Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ArcheAge - Media (OBT) Bilgi Paylaşım

lightNdark

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar size ArcheAge Orjinal sitesinin BUILD SAYFASINI linkliyorum. Sagda solda güncel olmayan build linkleriyle uğraşmayın...

Sayfayı Google Chrome ile açın (doğrudan Kore'ceden Ingilizceye çevirip (tüm class ve skill detaylarınıda) inceler, kendi buildinizi yapabilirsiniz...

ArcheAge Official Class Calculator
Sosyal ağlarda paylaş

kthxbye said:

Bukadar zormu bunu anlamak ?

evet yazdıklarını anlamak son derece zor. korkunç bir şekilde izah ediyorsun. anlamayan 1 kişi olsa onda sorun var dersin. kimse anlamıyorsa sorunu kendinde araman gerek. iki tane kitap alıp okursun, kendini geliştirirsin. kimse sana hakaret etmedi, alaycı davranmadı. sana yardımcı olmaya çalıştım örnekleyerek. korkunç bir şekilde anlattığı diye belirttim çünkü korkunç bir şekilde anlatıyorsun. durumu beyan etmek bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya yeter kabak tadı veriyorsunuz ve hatanızı kabul etmiyorsunuz hiçbir zaman senelerdir böyle bu. Kişisel tartşmaya girmiycem ama bir mod gelip ben basite indirgediğim halde 2 - 4 k dpslı 2 oyuncu örneğini verip 4k dpsi olan sonradan gelip yüksek dpsi oldugu halde totalde az hasar yaparsa lootu alamaz dediğim halde çıkıp dps armora resiste göre hesaplanr gibi alakasız bir konu açıyor sonrada sen gelip değişmiş konun üzründe ukelalık yapıyorsun diye ben yetersiz anlatyor olmuyorum kusura bakma, o senin iddan. Ayrca bana görede senin anlatmın çok kötü. Yazdğndan şu anlaşlyor a kişisi hebelelelelel b kişi belelelhe.

İlla bir tarafa muhalefet olmak istiyorsan yazılanları baştan oku sonra gelip bilmişlik yapma.

Konu buydu:
kthxbye said:

lightNdark said:

dps damage demek zaten: DPS - Damage Per Second

zaten bende bunu vurguladım DPS damage per second, damage ise sadece damage işte. yani dedim ki en yüksek hasarı yapana loot kalıcak. Senin dediğin gibi olsaydı dpsi atıyorum 2k olan bir tank bir mobun canını %90 aldı sonra dps spec bi adam geldi dpsi 3-4k olan %10 nuna sadece 2 saniye dps yaptı. Senin dediğine göre dpsi yüksek olan alıcaksa 2 vuruşta 3-4k dpsi gören adam alır. Benim dediğimse moba totalde en yüksek damage'i yapan alır.

bu oldu:

dreagloth said:
Dps, benim dps im su kadar diyebilecegin bir stat degil, her combatin sonunda hesaplanan bir stat. Bir mob u oldurdukten sonra gorebilirsin ancak, yani dps i yuksek olan loot u alir.

bidaha okundu ve yeniden aynı şey söylendi:

kthxbye said:

2 farklı oyuncunun aynı mob ve fight üzerindeki dpsleri farklı olsada toplamda hasarı fazla yapan lootu alacaktır (nokta)

sonrada söylediğini anladık doğru denildi. iyide benim söylediğim zaten doğruydu ve mod dpsi yüksek olan lootu alır diye idda etmesi yanlıştı.

Bıngıldak şahsiyetide çıkıp sol elinle sağ kulağını tutuarak kendi çapında fantazi romanı yazdı, oyuncularda A ve B.

ve şu şekilde bitirdi:

bingildak said:

eğer bu da değilse zaten anlamak imkansız demektir asdasd

tabi canım nerde bilmişlik nerde alay asdasd
Sosyal ağlarda paylaş

LnD DPS class diye birşey yoktur, damage dealear diye bir rolü yüklenmiş, class olabilir. Ayrıca rica edicem kvıırma sende dpsi yüksek olan lootu alıcak dedin dps class lootu alıcak demedin. Kendi kendinze yanlışlarınızı kabul etmeyip 2-3 kişi mahkeme kurmaya çalışıyorsunuz 1 kişi taunt atıp tanklamaya başlıyınca arkasından gene saldırıyorsunuz. Kusura bakmayın ama gerçekleri teker teker yazdım hadi diyelim ki 2 kişiye göre anlatımım kötü (ki bu genelde paticikte nekadar özenle anlatım yapılıyor da benim ki bunlardan kötü sorusunu aklıma getiriyor) ama sonuçta anladık dediğini ve doğru dediniz. En azından mod sizin ağzınızdan dedi.

İyide sizin yazdıklarınız benim anlatımım kötüde olsa YANLIŞ yukarada da neden ve sonuç ilişkisiyle detaylı açıkladım. LnD paylaşımların için teşekkür etmiştim tekrar ediyorum ama bilgilerini gözden geçirmelisin.

Edit: dps konusunu ve/veya mmo kavramarını tartışmak isediğiniz konu varsa başlık açın adamın konusu daha kirlenmesin. Bıngıldak sende trollük yapıp ortalığı karıştırmaya çalışma. Adam akıllı ve elle tutulur ortaya birşeyler atıcaksan ya benle özel mesaj diyoloğuna gir yada başka başlık aç.
Sosyal ağlarda paylaş

hangi yanlıştan bahsediyorsun allah aşkına ya? bu nasıl bir algıdır? DPS class nasıl yok? Her oyunda DPS spec vardır, duruma göre DPS class vardır. Damage dealer de, DPS de ne fark yaratır algı aynı değil mi. Hasar vermeye odaklanmış bir build gerek stat olsun, gerek item olsun, gerek class olsun. Bunu anlamak gerçekten bu kadar zor mu ya? Bu lineage döneminde Damage Dealer'dı, artık DPS deniliyor. Oradaki "DPS" seçilmiş role hitaben isimlendirilmiştir. Actual : Damage Per Second değil, damage dealer anlamında. Debuffer, buffer, support, tank, healer gibi, role hitaben yazılmış.

said:
Ayrıca rica edicem kvıırma sende dpsi yüksek olan lootu alıcak dedin dps class lootu alıcak demedin

nerede böyle bir şey dedim lütfen alıntı yap. yani gerçekten yazdığım örneği anlayamayacak bir kapasitede olup bu yaşa kadar nasıl geldin çok merak ediyorum. ilk okuldaki matematik probleminin durum izahı bile daha zor o örnekten.

en ufak class ile ilgili bir yorum yapmadım. şu class alır, bu class alır diye. dediğim tek şey, senin zayıf bir şekilde ifade ettiğin. "olay dps değil, total damage dealt" di.

forumdaki diğer iki kişi kim bilmiyorum "muhakeme" kurduğumuzu ilan ettiğin. kimseyi tanımıyorum bu platform dışında. bir kere özel mesaj atıp muhabbete girmişliğim yoktur. ortak bir hedef konulup hareket etme durumu da bir o kadar absürd. o kişilerin yola çıktığı tek şey mantık olabilir. o da bir kişiye veya gruba ait olmakla kısıtlı değil.

kimse kötü anlatımda türk dil kurumundan bahsetmiyor, yarı ingilizce yarı türkçe hiçbir kelimeyi doğru yazmadan anlatırsın ama karşı taraftaki ne demek istediğini anlar. karşıdakinin anlaması esastır. kendini ifade edememek, bir fikre sahip olup, bir şeyler yazarak bunu karşıya project edememek kişinin anlatım yetersizliğidir. ikisini karıştırma.

trollemininde anlamını bilmediğim çok bariz. ama ben senin için basit bir örnek vereyim, belki kendini geliştirme fırsatı yakarsın. herkesin anladığı ve basit bir dilde anlatılmış olan bir konsepte "dps almaz dmg alır" yanıtını vererek tamamen saçma argüman ortaya atan sensin. bu trollemek oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen biz oyunumuza dönelim, topic .tin .ötüne döndü asdasffas

Beyler bu gece için detaylı bir yazı hazırlıyorum, oyun ile ilgilenen tüm arkadaşların okumasını tavsiye ederim. Daha önce hemen hiç bir yerde pek adı sanı anılmayan detaylara gireceğim. Çok fazla bilgi var paylaşılacak...
Sosyal ağlarda paylaş

lightNdark said:

dps damage demek zaten: DPS - Damage Per Second

sonra dps ile kasıt damage dealer oldu.

Buarada çok önemli not gerçi özel mesajda attm bıngıldağa ama o kıvırıyorsun lafını bıngıldağa değil LnD ye söyledim paragrafın en başında geçiyor ismi yanlış okumuşsun.

Problem dps dendiğinde akla damage per second yada dps rolü gelmeside değilki birde buna çektiniz hadi bakalım. LnD dps terimini kullandığı yerde dpsi yüksek olan lootu alıcak olarak bir anlatım yaptı. bende dpsi değil damage i yüksek olan dedim. Biri dps'i anlatır biri ilk yazdığını unutur dps aslında class rolüne denir der :D :D :D allahım ya kesin forum şakası bu. Hell ban yapsaydınız daha iyiydi.

