Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme #2

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Hırs konusu çok önemli değil ya, çoğumuz zaten "amacım çok kas yapmak değil fit olayım yeter" mantalitesiyle spor yapıyoruz ahah. 3-5 kişi azınlık var ciddi takılan, sağolsun sorularımızı falan cevaplıyorlar.

Fizbana yazdıklarımız senin için de geçerli, ekmektir yağlıdır abur cuburdur kesersen göbek gider. Bira da dahil. Kardio tek başına bi işe yaramıyor ama tabii ki etkili. 1 ay kadar 1 saat kardio devam, bide sürekli aç kal. Nefsine hakim olursan göbek gidiyor hemen. Sonra kas yapma bölümüne geçtiğinde kardioyu azaltırsın. Ama mekik çekerek göbek gitmiyor.

Set ve ağırlık konusu vücut yapınla ilgili, bi diagram vardı endomorf egzomorf falan filan. Ona göre az tekrar çok ağırlık vs. çok tekrar az ağırlık kısmına karar vermen gerekir. Pro panpalar o konuda daha yardımcı olur.

Kollar benim de ince, ben de göbekten kilo alıyorum falan. Vücut yapımız böyle, tek çaresi dambıldır mambıldır ağırlıkla çalışmak. Benim tavsiyem 1 ay boyunca kardio git rejim yap açlıktan öl, 1 ayın sonunda göbeğin durumuna göre uygun bi diyete ve kas yapma programına geçersin.
Sosyal ağlarda paylaş

amacım çok kas yapmak değil fit olayım yeter

şu kısmı düzeltelim ya :D

işi bilmeyen herkes bu kafayla yaklaşıyor ,sanki gym'e girince kaslar pörtleyecek ,protein tozu adamı olacan gibi bir izlenim var da HİKAYE ulan çok kas yapmak ,öküz olmak isteseniz bile yapamayacaksınız zaten merak etmeyin ,yok öyle bir dünya yani
Sosyal ağlarda paylaş

Vladimir Kliçko 2011 den beri dünya ağır siklet boks süper şampiyonu(uzun title ama öyle mlsf.) 2 metreye yakın bi adamdır kendisi, abisiyle birlikte dünyada boks sporuna olan sevginin bitirilmesi için yaşayan ukrayna asıllı moskoflardır. dünyanın en sıkıcı maçlarını izlemek isteyenler bunların maçlarını izleyip bokstan bir kez daha nefret edebilirler. kolları 1.5mt ye yakın uzanabildiği için boy avantajıyla birlikte 12 raundluk maçları sadece sol direk atarak teknik olarak alır.
Sosyal ağlarda paylaş

Tyrion said:

Vladimir Kliçko 2011 den beri dünya ağır siklet boks süper şampiyonu(uzun title ama öyle mlsf.) 2 metreye yakın bi adamdır kendisi, abisiyle birlikte dünyada boks sporuna olan sevginin bitirilmesi için yaşayan ukrayna asıllı moskoflardır. dünyanın en sıkıcı maçlarını izlemek isteyenler bunların maçlarını izleyip bokstan bir kez daha nefret edebilirler. kolları 1.5mt ye yakın uzanabildiği için boy avantajıyla birlikte 12 raundluk maçları sadece sol direk atarak teknik olarak alır.
Sosyal ağlarda paylaş

beyler bi soru oluştu şimdi kafamda benim burada yazılanları görünce.

1.80 boyum var 68 kiloyum. uzun süredir spor yapmamaktan ve sürekli oturmaktan alt göbeğim çıktı.

3 aydır spora devam ediyorum. ayağımı kırdığım için koşma kısmı yalan benim için bir süre daha.

her neyse zaten spordaki hocalar kilo almam gerektiğini bu yüzden de karbonhidrat ve protein ağırlıklı bir diyet uygulamam gerektiğini söylüyor.

göbeğin erimesi için yemek yememek gerek demişsiniz. şimdi ben acaba önce büyün yağı mağı ne varsa eritmeye uğraşıp yemek yemeden ondan sonra mı kas inşasına başlasam mantıklı olur?

yoksa kas çalışmaya devam edip yemeğimi yerken yağı şekeri tuzu abur cuburu kesip sağlıklı beslenerek de göbeği eritebilir miyim?

teşekkür ettim şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

yemek yememek gerek kim nerde dedi yahu.. diet yapilmali diyoruz.. zargana gibi olupda gobegin olabilir dev gibi olupda. bu metabolik bir sey.

en son sordugun sorunun cevabida evet verilebilir.

dietin bir cok cesidi var ama hepsinin ana temeli sekeri tuzu unu vsyi atacaksin, pakette mamul yemeyeceksin mumkun mertebe (aburcubur vs iste)...

sporunu saglam yapacaksin kendine dikkat edeceksin bu kadar. 5000 kalori alip (saglikli besleniyorum hebele demeyip) 2000 kalori harcamayacaksin. 7000 harcayacaksin ki kilo veresin.

basit havuz problemi iste ne kadar girerse o kadar cikar kilo sabit, daha az cikar havuz tasar, cok cikar havuz bosalir.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...