, her gün her eve bir ekmek vereyim, o parayı toplayacağım zamanda da başka şeyler yaparım vs" diyor.
mahalleli kabul etmiyor tabi ne gerek var vs diye.
Ama fırıncı uyanık, biliyor ki zaten insanlar haftada 7 ekmek alıyor daha fazlasına ihtiyaç duymuyor, diyor ki.
"bana 1 haftalık ekmek parası verin, o zaman haftada 7 değil 10 ekmek alabilirsiniz" diyor.
herkes aa tamam olur diyor, paketleri alıyor.
bakınız: kontörlü sistemden, dakika paketli, kotali sisteme böyle geçiliyor.
Ama insanların ekmek tüketim alışkanlıkları, yediklerine göre olduğu için aynı miktarda ekmek almaya devam ediyorlar.
En azından, fırıncı bunu umuyor, çünkü görmüş ki ortalama var falan.
Ama tabiki, gerçekte böyle olmuyor. Adamın birisi çıkıyor, 10 ekmek parası veriyorum, ben o zaman 10 ekmek yerim diyor.
Ama şimdi noldu?

O adamlar 10 ekmek yemeye alışıyor. Aynı mantıkla haftada 3,5 kilo etten 5 e çıkıyor. 1 kilo yağdan 1,5 a çıkıyor....Böyle böyle tüketim çılgımlığı artıyor. Millet alışınca adam artık tane tane alacaksınız diyor. Babamın oğlumusun tabi ki para alacağım diyor!

Böyle böyle başımıza kredi kartları+ atm ücretleri + bankalar bela olabiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...