Norak Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 ehueuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Praetorian Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 sim city den başka her şeye benziyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 moar leik http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTI2NjUyMDUyMV5BMl5BanBnXkFtZTcwMzU0OTkyMQ@@._V1._SX350_SY500_.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 moar leik? 20 saniyelik jessica alba dansi ea'in son 2 yillik katalogundan daha iyi zaten :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 heh sin city demek istemiştim de düz demek yerine resim kullanayım dedim. adamlar oyunculuk adına ne kadar günah varsa yaptı resmen. hala da sims 3'ümü kaydettiremediğim için oynayamıyorum, illa abd call center'ı arayacaksın diye tutturdular kavga ettim adamlarla. bunu da buraya demeden edemedim. neyse melek gibi bir customer support elemanı çıktı da halletti online sorunumu. üstüne %15 origin indirimi bile yolladı heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Umuruk Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Bayadır almayı düşünüyordum.Biraz fiyatı düşsün diye bekledim.Aydınlatın beni simcity 2013 diğer serilere göre oynanabilir mi ? Hala multi atan var mı ? Bu benim en sevdiğim serilerden olduğu için korsanını indirmedim.3 gün içinde satın almayı düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Geçen patchi çekip baktım 10dk sonra kapadm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Umuruk said: Bayadır almayı düşünüyordum.Biraz fiyatı düşsün diye bekledim.Aydınlatın beni simcity 2013 diğer serilere göre oynanabilir mi ? Hala multi atan var mı ? Bu benim en sevdiğim serilerden olduğu için korsanını indirmedim.3 gün içinde satın almayı düşünüyorum Simcity'nin serinin önceki oyunlarıyla alakası yok malesef. Yapımcılar önceki oyunun çok karışık olduğunu düşünüp mainstreame hitap edecek şekilde yeniden düzenlemesi sonucu ortaya çıkmış bir şey. Oyun online kullanımı zorunlu bırakıyor. Edict gibi yasal düzenlemeler yapamıyorsun. Harita boyutları öncekilere kıyasla çok küçük. Trafik ve nüfusla ilgili bazı buglar var. Bu buglar herkeste olmuyor ama oyunda mevcut malesef. Ne geliştirdiler dersen, Canlı bir trafik mekaniği var. Nüfus evlerden çıkıp işlere, eğlence yerlerine gerçek zamanlı gidiyor. Gidilmeyen kullanılmayan yerlerde işler büyümüyor. Trafikte iş çıkış saati, büyük bir konser etkinliği gibi noktalarda gerçek zamanlı sıkışıyor. Özellikle en başta trafik inanılmaz buglıydı. Saçma sapan rotalar kullanan ve kullanmayan araçlar yüzünden her şey kitleniyordu(özellikle çöp, itfaiye gibi hizmet araçlarının trafiği gerçekten yararak ihtiyaç duyulan noktaya zamanında yetişmesi gerektiğini hesaba katarsan). Fakat bu bugların çoğunu düzelttiler. Araçlar gidecekleri yere olan bütün rotaları göz önüne alıp trafik yoğunluğu az olan yere yöneliyorlar. Acil durum araçlarının öncelikli geçtiği şerit var. Bu konuda düzenlemeler yapıldı. Hala iyileştirmeye ihtiyaç duyuyor ama ilk zamanki gibi felaket halde değil. Şehrine girişimci gibi yeni iş alanları açarak bunlardan direk olarak kar edebiliyorsun. Maden tesisleri kurup, bunları işlemek ve işlenmiş hammaddelerden bilgisayar vs. gibi ürünler yapıp satmak mümkün. Bu dediğim aşamaların sadece birine ya da bir kaçına sahip şehirler yapmak mümkün. İstediğin hammadeyi almak veya satmak için trade depot kullanabiliyorsun. Bu işlerden elde ettiğin kar/zarar direk şehir bütçene geliyor. Ticaret, yer altı