Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2012-2013 Sezonu Genel Tartışma - 2

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Ya Men's Health'ın bu sayısında Fernandes röportajı var. Tamamı mı bilmiyorum da DH'ye başlığı açılmış.

said:
Beşiktaş’ın kadife bilekli orta saha yıldızı Manuel Fernandes, ağırlık antrenmanlarıyla fizik gücünü nasıl artırdığını ve futbol felsefesini Men’s Health dergisine anlattı.

Futbol zekası olarak üst düzey bir yıldız olan Manuel Fernandes’in, çok az kişi tarafından bilinen ve dikkatli gözler hariç saha içinde dikkat çekmeyen bir özelliği daha var. Türkiye’ye geldiği Aralık 2010 tarihinden bugüne inanılmaz bir fiziksel değişim geçirdi, ağırlık antrenmanlarıyla kendini baştan yarattı.

http://img259.imageshack.us/img259/4783/55373889.jpg

Kas kütlesini artırıp fizik kondüsyon olarak kendini üst seviyeye çeken Fernandes’in kazancı elbette futbol sahalarında tekniğini ve bilek hakimiyetini rakiplerin şarjına maruz kalmadan sergileyebilme kuvveti oldu.

Mens’s Health ekibi, Beşiktaş’ın “siyah inci”sinin şaşırtan değişimini yerinde gözlemlemek için onunla Mars Athletic Club G-Mall’da buluştu. Spor salonunda antrenörü Murat Demirci ile çalışırken azmiyle “Bahanelere yer yok” diyordu.

Normal insanlar bile spora gitmemek için türlü bahaneler bulurken, sabah idmanına çıkmış bir adam, dizindeki iyileşmeye başlayan hafif sakatlığa aldırmadan ve bacaklarına yüklenmeden üst vücut antrenmanları yaparak, kazancını her an maksimumda tutmayı hedefliyordu.

Fernandes önce poz verdi, ardından oturup fitness ve ağırlık antrenmanlarından kazandıklarını ve futbol felsefesini anlattı.

HER FUTBOLCU AĞIRLIK ANTRENMANI YAPMALI

http://img405.imageshack.us/img405/4038/74405055.jpg

Ağırlık antrenmanları genelde futbolcular tarafından es geçilir. Avrupa’da futbolcular fitness’a çok önem veriyor ama bizde rejenerasyon idmanlarından bile kaçınılıyor. Ağırlık antrenmanı bir futbolcuya ne kazandırır?

- Herkese tavsiye etmek isterim ama bir futbolcu, kendi antrenmanının üzerine bir de bu antrenmanı kaldıramazsa, bir hafta kullanılmaz hale gelebilir. Yine de içinde istek ve profesyonel anlamda ihtiyaç varsa, tüm futbolcuların ağırlık antrenmanı yapması lazım. Kendi adıma konuşayım.

Ben ağırlık çalışıyorum ve faydasını görüyorum. Yapacak insanın performansını düşürür mü, bunu bilemem. Benim performansımı artırdığı kesin.

Ne zaman ağırlık antrenmanlarına başlamaya karar verdiniz? Türkiye’ye ilk geldiğinizden bugüne kas kütlenizi artırdığınız dikkat çekiyor.

- Valencia’da oynadığım dönemde, tekniğin yetmediğini fark ettim. Güçlenmem lazımdı. Oynadığım mevki itibarıyla çok koşan bir futbolcu değilim. Topu tutuyorum ya da dağıtıyorum. Fakat bu sefer fizik olarak benden güçlü futbolcuların bana baskı kurup topu almak üzere futbolu fizikselleştirmelerine maruz kalıyordum.

Ya da ben top sürerken arkadan gelip beni yakalayabiliyorlardı. Güçlenmem gerektiğini anladım. Valencia’da oynadığım son dönemde ağırlık antrenmanları yapıyordum zaten. Beşiktaş’a geldiğimde kaslanmaya daha çok önem vermeye başladım.

İYİ BESLENME BİLİNCİNİ SONRADAN KAZANDIM

http://img571.imageshack.us/img571/6491/84006061.jpg

Futbol bacaklarla oynanan bir oyun. Bacak kaslarının önemi ortada. Peki ya diğer vücut kaslarının futbolcuya ne gibi bir artısı oluyor?

- Şöyle bir örnekle anlatabilirim. Gençken bir pubis sakatlığı yaşadım. Bacaklarım çok güçlüydü ama merkez bölgem, sırt kaslarım ve göğsüm o kadar güçlü değildi. Yani vücutta bir denge olması lazım.

Bacaklar güçlüyse ama diğer kaslar orantılı güçlü değilse muhakkak bir yerden patlak verir. Kasık ya da bel...Bir sorun mutlaka yaşanır. O yüzden tüm vücut kuvvetini geliştirmek şart.

Futbol antrenmanlarının ötesinde bir çaba sarf ettiğinize göre, beslenme programınızı kas kazanımı açısından nasıl belirliyorsunuz?

- Önceden beslenme konusunda iyi alışkanlıklarım yoktu. İyi beslenme bilincini sonradan kazandım diyebilirim. Fitness antrenörümün tavsiyeleriyle protein eksiği yaşamayacağım bir beslenme programım var. Yumurtaya ve ton balığına çok önem veriyorum.

Bunun dışında protein barları ve protein takviyeleriyle vücudumun protein talebini karşılıyorum.

Antrenmanlardan önceki öğünlerde kaslarımın ihtiyacı olan enerjiyi sağlamak için karbonhidrat yüklemesi amacıyla makarna veya pilav yiyorum.

