Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gumruk masraflari


fizban

Öne çıkan mesajlar

samaella, surekli degisiyor mevzuat falan. ondan google'ladigima guvenmemistim :) kaldi ki vergi oranlarini soruyor hesaplama sitesi. bilmiyorum onalri da.

alacagim sey bilgisayar ama biraz ozel bir bilgisayar. gumruk memuru google'da aratinca fiyatini bulamayacak, bulsa dahi bulacagi fiyat firmalara yonelik fiyat olacak, o da urunun bize satis fiyatinin 6 kati kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bıldıgım kadarı ıle %20 ıle bıtmıyor. Buyuk ıhtımalle ozel bır kargo sırketıyle getırıceksın

"Özel kargo şirketleri ( FedEx, DHL, UPS vb. ) vasıtasıyla gelen paketlerinizin gümrüğe takılması durumunda devlet postalarından farklı olarak " ordino " ücreti olarak 100-200TL, depo-muayene ücretleri için de 50-120TL arası fiyatlar talep edilmektedir. Sipariş verirken bu konuya dikkat etmenizi ve özel şirketlerden uzak durmanızı öneririm."

Bu rakamlar sabıtte degıl bu arada kafalarına gore baya yukselıyor.

Ben devamlı fıgure alıyorum yurt dısından cozmezken dhl le getırtmıstım 120$ lık fıgure vergıler harıc sadece dhl ın cıkardıgı dosya ve depo masrafı 340$ olmustu.

Daha fazla ornek ıcın tık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bir ürün heralde normal posta ile gönderilmiyordur. Öyle ise direk yüzde 18 ödeyip alma durumunu unutmak lazım. Bir de ben geçen bir ürün getirttim. Bu alet ticari amaçlı dediler ve alamadım. Mecburen bir gümrük firması ile gümrükten ithalat olarak çektim ve resmen götüme girdi.

Normal posta ile gelmeyeceğini düşünerek iki ihtimal var bence.

1- ithalat yapman gerekmezse UPS gibi özel kargolarla gelir ve Ordino, Ardiye, damga vergisi ve yüzde 18 fatura bedeli üzerinden KDV ödersin ki yaklaşık 100+100+80+ (fatura bedeli * 0,18)

2- ithalat çerçevesine girerse tam hesabını bilmiyorum ama 4400 euro faturaya bi 1,5-2 k euro daha alırlar.

Bu arada ithalat kapsamına giren ürünümüz 10 kanallı bi insansız hava araçları veya hobi model araçlar için uzaktan kumandaydı. 600 euro idi ancak bi o kadarda gümrükçüye verdik belki daha fazla. Hobi araç vs kumandası ama Ptt gümrükteki herif kıllık yaptı radyo kanallı bıdı bıdı bunu alamazsınız dedi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

75€'ya kadar ücret alınmıyor gümrükte, 75€'dan belli bir sayıya kadar sabit bir miktar alınıyor, o belli miktarın üstüne de % alıyor. İnternette gümrükle ilgili kanun ve uygulanması, her türlü detaylarıyla var bir yerde. Oradan bulup bakabilirsin. Geçenlerde işim düşmüştü bir şey için bakmıştım.

Önceden de söylendiği gibi gümrük işlemleri boyunca özel kargo deposunda kalırsa ürün, saçma masraflarla karşılaşabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bir kere şahıs adına mı yoksa firma adına mı gelecek.

Eğer şahıs ise de 1500 USD gibi hatırladığım limiti geçtiği için normal 'PTT'e git, ver KDV'i al paketi' işlemi olmuyor. Bir gümrükçü ile ithalat yapılması gerekiyor. Eğer firma adına geliyorsa zaten aracı bir firma ile çalışıyorsunuzdur, size dert olmaz.

Böyle pahalı cihazları genelde DHL/TNT/FEDEX ile falan yolluyorlar ve onlar da döşüyor!!! Gayet güzel tahta sandık yapıp süper hızlı gönderi şeklinde normal posta işletmesine de verebilirler. En azından ordino, depo parası gibi abuk paralar ödemezsiniz.

DHL ile gelen 30 adet PIC'i lanet olsun diyerek gümrüğe bırakmıştım. Paket adıma geldi. Gümrük kontrol memuru 'bu kişisel kullanıma fazla, ticari emtiadır bu' dedi. Benden gümrükçüye vekalet vermemi istedi. Belgeler dolacak falan filan derken süslü cümleler kurup onlara bıraktım malzemeyi :) Adama diyorum ki kardeşim adam standart yol parası alıyor; 2 tane de alsam 30 tane de alsam aynı parayı ödeyecektim ve ben de fazla alayım dedim... ama yok bilgisayar işlemcisi bu dedi çıktı kenara!!!

Belki de sizden birinin gidip yanında alıp getirmesi daha bile ucuz olabilir :P

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...