kaynağı, ticaret dışında kumarhane işletmeciliği, stadyum vs.'de organizasyon düzenleme gibi çeşitli işler de var. En son dlc'yle lunapark işletmeciliği geldi işte. Patch geldi yolları istediğin gibi köprü, tünel şeklinde tasarlayabiliyoruz. Oyunda metro yok henüz. Ama mesela asıl yolların altında tren sistemini dolaştırarak kendi metronu yaratmanı engelleyen bir durum da yok. En büyük olay her şeyin gerçek zamanlı olması. Eğer evlerden çöp toplanmıyorsa evlerin önünde dolup taşmış çöp kutuları, eğitimli bir aile yaşıyorsa çatısında güneş panelleri falan görüyorsun. Görsel olarak oyun bayağı yardımcı oluyor. Oyunun haritaları ufak fakat şehri seçtiğin yerde o şehire 3-4 şehir bağlı oluyor. Bu şehir öbeklerinde olan şeyler birbirini etkiliyor. Mesela bir şehirde suç oranı artarsa, oradaki suçlular başka şehirlere de sıçrayabiliyor. Ve bir şehirde çıkan yangına başka şehirden müdahale edilebiliyor. Bir şehirde fabrika ve işçi ihtiyacı fazlaysa diğer şehirlerden çalışmak için oraya gidiyorlar. Alışverişe başka şehire gidebiliyorlar vs. vs. Demem o ki oyuna full price verip simcity 4 eğlencesi beklemek imkansız. Çok farklı ve değişik bir oyun bu. Çoğu özellik gerçek zamanlılık mekaniği yüzünden kırpılmış(haritalar çok ufalmış mesela) ve hala çeşitli buglar ve mantıksızlıklar var. Bir de EA'nin çok agresif bir dlc politikası var. Daha bugların tamamını temizlemeden ek paket çıkartıyorlar. DLC'leri saymıyorum bile. Eğer bunları göz ardı edebilirsen eğlenirsin. Yoksa Simcity 4 çok daha güzel bir tecrübe sunar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Umuruk Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Anladım.Yani EA her zaman ki yaptığıyla insanları seriden uzaklaştırıyor.Vakit ayırdığın için teşekkür ettim.Nedense yazından sonra net karar veremiyorum :) Şuana kadar hataları fixlemiş olmaları gerekirdi.Yeni dlc çıkartacaklarına İşe yeni başladığım için korsan oyun alımını durdurdum.Gerçekten para verilecek hit olan serileri satın alma girişimiyle yepyeni bir umuruk var genede insan parasını çöpe atmak istemiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 tek sorun şehirlerin küçüklüğü ya ben istiyorum ki urban yapayım, ebesinin oraya suburban yapayım fakirler için, bi köşesinde maden olsun hava kirlensin vs. ama yok. hamburger helperin parmağı var sanki oyunda. yoksa patide bile ciddi communitysi var oyun tutsa kendi aramızda tatlı regionlar yapardık ne güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 şimdi bu oyunla ilgili yaygın bir yanlış kanı var, adamların bilinçli olarak şehri küçük yaptıkları, ne biliyim pathfinding'i özellikle basit yaptıkları. Oysa ki asıl sorun o çok iddialı glassbox motorları, yok güya artık herşeyi görecektik de, istatistik yerini görsel alacaktı. Maalesef o olay yürümedi, fazla veri geldiği için çalışmadı. Belki de bir hesap hatası bilemiyorum. İlk başta sunucuların yetersiz kalması da bu sebeptendi, bunu engellemek için "agent" yani veri yaratan öğeleri azalttılar. Güya her şeyi göreceğimiz şehrimizin nüfusu sanal oldu. Şimdi de itiraf gelmiş, aylarca araştırmışlar, her yolu denemişler. Şehir alanı büyümesi için bir imkan yokmuş. Yemin ediyorum şu oyun son yılların en büyük kazığı oldu. Allahtan offline mode için çalışıyolarmış ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 son durumu bilmiyorum. ancak oyun biz oynarken "en yakin evden en yakin is yerine git, dolu ise en yakin ikinciye gec ve bunu her agent icin bir daha en bastan baslatarak hesapla" gibi sacma sapan bir rota algoritmasi ile calisiyordu. ustelik bunu kanalizasyon, elektrik, su gibi seyler icin bile kullaniyordu. bu nedenle aptal saptal sonuclar ortaya cikiyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2013 iyice otomatiğe bağlamışlar herşeyi lel http://www.youtube.com/watch?v=wbtQdilLcNE http://image.noelshack.com/fichiers/2013/42/1381928009-12.