Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

18 Mart

Cipetpet

Öne çıkan mesajlar

Çanakkale'nin anılması beni mutlu ediyor ama ananların anma şekilleri de bir o kadar üzüyor.

Artık Çanakkale'den bahsederken Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsedilmiyor; zafer komutansız kazanıldı deniyor. Neymiş Mustafa Kemal Atatürk o zaman henüz komutan değilmiş de, cephenin komutanı Alman'mış da, bırakmış kaçmış da.

O kadar ağır geliyor ki bir takım insanlara Atatürk'ün yaptıkları Çanakkale'deki rolünü bile yok etmeye çalışıyorlar.

Oradaki direnişi yüreklendiren; övülen tüm o çavuşların, erlerin gıptayla baktığı, tek sözünde bir an düşünmeden ölüme koştukları Mustafa Kemal Atatürk o cephedeki en önemli figürdür.

Zaten o cephedeki başarısı ve namı olmasaydı yaptıklarını yapması da mümkün olmazdı. Çanakkale de birinci dünya savaşında yenilen bir milletin amansız direnişi olması yanında daha sonraki Kurtuluş Savaşı'nı da kazandıran cephedir aslında. Mustafa Kemal Atatürk'ün kim olduğunu tüm Anadolu'ya anlatmış, bağımsızlık mücadelesinde attığı adımları sağlamlaştırmıştır.

Muhtemelen bugün Atatürk'ü, kurtuluş savaşını, bağımsızlığı unuttturmaya çalışan, Çanakkale'yi islamın zaferi olarak göstermeye çalışan onlarca program yapılacaktır; elimden o programları engellemek adına hiç bir şey gelmiyor ne yazık ki. O nedenle bir şekilde inandıklarımı ve doğru olduğunu düşündüklerimi paylaşmak ve bir kaç kişiyi de olsa uyandırmak istedim.

Uzun oldu ama okuyan herkese teşekkürler. Bir karış vatan toğrağı için savaşıp da ölen her şehidin ruhu şad olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

Huzur içinde yatsınlar.

irrevelant; şimdi komple işgal edilseydik biz, hala sömürge tadında fakir bir millet mi yoksa başka bir ülkenin vatandaşı mıydık?

bir nigga mı olacaktık yani, dahil ama hariç ^^

Paris'in varoşunda yaşayan Kuzey Afrikalılar gibi olurduk muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Çanakkale'nin anılması beni mutlu ediyor ama ananların anma şekilleri de bir o kadar üzüyor.

Artık Çanakkale'den bahsederken Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsedilmiyor; zafer komutansız kazanıldı deniyor. Neymiş Mustafa Kemal Atatürk o zaman henüz komutan değilmiş de, cephenin komutanı Alman'mış da, bırakmış kaçmış da.

O kadar ağır geliyor ki bir takım insanlara Atatürk'ün yaptıkları Çanakkale'deki rolünü bile yok etmeye çalışıyorlar.

Oradaki direnişi yüreklendiren; övülen tüm o çavuşların, erlerin gıptayla baktığı, tek sözünde bir an düşünmeden ölüme koştukları Mustafa Kemal Atatürk o cephedeki en önemli figürdür.

Zaten o cephedeki başarısı ve namı olmasaydı yaptıklarını yapması da mümkün olmazdı. Çanakkale de birinci dünya savaşında yenilen bir milletin amansız direnişi olması yanında daha sonraki Kurtuluş Savaşı'nı da kazandıran cephedir aslında. Mustafa Kemal Atatürk'ün kim olduğunu tüm Anadolu'ya anlatmış, bağımsızlık mücadelesinde attığı adımları sağlamlaştırmıştır.

Muhtemelen bugün Atatürk'ü, kurtuluş savaşını, bağımsızlığı unuttturmaya çalışan, Çanakkale'yi islamın zaferi olarak göstermeye çalışan onlarca program yapılacaktır; elimden o programları engellemek adına hiç bir şey gelmiyor ne yazık ki. O nedenle bir şekilde inandıklarımı ve doğru olduğunu düşündüklerimi paylaşmak ve bir kaç kişiyi de olsa uyandırmak istedim.

Uzun oldu ama okuyan herkese teşekkürler. Bir karış vatan toğrağı için savaşıp da ölen her şehidin ruhu şad olsun.

+1

Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk ve silah arkadaşlarını ve her etnik kökenden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Anılarına sahip çıkamadığımızın farkındayım, bu nedenle sıkça kahroluyorum. Sadece bir gün mutlaka bugünlerden daha güzel günler göreceğimizi hayal ediyorum. Umarım bu hayalim gerçekleşir.

Çanakkale Zaferi "ne mutlu Türk'üm diyene" diyen, bunu demekten gocunmayan herkese kutlu olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Foto

http://m2.milliyet.com.tr/Gallery/GalleryAlbum.aspx?ID=37200&fb_action_ids=10200438694745989&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210200438694745989%22%3A10151061060720912%7D&action_type_map=%7B%2210200438694745989%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

Öte yandan çok alakasız dün tiyatroya gittim, Atatürk içerikli yerler belli bir kesim tarafından çok alkışlanırken belli bir kesim ise sadece çok komikli oldugunu düşündüğü kısımları alkışladı, bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...