Bir daha bu konuda ne savunma ne saldırı birşey yazmıycam bu başlığa, he amaç trip atma değil, yada son lafı sokup gitmede değil ki kimseye ters konuşup laf soktuğumu sanmıyorum zaten. Olayı izah ettim ve susuyorum taktir size kalmış.
Sosyal ağlarda paylaş

lightNdark said:

Aynen biz oyunumuza dönelim, topic .tin .ötüne döndü asdasffas

Beyler bu gece için detaylı bir yazı hazırlıyorum, oyun ile ilgilenen tüm arkadaşların okumasını tavsiye ederim. Daha önce hemen hiç bir yerde pek adı sanı anılmayan detaylara gireceğim. Çok fazla bilgi var paylaşılacak...

kaç pingle oynuyorsun bu arada görebiliyor musun? ciddi bir gecikme lagspike vs. mevcut mu?
Sosyal ağlarda paylaş

39 yaşında adamım susuyorum iyidir... biri susmalı

bingildak oyunda ping göremiyorsun malesef düşünememişler (yada ilerde eklenir bilemiyorum)

siteye ping atıyorum 200 250 arası ama bilemem tabii serverlar ordamıdır :) ama oyunu oynarken ciddi bir sorun yok, genelde (ara sıra anlık lag oluyor) gayet iyi

Not: bnm baglantı 50mb fiber bu arada başkasına göre daha iyi yada daha kötü olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun Kore Release'ine çok az bir zaman kala sıklıkla değişiklikler yapılıyor. Son düzenlemelerle birlikte size bazı bilgiler aktarmaya çalışıcam tekrar...

örn: Loot ilk vuranda kalıyor...

Oyunla ilgili çok detaylı bir yazı hazırladım (neredeyse bitti gibi) bugün eklerim
Sosyal ağlarda paylaş

Evet arkadaşlar öyle köklü değişiklikler söz konusu ki:
Oyun bu haliyle %100 patlar

ArcheAge ile ilgilenen arkadaşlar vereceğim linke kesinlikle bir göz atsın; şuan çok ciddi tepkiler ve %100 haklı eleştiriler var oyundaki bazı öğeler ve değişiklikler ile ilgili

CBT ve OBT EU oyuncuları ArcheAge'in son haliyle ilgili neler düşünüyor?

Şu haliyle emin olun EU release olursa bu oyunu oynamam...

.
.
. yazık olur güzelim oyuna :(
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış alarm olabilir...

Şuan oyundaki Alman ve Ingiliz oyuncularla konuşuyoruz, orada yazılanlar ile alakası yok diyorlar...

Sadece Kore'de bizimle oyna gör, söylediklerinin %90ının bilgi eksikliğinden yazılmış şeyler olduğunu, oyunla alakası olmadığını göreceksin diyorlar

Dur bakalım zaten 1 aylık gametime aldım... level'da oldu 30

oynayalım görelim ak ötü kara ötü :) umarım bu adamların dedikleri doğrudur, yoksa büyük hayal kırıklığı olur benim gibi bekleyenler için
Sosyal ağlarda paylaş

off abi kesinlikle bi durability sistemi olmalıydı. ordaki durability sistemi nasıldı bilmiyorum ama bence her repair ile itemın max durabilitysi düşebilirdi. mesela bir süre sonra çok düşük durability olacağından, çok hızlı item kullanılamaz hale gelirdi. sıfır craftlanmış max durabilityli item almak zorunda kalabilirdik. 5dkda bir repair yapmamak için. adamlara mail mi atsam böyle yapın diye asdf.

asian mmolarında hep dev based bir development olur, communityi pek iplemezler. bunun sonucu genelde %90 kötü olur. western mmolar ise community driven olur. yani nerf dis nerf dat derler, bu zor quest nerf derler hemen ok. oyun çöp olur sonra. bu da öyle olacak gibi. ben bu adamların kararlarına güveniyordum, çünkü hardcore bir yönelim vardı. bir wowa, bir gw2'e çevirmezler inşallah şu oyunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

asian mmolarında hep dev based bir development olur, communityi pek iplemezler. bunun sonucu genelde %90 kötü olur. western mmolar ise community driven olur. yani nerf dis nerf dat derler, bu zor quest nerf derler hemen ok. oyun çöp olur sonra.

ben bunu anlamadım ya, communityi iplemeyince oyun %90 kötü oluyor, ipleyince de çöp oluyorsa nasıl olacak bu iş, %10'umu umalım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...