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Offline modu geliyormuş. Aynı zamanda modding için destek verilecekmiş yanlız şöyle bir ibare varmış, ''EA gerekli gördüğü taktirde modunuzu sizden onay almadan, bir ücret ödemek zorunda kalmadan alıp satabilir, kullanabilir''. Millet şimdi buna takmış hehe. EA reserves the right to sell and distribute your mod “without obligation to pay you anything, obtain your approval, or give you credit.” http://www.gamefront.com/its-official-offline-play-mods-coming-to-simcity/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 korsanlığı önleyemiyoruz korsan olalım bari demişler heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 distribute anladım da sell? lawsuit yemek istiyorlar ille, nda yazıp bırakmakla olmaz o iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 o olay icin emsal dava yok galiba, ordan yururler asfd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Benim anlamadığım bu heriflerin başındaki adam değişti ve güya şirket politikasına göz atacağız felan demedi mi. 2 yıldır üst üste amerikanın en b.ktan şirketi seçiliyorlar o makalede yazdığı gibi. Böylemi 'reputation' kazanacaklar yani. Amma komik yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Birde modding icin baya kural koymuslar, multiplayi etkilemesin, ini dosyalari degistirilmesin falan..kim niye ugrasip modlasin ki heh..Hatika gidiyor EA ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 en boktan derken: http://consumerist.com/2013/12/30/is-ea-due-for-a-third-worst-company-in-america-crown/ 3-peat 3-peat 3-peat consumerist poll'a EA'i koydugu surece internet gorevini yapacak ehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Halbuki modding oyunu sattıran bir etmen, skyrim i modsuz düşünemiyorum. Bazı modlar direk oyunu almaya itiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Abi heyecan yapmayın. Modçuların önü açılsın diye single'ı sokuyorlar araya. Multide herkes tek bir sisteme bağlı, oraya mod yaptırmamaları kadar mantıklı bir iş yok. Offline'da akacak ama tabi. O maddelerde EA being EA olayı resmen. En fazla minecrafttaki kadar şey çalarlar. Orada da ender chestler gibi son bir senede falan eklenen eşyaların çoğu modlarda olan şeylerdi. Adamlar updatele bunları getirdik dedi, oldu bitti. En fazla bu kadar olur. "Kemal'in modu the dlc" diye bir şey görmeyiz. İleride bir şey sattıkları vakit modçuların çıkıp "onlar benim modumda vardı" demesini önlemişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 http://i.imgur.com/wZjm4Bm.jpg ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Zaten hani cok umrumda degil, ama benim gordugum skinti, oyun zaten online calismak icin yapilmis..Singleplay neredeyse Multiplay ile ayni, paso online..Diablo3'de gorduk, d3dark modunu bile kullanana yapistiriyorlar ban'i..halbuki oyunu azicik renkleri ile oynuyor. E official toolbox falanda vermiyorlar..Bu kadar online only oyunda, multiplayi etkilemesin diyip bu kadar kural abaninca, cok birsey modlayacaklarini dusunmuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 knox said: http://i.imgur.com/wZjm4Bm.jpg ahahaha http://i.imgur.com/YsVErf0.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar