Sam Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 imamizer said: milattan önce bile 100 bin kişinin aynı meydanda tepiştiği savaşlar var siz gelmiş mahalle kavgasını o zaman için normal diyorsunuz. bütün akdeniz havzasının ve ortadoğunun hakimi imparatorluk toplanıyor da ancak 200k filan çıkıyor zar zor, iskandinavya'nın erken ortaçağ nüfusu gayet azdır. burada tasvir edilecek savaşta taş çatlasa 300-500 kişi filan olur toplam, götland jarl'ının kaç adamı olacak ki. ha ilk sezon northumbria savaşlarında az adam vardı dersen tamam. bütçe işi diyoruz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Şu forumda bi kere de insanların çıkıp haklısın ya, yanılmışım dediğini görmedim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 µh said: Feamer said: iskandinya mahalli savaşlarında veya ingiltere akınlarında binlerce kişinin savaştığı bir savaşa sağlam bir örnek göster kapa etlerimin üstüne oturayım, ???? http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Stamford_Bridge http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Maldon al şu da irlanda için http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Clontarf Battle of Stamford Bridge: 1000 yıllar yani, 300 yıl sonra ve "between an English army under King Harold Godwinson and an invading Norwegian force led by King Harald Hardrada of Norway" yani ingiltere kralı ile norveç kralı savaşıyor, yani, bütün ingiltere ordusu ile norveç ordusu Battle of Maldon: 990, yine 300 yıl sonra, ve yine toplu bir akın, mahalli ve gündelik bir akın değil, ayrıca sayılarıdan ingiliz bir keşiş yazmış ? The Battle of Clontarf: (irish ne güzel bir dil, ne güzel insanlar...) yine binli yıllar ve yine irlanda gibi bir ülkenin kaderini belirleyecek bir savaş ve yukarıda yazdığın senin içinde geçerli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 imamizer said: Feamer said: imamizer said: milattan önce bile 100 bin kişinin aynı meydanda tepiştiği savaşlar var siz gelmiş mahalle kavgasını o zaman için normal diyorsunuz. evet iskandinavya da zaten bir pers imparatorluğu olduğu için o kadar asker çıkartması gerekiyordu http://i.hizliresim.com/KZq70a.png şu fotoda bize yakın tarafta 60 civarı adam sayıyorum. 60 vs 60 savaştan bahsediyoruz. sonra o dönem için normal diyorsunuz. bölümü izlemedim ama şu kadar adam öyle açık alanda sözleşmiş gibi gidip savaşmaz lan. gider diğerinin mekanın basar ansızın, yolunu keser öldürür falan. şurda bildiğin kenarda bekleyen 10 tane adam çatışmanın seyrini değiştirir. ilk sezonda da şu dandik sahne vardı, herhalde 30 vs 30 falandır. burada ise ingilizlerin nasıl oluyorsa savaşmaktan pek anlamayan, düzenli ordu hamleleri, manevraları, taktikleri vs bilmeyen, denizi arkalarına alıp allah ne verdiyse düstürüyle dalan, karşılarındaki vikinglerin ise roma lejyonu gibi testudo falan yapmaları çok iyiydi gerçekten. full gearlı zırhlı ingiliz askerleri, karşıda ise zırhsız, arada balta, keser gibi derma çatma silahları olan, içinde ev hanımı, marangöz, balıkçı bulunan vikinglerin zaferi güldürmüştü beni. http://www.youtube.com/watch?v=64qDtI5JDqo dizi tarihi yansıtmıyor. öyle bi iddası da yok zaten, yapmasa da olur ama savaş tarih temalı dizi çekip mahalle kavgası gibi sahneler çekerse de ayıp yani. Feamer said: iskandinya mahalli savaşlarında veya ingiltere akınlarında binlerce kişinin savaştığı bir savaşa sağlam bir örnek göster kapa etlerimin üstüne oturayım, ???? şu da benden gelsin 15k vs 15k http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Brunanburh abi yine söylüyorum adamlar sitcom