Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Firinda Balik tutosu ariyorum


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Farklı bi tarif. somon üzerinde denenmiş ve parmaklarla beraber yenilmiştir.
Zeytinyağını bir kat atıyosun tepsiye, üstüne dilimlenmiş patatesleri diziyosun. Üstüne soğan, diş sarımsak, biber vs ne geliyosa aklına koy bol bol. Üstüne balıklar(önceden tuzlanmış), her parça balığın üstüne de en genişinden domates dilimleri ve defne yaprağı koy ve tekrar zeytinyağı gezdir. En son biraz da su koy ve kısmen düşük ayarda uzun uzun pişmeye bırak.
Yanına da mantarların içini oyup kaşar koyup atıyolar ya fırına, ondan yaparsın mis gibi.
Veya ince dilim patatesleri fırında kızartabilirsin, cips gibi oluyor.
Mesaj tarihi:
Seele said:

Holy said:

sarımsak soğan olmasın gibi saçma ve anlamsız kalıpların varsa at fırına 20 dakka sonra al hakikaten.

ya da ne seviyosan ondan koy işte tepsiye, biraz da su koy bitti gitti.

bir daha düsün sence sacma mi?
Sarımsağı soğanı kararında koyarsan ve pişirirsen kokusunu çekmezsin merak etme. Bir diş sarımsak, biraz soğan her yemeğin pezevengi.
Mesaj tarihi:
Klasik bütün buğlamalar yazılmış zaten de çok farklı birşey arıyorsan ,normal buğlama gibi pişir soğan,sarımsak olsun yada en kötü soğanlı,sarımsaklı baharatlar var balık için onlardan al,pişmeye yakın balığın üstüne mayonez dök ,çok fazla değil ,onunda üstünü kaşarla kapla,kaşar erisin çıkar
Mesaj tarihi:
Somon ve çuprayı bol domates doğrayıp, sonra biraz da yeşil biber doğrayıp domatesin suyuyla pişiriyorum ben çok güzel oluyor. Tabi biraz yağ ve tuz eklenecek(ben bunu kapaklı bir tencerede yapıyorum, fırında da olur sanırım).
Alabalığı ise mısır ununa bulayıp, tavada tereyağı ile kızartırsan çok güzel olur.
Mesaj tarihi:
Fırında balık yavan olduğundan öyle sebzelerle destekleniyor.

Mangal olanağınız yoksa illa fırın diyorsanız yağlı balıkları tercih etmek gerek. Somon tarzı

Levrek, Lüfer, Çipura falan yapılacaksa yağlı fırın kağıtları var onun üzerinde pişirin

Ama evde en iyisi tavada balıktır, koku yapar biraz ama tadına varılır. Al yarım kilo tekir veya barbun unla, önceden biraz kızmış yağda 10 dakika pişir
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
BulletRide said:

Fırında balık yavan olduğundan öyle sebzelerle destekleniyor.

Mangal olanağınız yoksa illa fırın diyorsanız yağlı balıkları tercih etmek gerek. Somon tarzı

Levrek, Lüfer, Çipura falan yapılacaksa yağlı fırın kağıtları var onun üzerinde pişirin

Ama evde en iyisi tavada balıktır, koku yapar biraz ama tadına varılır. Al yarım kilo tekir veya barbun unla, önceden biraz kızmış yağda 10 dakika pişir


Cevap gelmiş. Fırında balık yapıcaksan mutlaka bir destek vermen lazım balığa yoksa aradığın lezzeti bulamazsın.

En başta çiftlikten alabalık alıcaksan saman gibi olur onlar büyüklerinden iste bari, bir de içine tereyağ parçacıkları koyarsan biraz bişeye benziyor.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Tavada pişirmeyi bi kenara atmayın derim. Çerez gibi, cips gibi doyuyorsun hala yiyorsun o derece. Hatta arada çerez gibi gece 10-12 gibi gidip yiyorsun. Tabi ben usandım balıkların tümünden biraz özlemem lazım o ayrı konu
×
×
  • Yeni Oluştur...