Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir seferde tum sezon?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Netflix bu yil iki yapimcisi oldugu epey kaliteli dizide yapti bunu (Lilyhammer ve House of Cards) Lilyhammer'da etkileri az fark ediliyor ama House of Cards icinde normal tarz bir dizide olamayacak bolumler var, cekim acisindan ahir gecen, normalde ratingleri dusurecek. Bariz sekilde kati bolumlere ayrilmis olsa da 11 saatlik bir film seklinde.

Bu ilk kez karsilastigimiz format bence normal dizilerde olmayan seyler sunuyor, ozellikle oyku anlatimi konusunda film ve dizi arasinda bir yere oturup daha diziden daha derin ve filmden daha detayli bir narrasyon kurmaya olanak sagliyor. Ben epey begendim yani. Edebiyata yaklasmis hatta anlatim konusunda. Detay ve derinlik var. Battlestar Galactica gibi ender yapimlarda bulunabilen bir kaliteyi zorlayan bir format gibi sanki. Ilk gercek ornegini House of Cards ile gorduk ama ayni formatta Arrested Development geliyor Mayis'da. Bu sene icinde iki yeni yapim daha getirecek Netflix ki Orange Is the New Black epey epey iyi olacak bence.

Bu format yayilir mi bilmiyorum ama potansiyeli buyuk bence, ozellikle eglence sektoru internet tabanli olmaya dogru gittikce bunu da daha cok gorecegiz gibime geliyor. Netflix'in uzun vadeli plani 2-3 ayda bir House of Cards kalitesinde yeni bir yapip cikarmak.

Bu format hakkinda fikirlerinizi merak ettim. ozellikle House of Cards'i izleyenlerin soyleyecekleri vardir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
House of Cards icin 100m$ harcamislar, 26 bolum. HBO, Showtime ve AMC'yi outbid etmisler. 2011'de verdiler bunu ve adamlarin 2011 net kari (vergiler filan, her sey ciktiktan sonra, bu harcama dahil) 226m$. 3,2b$ ciro vardi adamlarda 2011'de.

Amerikan internet veriyolununda en buyuk kismi Netflix'e gidiyor.

Ayrica Google daha gecen hafta (yari akademik bir tartismadan sonra Netflix ne kadara satilir konulu) 18b$ verip alabileceklerini soyleri Netflix kabul ederse, pek satacaklarini sanmiyorum ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
konu 13 bolumu ayni anda yayinlamak olunca anlamadim :)

yani ayni anda 13 bolum yayinlaniyor agir bolumler vs tabiiki var da konunun ozu; 13 bolumu ayni anda yayinlamak sizce nasil bir uygulama ?

herhangi bir baska dizide agir bolumlerin olusu, 13 bolumu ayni anda yayinlamakla alakasiz geldi bana. yanilmisda olabilirim tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün sezonu üst üste seyretmek bölümleri her hafta beklemekten daha doyurucu geliyor bana.

Mesela Walking Dead'in ikinci sezonunda pek çok kişi "Bu bölüm yine bir şey olmadı..." tarzında yorumlar yapıyordu. Ben bütün sezonu üst üste seyredince o durağanlığı hissetmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

2-3 oturusta bir sezonu izlemek muthis zevkli.hep boyle olsun isterim.birde netflix diger dizileride 1 sene geriden takip etmese cok iyi olacak.mesela simdi BB 5.sezon izlemek istesem yok yani..bazi diziler hic yok zaten.ad plus'da ki gibi dizileri gununde verebilse,kimse TV izlemez sanirim (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
  • Genel Yönetici
Guncellemek istiyorum bu konuyu. Daredevil, Kimmy, Lilyhammer, Marko Polo ve Bloodline gibi turlerinin zirvesine oynayan yapimlarla gelmeye devam ediyor Netflix.

TV serisi olarak en kaliteli urunleri yapan firma (kanal diyemiyoruz tam olarak ne de olsa) hatta Netflix bence su anda, sirf kendi yapimlariyla aylik 20TL'lerini haketmeye basladilar.

Aradan gecen iki sene bir suru epey epey kaliteli yapimdan sonra hepimizin aklinda iyice bir fikir olusmustur, ne dusunuyorsunuz konuda?

Ben hala bu yontemin daha iyi oldugunu dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...