bütçesiyle, belgesel canlandırması için kurduğu, seti kostümü, figuranı ziyan etmemek için dizi diye koymuş ortaya siz hala o zaten normal, olması gereken o diye canla başla savunuyorsunuz. ejdadınız mı viking olm anlamadım ki. önce kimlerin savaştığını ve neden ve nerede (homerosun tabiri ile) can yakan kavgaya tutuştuğunu bir anlamak lazım, daha önce yazıldığı gibi, iki bölgesel kuvvetin, bir maden için, draft adamlar hariç, kendi sadık arkadaşları ve dostları yanlarında olarak çatışması, bugün olsa döner bıçağı çekerler, onlar balta sallıyor, diğer taraftan tarihi tutarlığı var mıdır bilmiyorum ama dizi kurgusu ile bu şekilde. ilk sezonda ise, norveçin bilmem neresinde, jarl bile olmayan bir maceracının buldukları yeni bir ulaşım aracı ve yolu ile yine dost ve arkadaşları ile beraber ve gizlice, kendilerinden habersiz bir halka akın etmeleri var, ve şehir veya kasabanın milis ve kolluk kuvveti ile çatışıyorlar. bir taraf milis, bir taraf akın için seçilmiş ve savaş tecrübesi olan kişiler ve zaten tam donanım alamayacak kadar fakir oldukları için sağa sola akın yapıyorlar ama ellerindekini de en iyi şekilde kullanıyorlar. ya link veriyorsunuz da okuyormusunuz? bu savaşlar veya benzeri savaşlar dizide 30-40 kişi ile yapılırsa tamamda anlatılan şey tamamen farklı, The Battle of Brunanburh: 930 senesi, "the army of Æthelstan, King of England, and his brother Edmund over the combined armies of Olaf III Guthfrithson, the Norse–Gael King of Dublin; Constantine II, King of Alba; and Owen I, King of Strathclyde" yine ingilterenin yarısını birleşik kuvvetleri ile 3 krallığın birleşik orduları arasında bir istila savaşı, dizideki sahneler ile bir alakası yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Feamer said: Battle of Stamford Bridge: 1000 yıllar yani, 300 yıl sonra ve "between an English army under King Harold Godwinson and an invading Norwegian force led by King Harald Hardrada of Norway" yani ingiltere kralı ile norveç kralı savaşıyor, yani, bütün ingiltere ordusu ile norveç ordusuBattle of Maldon: 990, yine 300 yıl sonra, ve yine toplu bir akın, mahalli ve gündelik bir akın değil, ayrıca sayılarıdan ingiliz bir keşiş yazmış ?The Battle of Clontarf: (irish ne güzel bir dil, ne güzel insanlar...) yine binli yıllar ve yine irlanda gibi bir ülkenin kaderini belirleyecek bir savaş ve yukarıda yazdığın senin içinde geçerli Birader her yazdığına cevap koyuyoruz linkle, hâlâ kıvırıyorsun. O dönemde binlerce kişi savaşmadı dedin, şu linki koydum: http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Ashdown görüldüğü üzere iki taraf da yaklaşık 1.000 kişi toplamış 800 lü yıllar, biri ragnarın çocuğu olmak üzere 5 tane earl 1k kişiye yakın toplamış işte. Sonra ingiltere akınlarından binlerce kişinin savaştığı savaş göster dedin, onu da koydum. Ona da binli yıllar dedin büyük savaş dedin. Mahali akın dediğin nedir yani yukarda koydum 5 tane earl de 1.000 kişi topluyormuş. Norveç kralı dediğin de 150 yıl sonra o earllerden birinin kendini kral ilan ettiği dönem. Kaldı ki Ragnar'ın Fransa'ya gidişinin 120 gemiyle olduğu söyleniyor. Bazı kaynaklar 5.000 kişi diyor bazıları sayı vermiyor. gemi başına 20 adam desen yine 2.4 k ediyor. 50vs50 nedir yani. hiçbir açıklaması yok. istediğiniz kadar reddedin. 