Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

PastorOfMuppets

Öne çıkan mesajlar

daha önce bahsedildiyse affola, spoiler yemek istemediğim için bu topic'teki hiçbir şeye bakmadım

chapter 2 - quiet - bariz plothole

madem quiet'ta ingilizce paraziti var niye kağıt kalem istemiyor? erkek ve dişi parazitler sadece ses tellerine oturmuyorlar mı? kağıt kalem kullansaydı derdini anlatabilirdi.

kojima parazitin detaylarını oluştururken gerçekten böyle bariz bir unsuru gözden kaçırdı mı?

umarım iyi bir açıklaması vardır. buraya kadar hikaye fena gitmiyordu çünkü.

Sosyal ağlarda paylaş

acikta hikaye spoileri olmiyan threade gelip sunu yazmak :P eh cevap versem onada bakmican niye yaziyim simdi

quiet = chico gg

saka bi yana parazitler trigger ile calisiyor ki quietin triggeri "ingilizce iletisim kurmak" herhangi bir sekilde ki yazili iletisimde dahil buna, ha parazit yazdigini nasil algiliycak diyorsan bu oyundaki parazitler sonradan karsimiza cikicak seyin onucusu

http://i1.kym-cdn.com/photos/images/original/000/538/338/551.jpg

meanwhile in motherbase:

http://www.youtube.com/watch?v=2YyG5D68ags
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

acikta hikaye spoileri olmiyan threade gelip sunu yazmak :P eh cevap versem onada bakmican niye yaziyim simdi

quiet = chico gg

saka bi yana parazitler trigger ile calisiyor ki quietin triggeri "ingilizce iletisim kurmak" herhangi bir sekilde ki yazili iletisimde dahil buna, ha parazit yazdigini nasil algiliycak diyorsan bu oyundaki parazitler sonradan karsimiza cikicak seyin onucusu

http://i1.kym-cdn.com/photos/images/original/000/538/338/551.jpg

ben parazitlerin sadece ses tellerine bağlı olduğunu, belirli bir dili "duyduklarında" çiftleşip akciğerlere larva attıklarını sanıyordum. quiet'taki english strain daha gelişmiş bir şey mi yani? yoksa ima ettiğin gibi nanomachine mi var quiet'ta?
bu konuda spoiler verebilirsin, umurumda değil. plothole olup olmadığını öğreneyim yeter ki

Sosyal ağlarda paylaş

quiet in strain mutated ve normal parazitten cok farkli, sindirim sistemi yerine geciyor, fotosentezle yasamasini sagliyor ve gordugumu superguclerini veriyor quiete

ha plot hole yok kojimanin "ASHAMED OF YOUR WORDS AND DEEDS" olayina kilif bu, fanservice icin gerekce arayip bole bisi bulmus iste :P MGS4 dede plot hole lar "NANOMACHINES" ile kapatiliyordu iste hep
http://25.media.tumblr.com/tumblr_lgdofgg0P81qa1x4co1_500.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

oyunda menülerde cutscane listesi gibi birşey yok
tekrar bakmak isteyenler surdan itelesin

http://www.youtube.com/watch?v=cwowXkysk2

o

24 saat geçtikten sonra, ben oyunu aşırı beyendim son kararım : p

ending spo

kojima hem istedigimizi vermedi, hem bambaşka bi hediye verdi
legendary big boss titleını her oyuncuya verdi bi bakıma.

kaset sahnesiyle ilgili-
oyunun en başında gene aynı odada kaset koyuyorduk alttada outer heaven yazıyordu - tarih yok

aynaya yumruk attıgındada arkadaki diamon dogs logosu outer heaven logosuyla degisiyor (horn ve bionic armda yok karşıdaki görüntüde fakat burda görüntü çapraz olarak degisiyor (iki göz bandının ipi çapraz yönde cünki birbiriyle kesişiyor)

e kasettede bariz operation intrude bilmem kaç numarası solidin geldiginin haberi, burda medic ya oyundan 10 yıl sonra anlıyor kim oldugunu yada kojima soyut bi sahne yapmış zaman cizgisi olmayan

paz ile ilgili cutscanelerde aslında medic olarak ikinci bombayı bulamadıgı için vicdan azabından dolayı tamamen hayal diye düşünüyorum yani oda da kimse yok ne miller ne ocelot gelip bişeyler anlattılar. burda asıl büyük bir çatlak yaşıyor karakter ama devamında gene birşey yok.
http://www.youtube.com/watch?v=pfXDv7cr6tU

boss konusmuyor konusmuyor, neden konusmadıgınıda anladık biraz ama en azından kendi başınayken yada karşılık veremeyen quietın yanında falan kılışe bi şekilde something s wrong with me falan diye girseydi bi 5dk cutscane kotarırdı herşeyi

şimdi ilerisiyle ilgili tek soru işareti o.heaven uprisingde , big boss venomun ölüm emrinimi verdi yoksa eski bildigimiz gibi solid rookie diye fail olur diyemi düşünüyordu.

neyse güzel final, diamond dogs - outer heaven arası ve operation intrude kapsayan bir oyun daha cıkarmış dram dolu.
hatta boss-big boss durumu gibi venom-big boss olayı dramın dibi olurmuş

Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

oyunda menülerde cutscane listesi gibi birşey yok
tekrar bakmak isteyenler surdan itelesin

http://www.youtube.com/watch?v=cwowXkysk2

o

24 saat geçtikten sonra, ben oyunu aşırı beyendim son kararım : p

ending spo

kojima hem istedigimizi vermedi, hem bambaşka bi hediye verdi
legendary big boss titleını her oyuncuya verdi bi bakıma.

kaset sahnesiyle ilgili-
oyunun en başında gene aynı odada kaset koyuyorduk alttada outer heaven yazıyordu - tarih yok

aynaya yumruk attıgındada arkadaki diamon dogs logosu outer heaven logosuyla degisiyor (horn ve bionic armda yok karşıdaki görüntüde fakat burda görüntü çapraz olarak degisiyor (iki göz bandının ipi çapraz yönde cünki birbiriyle kesişiyor)

e kasettede bariz operation intrude bilmem kaç numarası solidin geldiginin haberi, burda medic ya oyundan 10 yıl sonra anlıyor kim oldugunu yada kojima soyut bi sahne yapmış zaman cizgisi olmayan

paz ile ilgili cutscanelerde aslında medic olarak ikinci bombayı bulamadıgı için vicdan azabından dolayı tamamen hayal diye düşünüyorum yani oda da kimse yok ne miller ne ocelot gelip bişeyler anlattılar. burda asıl büyük bir çatlak yaşıyor karakter ama devamında gene birşey yok.
http://www.youtube.com/watch?v=pfXDv7cr6tU

boss konusmuyor konusmuyor, neden konusmadıgınıda anladık biraz ama en azından kendi başınayken yada karşılık veremeyen quietın yanında falan kılışe bi şekilde something s wrong with me falan diye girseydi bi 5dk cutscane kotarırdı herşeyi

şimdi ilerisiyle ilgili tek soru işareti o.heaven uprisingde , big boss venomun ölüm emrinimi verdi yoksa eski bildigimiz gibi solid rookie diye fail olur diyemi düşünüyordu.

neyse güzel final, diamond dogs - outer heaven arası ve operation intrude kapsayan bir oyun daha cıkarmış dram dolu.
hatta boss-big boss durumu gibi venom-big boss olayı dramın dibi olurmuş

"the man who sold the world" u orada kullanmasi baya giveaway aslinda :P sozlerinden zaten ele veriyor

big boss ideoloji adami o yuzden clone olayindan migdesi bulandi sonucta dogasi ne olursa olsun clonelar kendi yolunu cizicek ve dunya gorusleri babalarindan bagimsiz sekillenicek. phantom olayini ise tutuyor big boss cunki hipnozda olsa kendisi ile ayni ideolojiyi tasiyan bir kopyasi var.

medic GZ nin sonunda big bossu kurtarabilmek icin kendini patlama ile onun arasian atiyor, adam efsane sonucta ve askerler icin mesih gibi bisi hani zaten hayatini feda etmis bir kere ki en buyuk onur gibi bisi big bossla ayni mertebeye cikmak, ayna sahnesinde o yuzden gulumsuyor.

paz olayi yalan, halisulasyon hep gordukleri

Sosyal ağlarda paylaş

50 saatte mission 30'a geldim ben.

mission 30 spo

ya o skullface sahnesi ne kadar kötüydü. Arabada giderken Boss baya helikopterdeki idle animasyonda durdu öyle, karşısında kötü adam bütün planını, felsefesini anlatırken. Kojima az konuşsun istedim Boss, facial capture abandık dediydi ama oda yoktu.

sonra giren şarkı da hiç olmamış. Eski oyunlarda ki gibi duyguyu vermeye çalışmış ama 3 ve 4 te bir şeyler oluyordu ekranda. Bunda direk arabada karşılıklı oturuyorlar. Skull Face, Boss'a dik dik bakıyo, Boss'ta utangaç, göz temasından kaçınıyo sağ sola bakıyor sdf

Ya şu oyun çıkmadan o kadar eski oyunları seyretmesem, bu kadar hayal kırıklığı olamzdı belki hikayede ama böyle meh ya. Hatta Snake Eater'dan sonra çıkan her oyunda hikaye biraz daha kötüleşmiş.

mission 30 a kadar hikaye spo

Parasites, son!

heh

Skull Face'in planı hoşuma gitti ama. Language muhabbeti filan hoş. Ama daha iyi işleyebilirdi.

edit: bide to be continued diye bitmesi missionların çok kötü ya.
edit 3: bide bide Miller bi garip ya. Çift kişikli gibi davranıyo. Bi normal konuşuyo sonra bi anda REVENGEE diye yardırıyo. Of oyunda oynarken ne şikayet içimde biriktirmişim sdf ama oyun iyi yine de tabii.

edit: bide arada Quite spoilerı yedim

quite

mission 43 de gidecek diye okuduydum.. Max bond olunca. Bende bond max. Harbiden bir daha geri gelmiyor mu?

sardırdı quite ile takılmak. Bide silahları için o kadar para harcadım sdf

kelebek taktım embleme şimdi. biraz erteleyeyim gidişini diye.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...