Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Evde kazak giyilirse klimalar 1 derece az çalışır"

mokoko

Öne çıkan mesajlar

said:
Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Evde kazak giyilirse klimalar 1 derece az çalışır" dedi.

Japonya’da yazın kravat serbestliği getirildiğinde klimaların 1 derece az çalıştırıldığını belirten Bakan Yıldız “Türkiye’de de evlerde kazak giyilse, daha az dereceyle ısınma sağlanabilir. Oğlum tişörtle geziyordu. Kazak giymesini söyledim. Sıcaklık 22’ye sabitlenmiş. Kazak giyse, onu 24 gibi hissedecek” dedi.

‘ENERJİ HANIM TÜRKİYE ORTALAMASI’
Enerji Hanım Kampanyası’nın filminde oynayan tiyatrocu Sueda Çil’le ilgili ‘Sağlık Bakanlığı’nın kamu spotlarını izlememiş’ esprileri yapıldığının söylenmesi üzerine Yıldız, “Türkiye’nin ortalama profili. Hafif toplu” yanıtı verdi.
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Doğu ve G.Doğu’da kaçak elektrik kullanımının nedeninin ideolojik olduğunu söyledi. Kayseri’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, BDP Milletvekili Hasip Kaplan’ın Meclis’te yaptığı konuşmayı örnek gösterdi.

‘OLUR MU BÖYLE’
Kaplan’ın ‘Elektrik Doğu’daki barajlarda üretiliyor. Bunun parası ödenmeli’ dediğini hatırlatan Yıldız, “Olur mu böyle? Kuzey, güney, doğu, batı ortaktır” dedi. Bölgede faaliyet gösteren Dicle Elektrik Dağıtım’ın 2012 büyüme oranının yüzde 54 ve bünyesindeki 6 ilin toplam faturasının 5.4 milyar lira olduğunu bildiren Yıldız, tarlalarda kullanılan kaçak su pompalarının kesilmesiyle rakama ulaşıldığını anlattı.
Kaynak: Habertürk

adam bakan ya. ne kadar süper bir çözümdür bu. klimasız evlerle ilgili açıklamasını dört gözle bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Olay tasarruf ile konfor arasındaki denge. Konforundan feragat edip daha az doğalgaz/elektrik parası ödemek isteyenler olacaktır. Açıkçası öneride bir gariplik yok; patik ve kaban giyip oda sıcaklığını 15°C yapalım gibi uçuk bir fikre sahip değil.

Eskiden evimiz merkezi sistem kömürlüyken kalın kalın giydirirdi annem, 'terlik ayaktan çıkmayacak' baskısı falan. Şimdi ise biraz daha vurdum duymaz davrandığım bir gerçek :) En azından uzun kollu bir şeyler giyerek oda sıcaklığını 25,5°C yapmamak beni pek üzmez; şu bendeki tembellik olmasa :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mantık doğru, söylem yanlış.

Kullanılan elektrik miktarını tabii ki düşürmek gerekir. Ama bu kazakla değil, yüksek verimli ürünlerin vergisini düşürüp, hatta sıfıra yaklaştırıp (gerekirse düşük verimlilerin de vergisini yükseltip), insanları almaya teşvik etmekle olur.

Bir de sene 2013 hala 100W'lık ampüller kullanıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

DRaGoN_SLaYeR said:

karayolu ulaşımıyla ne alıp veremediğiniz var abi, tamam nefret ediliyor adamlardan da yaptıkları doğru şeyleri de takdir etmedikten sonra pek bi farkınız kalmıyor gözümde onlarla.

Petrol Zirvesi'ni geçtik, petrol bulamayınca o karayolları ne işine yarayacak bana anlatırsan sevinirim.

Taktik nükleer güç müsün ki emperyalist ülkeler gibi petrole dadanacan başka yerlerde?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...