2 tane earl çıkara çıkara 50şer adam çıkarmışlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Imamizer said: Feamer said: iskandinya mahalli savaşlarında veya ingiltere akınlarında binlerce kişinin savaştığı bir savaşa sağlam bir örnek göster kapa etlerimin üstüne oturayım, ???? şu da benden gelsin 15k vs 15k http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Brunanburh iyi de sen veya ingiltere akınlarında demişsin. örnekler veriyoruz yok onlar yerel savaş değil, yok onda krallar var diyorsun. sen viking tarafında kral sıfatı görünce neden komple tüm iskandinavya, ingilterenin yarısı savaşa girdi sanıyorsun ki. adı kral olan milyonluk ülke yönetmiyor o dönem anadolunun beylik dönemi gibi düşün işte. ilk sezonda ragnar ve bir kaç çapulcu arkadaşının savaştığı adam kraldı işte, King Aelle http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%86lla_of_Northumbria savaşların yıllarına takılıyorsun ama o dönemde nüfus artış oranları sıfıra yakın. şunu bulabildim, fikir vermesi açısından koyuyorum. ortaçağ öncesi bu değer neredeyse sabit. sanayi devrimine kadar bu böyle gidiyor. http://www.ldolphin.org/poprecent.gif o yüzden 300 yıl, 100 yıl sonra olması pek birşey ifade etmiyor. eğer etseydi milattan önceki roma, pers ordularının savaşlarında çok daha fazla insan olmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Lan çaldıranda kaç kişi vardı desek bilmezsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 osmanlı 60,000-200,000 arası, safeviler 40,000-80,000 arasıymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 abi 60 binle 200 bin arası epey fark var tarih böle bişi demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Lagertha'ya yapılanları kabul etmek mümkük değil. Bende onunla köye döncem! Bunları ona yapan bizden değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 µh said: Feamer said: Battle of Stamford Bridge: 1000 yıllar yani, 300 yıl sonra ve "between an English army under King Harold Godwinson and an invading Norwegian force led by King Harald Hardrada of Norway" yani ingiltere kralı ile norveç kralı savaşıyor, yani, bütün ingiltere ordusu ile norveç ordusuBattle of Maldon: 990, yine 300 yıl sonra, ve yine toplu bir akın, mahalli ve gündelik bir akın değil, ayrıca sayılarıdan ingiliz bir keşiş yazmış ?The Battle of Clontarf: (irish ne güzel bir dil, ne güzel insanlar...) yine binli yıllar ve yine irlanda gibi bir ülkenin kaderini belirleyecek bir savaş ve yukarıda yazdığın senin içinde geçerli Birader her yazdığına cevap koyuyoruz linkle, hâlâ kıvırıyorsun. O dönemde binlerce kişi savaşmadı dedin, şu linki koydum: http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Ashdown görüldüğü üzere iki taraf da yaklaşık 1.000 kişi toplamış 800 lü yıllar, biri ragnarın çocuğu olmak üzere 5 tane earl 1k kişiye yakın toplamış işte. Sonra ingiltere akınlarından binlerce kişinin savaştığı savaş göster dedin, onu da koydum. Ona da binli yıllar dedin büyük savaş dedin. Mahali akın dediğin nedir yani yukarda koydum 5 tane earl de 1.000 kişi topluyormuş. Norveç kralı dediğin de 150 yıl sonra o earllerden birinin kendini kral ilan ettiği dönem. Kaldı ki Ragnar'ın Fransa'ya gidişinin 120 gemiyle olduğu söyleniyor. Bazı kaynaklar 5.000 kişi diyor bazıları sayı vermiyor. gemi başına 20 adam desen yine 2.4 k ediyor. 50vs50 nedir yani. hiçbir açıklaması yok. istediğiniz kadar reddedin. 2 tane earl çıkara çıkara 50şer adam çıkarmışlar öncelikle okuduğunu ve izlediği iyi anlamak lazım, anlamaya çalışmak lazım, dediğim, 700 senesinde, mahalli bir çatışma veya ingiltere yapılan gündelik bir akında niye bunları istiyorum, çünkü dizide geçen ve bizim üzerinde tartıştığımız sahneler böyle çatışmaları içeriyor. yarın, 300-500 gemilik filo ile sefere çıkarlar o zaman yine 60 kişi savaştırırlarsa o zaman haklı itirazlarınıza kimse ses çıkarmaz. seferberlik ilan edersin 1000 kişi toplarsın, eee dizide öyle bir durum oldu mu? onu anlatmaya çalışıyor, 1000 senesinde ingiltere yapılan toplu yağma veya istila savaşlarını örnek gösteriyorsunuz, düz mantık la bile açıklanacak bir şey değil dizide, 2 veya 3 hatırlamıyorum gemi ile büyük şefe gidiyor, o da diyor ki falanca yere git benim için şu işi hallet, oda toplanıp gidiyor, adamla konuşmaya, anlaşamıyorlar, ya herro ya merro diyorlar kavga çıkıyorsoru, bu kavgada kaç kişi olması lazımdı? ragnar bütün norveçin eli silah tutan adamlarını peşine takıp 4-5 ay dolaşması lazım dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 imamizer said: Imamizer said: Feamer said: iskandinya mahalli savaşlarında veya ingiltere akınlarında binlerce kişinin savaştığı bir savaşa sağlam bir örnek göster kapa etlerimin üstüne oturayım, ???? şu da benden gelsin 15k vs 15k http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Brunanburh iyi de sen veya ingiltere akınlarında demişsin. örnekler veriyoruz yok onlar yerel savaş değil, yok onda krallar var diyorsun. sen viking tarafında kral sıfatı görünce neden komple tüm iskandinavya, ingilterenin yarısı savaşa girdi sanıyorsun ki. adı kral olan milyonluk ülke yönetmiyor o dönem anadolunun beylik dönemi gibi düşün işte. ilk sezonda ragnar ve bir kaç çapulcu arkadaşının savaştığı adam kraldı işte, King Aelle http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%86lla_of_Northumbria savaşların yıllarına takılıyorsun ama o dönemde nüfus artış oranları sıfıra yakın. şunu bulabildim, fikir vermesi açısından koyuyorum. ortaçağ öncesi bu değer neredeyse sabit. sanayi devrimine kadar bu böyle gidiyor. http://www.ldolphin.org/poprecent.gif o yüzden 300 yıl, 100 yıl sonra olması pek birşey ifade etmiyor. eğer etseydi milattan önceki roma, pers ordularının savaşlarında çok daha fazla insan olmazdı. nüfus ile alakalı değil dediğim, yeni bir buluş ve rota yapılıyor, o zamanlarda kimse ingiltere o rotadan gidilebileceğini bile düşünmüyor, inglizler de düşünmediği için o bölge gayet savunmasız, diğer taraftan iskandivayda da o rotayı izleyecek gönüllü insan sayısı o tarihte az iş bu noktada, iskandinavlar kıyıya çıktığında acil olarak toplayacağın adam sayısı ile, artık bu taarruzlar rutine bağladığı zaman savunma için hazır tutacağın ve draft edeceğin adam sayısı doğal olarak farklı olur, ve vikinglerde zamanla daha fazla adam gönderir, zaten zamanla yağma akınları, yerlişme amaçlı istilalara dönüşmüş özetle, -yeni rota bulduğu zaman akınlara katılan insan sayısı ile artık herkesin izleyebileceği ve gemi yapabileceği 200-300 sene sonra yapılan akınlar tabi ki farklı olur -ani baskınlara karşı, milis ve bağzı kolluk kuvvetleri ile karşı durabilirsin ki, viking efsanesinin en büyük kısmı buna dayanıyor, savaş görmüş deneyimli adamlarım basit asker ile savaşması, o tarihe kadar ingiltere adasına oradan saldırı bile olmamıştır ama sen 300-500 geminin yola çıktığını veya çıkacağını önceden haber alırsan, karşılarına çıkartacağın ordu, doğal olarak daha farklı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 öte yandan, ben şahsen, küçük çapta olan ama dövüş kalitesi olarak üst düzey sahneleri tercih ederim, büyük çapta kalabalık olup içi boş sahnelerden, misal troy... he ne olur, games of trons daki gibi savaşları göstermez geçer, bu da misal benim hoşuma hiç gitmez... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 ayrıca o devirde tarih yazıcılığı, manastırdan hiç çıkmış keşişler tarafından yapılan bir iş büyük çoğunlukla ve gidip kelle kelle sayamayacağına göre basite sancak hesabı yapılır ki, ingiliz sancakları ile viking sancakları(?) denkdir diye düşünmek hayalcilik olur, veya insanların kaplayacağı yere bakarsın ama kimin ne niyetle baktığı önemli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Promenader said: evet haklısın 800'lü yıllarda iki tarafında en az 4634534534534543534 askeri olmalıydı. çünkü o dönemlerde lojistik sağlamak ve asker toplamak çok kolay, bölge nüfusu ise adeta çinle yarışıyordu. Ahahaha koca tartismayi su cok guzel aciklamis :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 imamizer said: Feamer said: imamizer said: milattan önce bile 100 bin kişinin aynı meydanda tepiştiği savaşlar var siz gelmiş mahalle kavgasını o zaman için normal diyorsunuz. evet iskandinavya da zaten bir pers imparatorluğu olduğu için o kadar asker çıkartması gerekiyordu http://i.hizliresim.com/KZq70a.png şu fotoda bize yakın tarafta 60 civarı adam sayıyorum. 60 vs 60 savaştan bahsediyoruz. sonra o dönem için normal diyorsunuz. bölümü izlemedim ama şu kadar adam öyle açık alanda sözleşmiş gibi gidip savaşmaz lan. gider diğerinin mekanın basar ansızın, yolunu keser öldürür falan. şurda bildiğin kenarda bekleyen 10 tane adam çatışmanın seyrini değiştirir. ilk sezonda da şu dandik sahne vardı, herhalde 30 vs 30 falandır. burada ise ingilizlerin nasıl oluyorsa savaşmaktan pek anlamayan, düzenli ordu hamleleri, manevraları, taktikleri vs bilmeyen, denizi arkalarına alıp allah ne verdiyse düstürüyle dalan, karşılarındaki vikinglerin ise roma lejyonu gibi testudo falan yapmaları çok iyiydi gerçekten. full gearlı zırhlı ingiliz askerleri, karşıda ise zırhsız, arada balta, keser gibi derma çatma silahları olan, içinde ev hanımı, marangöz, balıkçı bulunan vikinglerin zaferi güldürmüştü beni. http://www.youtube.com/watch?v=64qDtI5JDqo dizi tarihi yansıtmıyor. öyle bi iddası da yok zaten, yapmasa da olur ama savaş tarih temalı dizi çekip mahalle kavgası gibi sahneler çekerse de ayıp yani. Feamer said: iskandinya mahalli savaşlarında veya ingiltere akınlarında binlerce kişinin savaştığı bir savaşa sağlam bir örnek göster kapa etlerimin üstüne oturayım, ???? şu da benden gelsin 15k vs 15k http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Brunanburh abi yine söylüyorum adamlar sitcom bütçesiyle, belgesel canlandırması için kurduğu, seti kostümü, figuranı ziyan etmemek için dizi diye koymuş ortaya siz hala o zaten normal, olması gereken o diye canla başla savunuyorsunuz. ejdadınız mı viking olm anlamadım ki. ahahaha bu sahne ne lan etraflarını niye sarmamışlar da salak gibi kalkanların üzerine atmışlar kendilerini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 şu sahneye cevap olarak, fransa çıkartmasının linkini veriyorsunuz. sizin savaşlarda ki rakamları anlamanız için önce şunu anlamanız gerekiyor köy delikanlısı ragnar daha sonra tüm iskandinavyayı etrafına toplayıp ingiltere ve fransayı işgal ettiriyor, şuan dizide izlediğiniz ragnar halen daha köy delikanlısı, yanında sadece 1 köy adam var sizin linkini verdikleriniz ise ciddi ülke savaşları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Feamer said: öncelikle okuduğunu ve izlediği iyi anlamak lazım, anlamaya çalışmak lazım, dediğim, 700 senesinde, mahalli bir çatışma veya ingiltere yapılan gündelik bir akında niye bunları istiyorum, çünkü dizide geçen ve bizim üzerinde tartıştığımız sahneler böyle çatışmaları içeriyor. ahaha yavaş yavaş isanın doğumuna doğru gidiyoruz :D :D gündelik akın ahahaha BANA Bİ SAVAŞ SÖYLEYİN 300 YILINDA OLSUN AMA BİN KİŞİ OLSUN AMA MAHALİ OLSUN