Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Tavuğu satın alabiliyorsun ama diğer büyük olanları bilmiyorum ben de.

Tarlalardaki ürünler neye göre geliyor? Bende wheat ve squash çıkmıştı diğerleri için tohum mu lazım yoksa iklime göre mi yetişiyor bunlar?
Mesaj tarihi:
Seed ve hayvan zaten bir nevi "endgame" burada.

Önce gathering, hunting ile falan başlayıp, biraz kurulduktan sonra farm ve pasture geçmek daha mantıklı gibi.
Mesaj tarihi:
bunların üremesini kısıtlamanın bir yolu yok mu yahu?

tam aha bu kışı sağ sağlim atlatarız dedigim yaz nufus kadar cocuk geliyor basıma. rte nin 3 cocugu gibi yumurtluyorlar. gene stoksuz kışa giriyorum, gene sıkıntı, gene üzüntü.
Mesaj tarihi:
Ev yaparken, 2 adult için bir ev yapın. Ev sayısını arttırırsanız diğer evlerde çift olmamış adultlar aile olup kendi içlerinde üremeye başlıyorlar.
Başlarken de ilk etapta yiyeceğe yatırım yapmak çok fayda sağlıyor. Fishing, hunting ve gathering ile çok çeşit yiyecek sağlarsanız hem yemek problemi olmuyor hem de sağlık ve mutluluk düşmüyor.
Mesaj tarihi:
Hastane salgın olursa önemli. Onun haricinde herbalist ile sağlık yüksek tutulabiliyor. Resources ekranından yemek, giyisi ve herb mutlaka stokta olmalı.
Açlık için ilk etapta hunter, gatherer ve fisher oldukça yeterli.
Mesaj tarihi:
Zaten oyun hr management gibi işliyor. O an ihtiyaca göre köylüleri atamak gerek. Boşta kalanlar da ürünleri stockpilelara taşıyıp genel işlerle uğraşıyorlar.
Mesaj tarihi:
Divin said:

Ev yaparken, 2 adult için bir ev yapın. Ev sayısını arttırırsanız diğer evlerde çift olmamış adultlar aile olup kendi içlerinde üremeye başlıyorlar.

ha ben nufus arttıkca eyvah kısın dısarda kalacaklar ıs gucu kaybı olacak dıye ev basıyordum. loopa sokuyordum food olayını. sebep belli oldu.
Mesaj tarihi:
30.yılı gördüm; yeniden başlayayım, plan-düzen olsun biraz dedim de adam gibi harita gelmiyor ki bi türlü, 20 kere yeniden başlattım, en son civ III'de yapardım sdf, yaşasın lamerlik huehe
Mesaj tarihi:
Feamer said:

eğitim işine giren var mı?

Ben okul yaptım, çocuklar direkt adult olmadan önce okulda eğitim görüyor anladığım kadarıyla. Daha etkin çalışıyorlarmış ama ne kadar daha etkin bilmiyorum.

Yazmayı unutmuşum dün oynarken yangın çıktı taş binalardan birisinde, ev köprünün yakınında, köprünün hemen diğer tarafında da kuyu vardı hiçbir işe yaramadı. Kuyuyu nereye yapmak lazım, kuyudan suyu yangına kim taşıyor?
Mesaj tarihi:
Caladorn said:

30.yılı gördüm; yeniden başlayayım, plan-düzen olsun biraz dedim de adam gibi harita gelmiyor ki bi türlü, 20 kere yeniden başlattım, en son civ III'de yapardım sdf, yaşasın lamerlik huehe

oyunda seed sistemi olduğundan forumları felan arastırırsan güzel bi seed bulabilrisins anırsam
Mesaj tarihi:
O sanırım dışarıdan immigrant gelince o nüfusu tamponlamak için kullanılıyor. Bi de dün evler yanınca insanlar sokakta kalmıştı, onlar da geçici olarak yerleşiyor olabilir.
Mesaj tarihi:
neutrino said:

Yazmayı unutmuşum dün oynarken yangın çıktı taş binalardan birisinde, ev köprünün yakınında, köprünün hemen diğer tarafında da kuyu vardı hiçbir işe yaramadı. Kuyuyu nereye yapmak lazım, kuyudan suyu yangına kim taşıyor?

bunun cevabını bilen var mı, tırstım lan evlerim yanmasın.
  • Yeni Oluştur...