Antrenmanlardan hemen önce de hızla kana karışacak früktoz için bir adet meyve yiyorum. Akşam yemeklerinde ızgara balık tercih ediyorum. Yağ oranı düşük bir beslenme planım var.

KAMPLARDA DA ÇALIŞMAYA DEVAM

http://img43.imageshack.us/img43/8348/31171228.jpg

Yeşil sahada yer alan ve her hafta maç yapan biri için dinlenmenin önemi tartışılmaz. Siz bunun ötesine geçiyorsunuz. Dinlenme sürecini nasıl geçiriyorsunuz?

- Gün içerisinde hem futbol hem ağırlık antrenmanı yapacaksam, futboldan sonra eve gidip direkt olarak yatıyorum. Uyumasam bile hem ruhsal hem de fiziksel olarak ağırlık antrenmanına başlamak için tamamen dinlenmem lazım. İyice dinlendikten sonra diğer idmanıma başlıyorum.

Bunun yanında yemek ve beslenmenin önemi büyük. Eğer yemezseniz diğer idmanı çıkartacak enerjiyi bulamazsınız. Kaslarınızı beslemeniz lazım.

Profesyonel bir futbolcunun hayatı kamplarda ve deplasmanlarda geçiyor. O zamanlarda ekipman bulamazsanız, ağırlık çalışmasını nasıl yapıyorsunuz?

- Günlük seyahatlerde deplasmanda maçım varsa, o gün ağırlık idmanını es geçebiliyorum. Ne de olsa bir günlüğüne gidiyoruz. O akşam kalıp, maçı oynayıp dönüyoruz.

Sezon öncesi ve sezon arası hazırlık kamplarındaysa gittiğim otelin fitness salonunun fotoğrafını çekip antrenörüme fotoğrafı gönderiyorum. O da bana orada bulunan ekipmanlara bakarak yapabileceğim ve maksimum fayda sağlayabileceğim hareketleri çizerek ve açıklayarak geri yolluyor.

Çok iyi şartlarda olmasa da kamplarda da yüzde 100’ümü vererek çalışmamı devam ettiriyorum.

Manuel Fernandes tek başına bir takım olsa ve kendi kendinize sahada taktik verecek olsanız, nasıl bir futbol oynardınız?

- Göze hitap eden ve seyir zevki yüksek bir futbol olurdu. Sadece top yapan bir takım olurdu ve bol paslaşma, topu tutma ve rakibi egale etme üzerine bir taktik kurardım. Fazla koşu olmazdı açıkçası.

Futbolun eğlence yanını öne çıkaran, keyif veren ve top yapan bir takım olurdu.

20 SANTİM DAHA UZUN OLSAYDIM BASKETBOLCU OLURDUM

Ağırlık antrenmanlarını desteklemek için yaptığınız başka bir spor var mı?

- Altı yedi aydır tai chi yapıyorum. Tai chi benim için çok yeni bir şey. Değişik geliyor. Yeni bir şey öğreniyorum ve çok zevk alıyorum. Bunun dışında futbol benim her şeyim.

Yine de eğer futbolcu olmasaydım ve profesyonel bir spor yapmam gerekseydi, tabii bir de 20 santimetre daha uzun boylu olsaydım, basketbolcu olmak isterdim.

http://forum.donanimhaber.com/m_68583829/tm.htm

Bu adamın bu bilinçte çıkması beni feci şaşırtıyor. Ne bilim geldiğinden beri hep gececi, kredi yattığı gibi çekip içkiye yatıran öğrenci havası seziliyordu. Medyada biraz öyle verdi havayı da adam içki bile içmiyormuş lan artık sfsfasfs

Keşke kalsa ve futbolu burada bıraksa, bizim Alex'imiz olsa ama sanmam gider en fazla 2 seneye :(

Bu dergi aylık falan mı birde, aylıkta bu ay ki sayıdadır sanırım almak gerek koleksiyon için
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

" Ancak bu tedavinin 1 hafta mı ya da 2 hafta mı süreceğini bilemiyoruz. Tedavinin bize vereceği cevaba göre hareket edeceğiz."

kulüp doktorunun açıklaması, 2 hafta bile sürse son hafta oynayabilir.

ikinci devre riske etmemek için bu yarıyı tamamen kapatması daha mantıklı bir hareket, dinlensin iyice güçlensin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Es-Es'te iyi bir savunma takımı değil aslında, yine yediğimizden çok atarsak bir galibiyet çıkarırız da her hafta Ordu maçındaki gibi gitmez işler,

Ordu'ya karşı Toraman ile çıkmak mantıklıydı ama Es-Es çok farklı bir oyun sergileyecek. Oğuzhan yetersiz kalabilir, Necip'in çok üstün oynaması gerek.

Toraman - Fernandes - Oğuzhan ortası iş yapardı ama burada Toraman ve Necip gibi yaratıcı olmayan tipler ile Eskişehir ortasahasını yıkmak cidden çok zor,

Ayrıca Uğur'un kanalından Kamara ve oraya kaymayı çok seven Alper Potuk akın akın gelecek. Ayrıca arkalarında yine Veysel Sarı olacak.

Uğur'un kanadından en az 3 gol yeriz diyorum ben, 4-5 atarsak Antalya maçındaki gibi ancak öyle kazanırız bu maçı asdfsdf

Bu arada bunlar totem değil ya, ciddi ciddi böyle düşünüyorum iki haftadır da bakalım. Fernandes olsaydı da Uğur'un kanadını söylerdim gerçi
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...