AMA NORVEÇ KRALI OLMASIN AMA RAGNAR OLSUN AMA DİZİDE GEÇSİN hayır mantığınız da baştan hatalı yani. sen kendi toprağını savunmak için mi daha çok adam kullanırsın yoksa başka yeri yağmalamak için mi. sıkıldım artık 5. kere koymayacagım linki, 5 tane earl birleşip 800-1.000'e yakın adam çıkarmış sırf raid için 800'lü yıllarda. dizideki sahneye bakıyorsun adam ölüm kalım savaşına 50 adamla gidiyor ahahahaha RRa said: şu sahneye cevap olarak, fransa çıkartmasının linkini veriyorsunuz. sizin savaşlarda ki rakamları anlamanız için önce şunu anlamanız gerekiyor köy delikanlısı ragnar daha sonra tüm iskandinavyayı etrafına toplayıp ingiltere ve fransayı işgal ettiriyor, şuan dizide izlediğiniz ragnar halen daha köy delikanlısı, yanında sadece 1 köy adam var sizin linkini verdikleriniz ise ciddi ülke savaşları sana da yine yukarda yazdıgımı tekrar oku diyorum. 5 tane earl 1kya yakın adam çıkarabiliyor o dönemde, ülke savaşı dediğin şey zaten earllerin biraraya gelip raide gitmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 neden anlamamakta ısrar ediyorsun. evet adam kendini savunurken sadece yanında 1 köy adam var. ve evet adam ingiltereyi işgale giderken yanında 5 köy adam var. tarih süreci böyle işlemiş kusurabakma kardeş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 of neyse yeni argürman sunmak yerine anlamıyorsunuza falan döndüyse tartışma zaten daha fazla konuşmayalım. herkes kendi bildiğiyle kalsın. hadi gelin şunu koyun bunu koyun dediniz her şeyi de koyduk ama azcık olsun fikir değiştirmeye niyetiniz olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 fransa çıkartmasını söylüyorsun. evet bende seninle aynı fikirdeyim fransa çıkartmasında binlerce kişiyle saldırdılar. ha konu mahalli savaşlarsa, onunla ilgili örnekler verebilirseniz bende fikrimi yanlışsa eğer değiştiririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Ashdown Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 çok enteresan kafalar, ek not:, daha önce dediğim gibi o verdiğin link ne mahali bir savaştır nede basit bir akıncı seferi, (Part of the Viking invasions of England - raid=baskın, akın değil) dizi o zamalara gelirse alakadar olan sahne için konuşula bilinir şunu anlamıyorum, "ya ben daha kalabalık savaş sahnelerini daha çok seviyorum, öyle olsa daha güzel olurdu." demek yerine, sağa sola saldırmak, kendi kendine argümanlar yaratmak nasıl bir düşünce sistematiğidir? eğer yazılanları okuyorsan ve iddia etiğin kadar tartışma ahlakına sahip isen yukarı da soru sormuştum ona cevap ver. ragnar oraya niye 1000 kişi ile gitsin daha doğrusu 1000 kişi onu oraya kadar niye takip etsin? ragnarın hasımı 60 kişi ile kavga etmek için 1000 kişi mi toplasın, o 1000 kişi niye onu oraya kadar takip etsin tarihi marihi bir kenara bırak, şunlara mantıklı bir açıklama yap, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 bu arada aradım bulamadım, bursanın fethinde kaç kişi savaşmış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Feamer said: tarihi marihi bir kenara bırak, şunlara mantıklı bir açıklama yap, aramızdaki fark bu. ben tarihi marihi bir kenara bırkamıyorum olanı koyuyorum, sen kafandan atıyorsun. bütün olay earllerin tek başına kaç adam toplayabileceği üzerinden çıktı. ben elde olan bilgileri sundum tarih açısından. siz herhangi bir bilgi sunmayıp kendi mantığınız üzerinden yorum yapmaya devam ediyorsunuz. Hayır, sorun fikir yürütmeniz falan da değil. Fikir yürüttükten sonra kalkıp millete laf atmayın ama ne sanıyordunuz falan diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar