Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektronik Sigara

Wolas

Öne çıkan mesajlar

Dekang,Pirate,Liqua vb hep 70-80% pg ft de hangsenin 50% pgli versiyonu var daha uygun oluyor subohm için o yüzden dedim yorumlara gelince genelde kullanıcı bazlı problem misal eleman blister kitte üzüm aroması içmeye çalışıyor beğenmiyor yada elemanın likiti yeni batchdan geliyor daha steep (demlenme) tam oturmadığından aman bunun tadi iyi değil diyor hangsen ucuz en çok satan likitler arasında iyi tat veren markalardan biri adamlar sektörü kuranlardan zaten.
Expressodan,ry4 vb asya tütünlerine kadar denedim ben kötü denk gelmedi hiç.
Bide pirate en ucuzu ama gayet iyi (50ml şişelerine 5 ml vg katıyorum 70% pg olduğu için boğaza vurmu azaltıyor)
DIY, Kendin yap olayına girince zaten pek dönmüyorsun hazır likite ama yinede ilk bi kaç ay hazırla devam etmek alışmak açısından iyi.

Türkiyede

rainvape.com
buharistan.com
vaporsbazar.com

eksprestoptan.com
ithaldepom.com
sigaramo.com
Felan fena değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Siparişi verdim, bakalım ne zaman gelecek :)

Şunları aldım ;

mod

atomizer -1 Billow V2

atomizer -2 velocity

coil jig

ohmmeter

kanthal tel

twisted silica

4 tane de E-liquid aldım.

tel ve silica TR'de de çok ucuz, o yüzden az az aldım.
E-liquid işini de zaten nikotinsiz kendim yapabilirim ilerde veya yerli yapım alırım.

Şimdilik yeter heralde bunlar.
Sadece bu RDA / RTA atomizer'lere yedek parça gerekiyor muydu onu tam bilemedim..

Neyse, paketler gelince yazarım tekrar, Regalya sağol yardımlar için.
Sosyal ağlarda paylaş

Setup gayet güzel gözüküyor slica yerine Organik Pamuk daha uygun olur buda ekonomik versiyonu kalitesi muji ile aynı bi yıldan fazla götürür :D
Slicaları bi kap suda iyice çalkala ilk geldiğinde aynı şekilde atomizerleri de saf alkolile temizleyip sonra su ile durulamak "varsa" makine yağı yada CNC soğutma sıvısı veyahut herhangi başka kalıntıyı temizler sonuçda deniz aşırı geliyor temizlemek iyidir.
Blow v2 (8.54 ve 9.36 olan clonların kalitesi aşağı yukarı otantikle aynı gözüküyor aslında) clone yanına Kayfun Monster V2 < ii kit bende ısmarlıcam +Rüzgar veya Mutation X hatta söle bi driptip ekleyebilirdin niyetlenirsen bi page at sor istersen.

Yedek parça en fazla vida veyahut allenkeyi kaybedersen ki onları normal el tezgahından bile bulursun çelik,demir,bakır,aliminyum farketmez voltaj düşmesi olmaz onlardan.

Coil jig en güzelinden seçmişsin çakal :)
Likit hammade temini ve hazırlama tekniklerini anlatırım ihticayı olan olursa.
Sosyal ağlarda paylaş

Drip tip neden almadım bende şuan bilmiyorum. Gecenin köründe sipariş geçince böyle 1-2 eksik olur.

Pamuk almadım çünkü esigara da galiba bir yerde okudum, pamuk partikülleri ciğere yapışır, vücut atamaz, kronik akciğer hastalıklarına neden okur vs.. soğudum.
Silica da böyle bir durum yok diyorlar.

Likit konusuna illa ki el atacağım.
PG ve VG, kimyasal ürün satan toptancılarda çok çok ucuza satılıyor.

Ve böyle kimyasal maddelerde markadan markaya tat farkı vs. olacağına inanmıyorum. %99.5 saflıkta satılıyor. Neyi değişik olabilir ki ?

%50-50 aromalı PG-VG karışımının (nikotinsiz) 100ml'sini 1.5TL gibi komik bir rakama evde yapabiliyorsun.
İnternette 100ml likiti en en ucuz 50TL den aşağı bulamıyorsun.

Yani ya benim anlamadığım bir durum var ortada yada fahiş bir kâr marjı ile satılıyor bu likit.

Açıkçası yapması, sterilize etmesi, hammadde, dolum hepsi aşırı kolay olan böyle birşeyde bile bile karşımdaki adamdan maliyetinin 50 misline likit alamam.

Yani bunu da konuşmamızda fayda var Regalya :)

Benim malzemelerin gelmesi heralde en az 20-25 günü bulur, belki o arada ben evde likitleri yapar, demlenmeye bırakırım.
Sosyal ağlarda paylaş

USB grade lazım özelliklie gliserinin tat konusunda fark oluyor biraz kimisi çok şekerli kimisi hafif bi acı aftertaste yapıyor kimisi kekik gibi kokuyor < krk mi ne markası aman kaçın

Mono Propilen Glikol olmalı düz olmaz :p

Misal PG VG işini görür
Uygun ve Kaliteli Aromalar; rainvape.com , buharistan.com ve vaporsbazar.com felan bulunabilir aradıkların ;
Parfumers Apprentice ,Capella,Decadent Vapors,FlavourArt,İnawera Flavours
Aroma geliştirici ;
Wizard labs : Etil Mathol

Örnek Damlatma için 100 ML bi karışım söyle olmalı ;
18 ML PG
76 ML VG
0.5-1 ML Etil Mathol
5-5.5 ML Aroma
Aromaya göre azaltıp çoğaltabilirsin lakin 10-12% nin üstünde aroma katılmasına karşıyım.

Yani 18% pg - 76% VG - 0.5-1% Etil Mathol - 5% Aroma VG den kısıp aroma miktarını arttırabilirsin untumaki karşım karanlık bi yerde dinlendikce aromanın etkisi artar düzgün tat için minimum dinlenme süresi 6-7 gündür.

Tank için yaparkende pg yi biraz arttır (en az 30% pg tavsiyem) yoksa pamuk/slica VG nin bal kıvamı yüzünden emmekde problem yaşar dry hit yaparsın :p

Slicanın mikro partiküllerinin zararlı olabiliceğini duymuştum ama pamuğu solumanın zararlı olduğunu duymadım.

Gelelim önemli noktalara
a) Aromayı ve etil matholü sadece PG ile karıştır önce 1 gün dinlensin sonra vg ile karıştırıp bi 5-6 gün daha dinlendir ışık almaması aromanın kırılma hızını arttır daha çabuk demlenir karanlık yerde günde bi iki kere çalkala şişeyi iyice karışsın.
b) azar azar yap şak diye litre yüklenme öğrenme sürecinde tavsiyem 10-20 ml lik batchler halinde deneme yapman
c)2-3 hafta dinlenince doruğa ulaşır ilk hafta 85% e kadar kırılma olur 2-3 haftanın sonunda 98% e kadar kırılır aroma bu birden fazla farklı aroma karıştırken önemli çünki direk karıştığında bazı tatlar diğerlerini bastırır.

Misal, Çilek+Muz+Cheesecake yaptın direk içersen Çilek yoğun gelir ilk hafta sonunda çilek biraz muz izi ve verişte cheesecake alırsın 2-3 hafta beklerse tama yakın bi tat verir.
Asitliğin tat konusunda önemi var o yüzden daha sitrik olan çilek muzu ve süt ürününü tadını bastırır ilk başta ama zaman içinde hava ile oksidasyon ve karışımın homojenliğinin gelişmesi ile asidiği kırılır ve diğer tatlarda ortaya çıkar.

Bunca seneden sonra tekar üniversiteye dönmüş gibi hissetkim kendimi lol
Sosyal ağlarda paylaş

Abi manyetik karıştırıcı bakıyorum şuan. Mıknatıs ile böyle döndürerek karıştıran. Vortex Mixter, 38$'a var amazonda ama gelir mi...

Bir de demlenme süresini azaltmak için yoğurt makinasına koyuyormuşsun, akşamdan koyunca sabaha hazır oluyormuş, aynı 2-3 hafta geçmiş gibi..
Bunu annem de kullanır arada :)

İş iyice dallanıp budaklanıyor, maliyet hesabı yapıyorum şuan :))
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:

Abi manyetik karıştırıcı bakıyorum şuan. Mıknatıs ile böyle döndürerek karıştıran. Vortex Mixter, 38$'a var amazonda ama gelir mi...

Bir de demlenme süresini azaltmak için yoğurt makinasına koyuyormuşsun, akşamdan koyunca sabaha hazır oluyormuş, aynı 2-3 hafta geçmiş gibi..

Youtube'da videolar var kendinde yapabilirsin sanirim cok zor bir seye benzemiyor. Ben sahsen hic gerek duymadim. aklima geldikce siseleri calkaliyorum ve aksamlari 1 2 saat yogurt makinesinde bekletiyorum (sadece ilk 2-3 gün). Meyveli aromalar genelde 3+ gün sonra icilebilir hale geliyor. Findik vs. ise rahat 2 hafta beklettiriyor kendini.
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:

Siparişi verdim, bakalım ne zaman gelecek :)

Şunları aldım ;

mod

atomizer -1 Billow V2

atomizer -2 velocity

coil jig

ohmmeter

kanthal tel

twisted silica

4 tane de E-liquid aldım.

tel ve silica TR'de de çok ucuz, o yüzden az az aldım.
E-liquid işini de zaten nikotinsiz kendim yapabilirim ilerde veya yerli yapım alırım.

Şimdilik yeter heralde bunlar.
Sadece bu RDA / RTA atomizer'lere yedek parça gerekiyor muydu onu tam bilemedim..

Neyse, paketler gelince yazarım tekrar, Regalya sağol yardımlar için.

Öncelikle hayirli olsun :) cok güzel parcalar siparis vermissin. Sanirim pil sarj aleti fln ugrasmamak icin VT versiyonunu siparis verdin.

Fasttech'den siparis verirken "Ships next day" olanlari siparis verirseniz cok daha hizli gelir. 7 gün dedikleri bazen 15 güne kadar cikabiliyor.
Silika yerine Regalya nin önerdigi ekonomik muji pamuktan siparis vermelisin bence (bende bunu kullaniyorum), 6 aydir her gün takip ediyorum pamuk ile ilgili dedigini hic duymadim. RDA ve RTA icin yedek parcak gerekmiyor, zaten Billow yedek cam ile geliyor olmasi lazim eger ilki kirilirsa ikincisini kullanirken siparis verirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

@fredy

Sağol :)

Pil en büyük handikap bende mod konusunda. Yani pili aletten çıkartıp şarj makinasında sarj etmek teknoloji olarak 15 sene geriye götürüyor beni kafamda. Kabullenemedim :)

Silica - Pamuk olayını nerede okumuştum bulup link koyacağım. esigara'da %90 ama.. Birisi yazmış, silica vücuttan atılabiliyor ama pamuk bronşları tıkıyor ve vücuttan atılamıyor diye.

Siparişte çok fazla kalem olduğu için açıkçası bakmadım stok durumlarına, şimdilik bekliyorum bir yandan da likit için araştırma yapıyorum.

2. 3. siparişlerde dikkat ederim bazı şeylere.

Aroma bakacağım bu hafta. Tahtakale'ye gideyim bu işin esas yeri orası. Bütün kimyacılar hep sirkeci - tahtakale civarında.

Çok güzel bir hobiymiş bu :) İnşallah sigaradan zararlı değildir.
Birisi de kısır yapıyor yazmış... gerçi sigara da yapıyordu :D
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:

Yoğur makinası/Yavaş pişirici güzel hızlandırır ama toplam ömrünü kısaltır sıcaksu banyosuda aynı kafaya geliyor manyetik karıştırıcıya gerek yok 7 liraya elektrikli el mikseri var :D
Tahtakaleden aroma önermem verdiğim markalardan bulabiliyorsan orada istersen al ama tazeliği otantikliği tartışılır :)
Sosyal ağlarda paylaş

@Regalya
İlk benim de aklıma bu alet geldi aslında, hobilerimden biri de amatör baristalık olduğundan ^^
Ama bu alet karıştırmak için değil daha çok çırpmak ve köpürtmek için.

Arada fark var.

Bknz. James Bond shaken and not stirred

@Lectre
ijust2 veya Ego One tipinde olanlardan ben de alacağım, bence herkeste olması lazım 1-2 tane. Evde, işte, arabada ^^

Önce hangisini alacağın tercih meselesi, ben daha karışık olan box mod ile başlamayı tercih ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:

Pil en büyük handikap bende mod konusunda. Yani pili aletten çıkartıp şarj makinasında sarj etmek teknoloji olarak 15 sene geriye götürüyor beni kafamda. Kabullenemedim :)

Silica - Pamuk olayını nerede okumuştum bulup link koyacağım. esigara'da %90 ama.. Birisi yazmış, silica vücuttan atılabiliyor ama pamuk bronşları tıkıyor ve vücuttan atılamıyor diye.

Çok güzel bir hobiymiş bu :) İnşallah sigaradan zararlı değildir.
Birisi de kısır yapıyor yazmış... gerçi sigara da yapıyordu :D

Bende ilk basladigimda ayni seyi düsünüp iStick TC40W almistim :) ama pil ömrü cok kötüydü (2600mah denmesine ragmen bir testte 1800 oldugunu okumustum). VT ile öyle olacagini sanmiyorum. VTC Mini cikmasa VT alacaktim bende.

Esigara'da duyduklarini bence pek umursama birinin elinde 200 metre silika vardir ondan en iyisi silikadir o zaman :) cok yanlis bilgiler verenler var orada.
ECF
saglik bölümünde öyle bir sey okumadim hic.
Kisir yaptigini da okumadim :)

Regalya said:

Yoğur makinası/Yavaş pişirici güzel hızlandırır ama toplam ömrünü kısaltır sıcaksu banyosuda aynı kafaya geliyor manyetik karıştırıcıya gerek yok 7 liraya elektrikli el mikseri var :D
Tahtakaleden aroma önermem verdiğim markalardan bulabiliyorsan orada istersen al ama tazeliği otantikliği tartışılır :)

El mikserini 80+VG icine soktugun zaman cevirecek dermani kalmiyor :) sanirim o ucundaki telleri atip editlemek lazim biraz. Ama 20 30ml karistiriken gayet kullanisli, ilk baslarda hep kullaniyordum. Artik hep bildigim aromalari karistirdigim icin direk 100+ ml sisede calkaliyorum.

Lectre said:

hala veremedim sipariş ya, ijust2yi alsam mı yoksa sizin gibi böyle parça parça şeyapsam mı onu düşünüyorum, bende bir tane dandik vardı 50 liraya almıştım çok kötüydü likitleri çok yığundu buhar flm vermiyordu, sonra makinede bozuldu vs karar veremedim halen.

Böyle bir alet herkesin her zaman isine yarayacak türden bir sey oldugu icin yanlis bir sey yapmazsin siparis vererek. Bende su anda keske Ego One'inimi geri göndermeseydim diyorum arada cebime atar cikardim.

--

Pil konusunda sorulari vs olan
Mooch
un blogunu takip etsin. Devamli pil testleri yapiyor, harika bir insan. özellikle bu sayfanin en altindaki pdf devamli güncelleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...