Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bizim öyle ecdadımız yok

fenn

Öne çıkan mesajlar

Bu kurguyla gerçeği karıştırma olayı çok ilginç dalga da geçemeyeceğim aslında. Sonuçta insanlar sahnede gördükleri bir şeyin gerçek olmadığını bilmesine rağmen ağlıyor, beyazperde de hortlak görüp korkuyor. E yani adamın padişah böle mi diye öfkelenmesi de doğal. Fakat olayı abartıp bu dizi çekilmesin falan demek ilkellik sadece. Hoşuna gitmese de kurgu olan bir şeyi hoş göreceksin.
Demek bilim-kurgu çekilse çıkıp bizim böyle geleceğimiz olamaz diyenler çıkacak.
Sosyal ağlarda paylaş

maesselam said:

o zaman da devletin devamı ve o devletin halkının huzuru için,huzursuzluk çıkarmaya namzet,kişileri öldürmek mantıklı olabilir,ama bu devirde şapka için,bir şehri bombalatıp,şapka takmıyor diye halkdan insanları idam ettirmek saçma geliyor.

bu zaman da devlet idarelerin de neler,neler dönüyor,kaldıki 500 sene önce neler dönmesin

Hö? Yalancılık da müslümanlığın bir parçası galiba hadi en azından iftira atma diyelim.

Şapka giymiyor diye insanlar idam edilmiyor, isyan çıkardıkları için idam ediliyor. Trafik cezası ödemeyeceğiz diye isyan çıkrıp 10 yıl hapse atılsa biri, trafik cezası ödemediği için hapse atılmış olmaz.
Ayrıca bilmemne kruvazörü de şehri bombalamıyor, kuru sıkı atıyor. Aynı senin gibi kuru sıkı :).
Sosyal ağlarda paylaş

Abi, dizideki padişah sirke katılıp, fal bakmıyor. Öyle fantastik bir fark yok. Tarihi olayların arkaplanda olduğu, saraydaki muhabbetler üzerine bi dizi işte. Tv'de yayınlanan pembe diziye bakıp "PADİŞAH ÖYLE MI SIÇAR!!" demek ne ecdad bilmekle, ne dindar olmakla, ne de hassasiyet sahibi olmakla açıklanacak bir vaka değil. TV'deki şova bakıp "ben bu diziden daha fazla reyting toplarım." diyecek insanın işi.
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Ama bunlar ecdadımızı ’Muhteşem Yüzyıl’daki gibi tanıyor. Biz öyle bir Kanuni tanımadık” Ve bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyorum. Böyle bir anlayış olamaz. Bu milletin değerleriyle oynamaya, milletçe gereken dersin, milletçe gereken cevabın hukuk içinde verilmesi gerekir.

2002 yılında anti-dogmacı özgürlükçü liberal akp'nin geldiği noktaya bak. ülkücülerden daha ağzı köpürerek konuşuyor artık.
"ATALARIMIZA DEĞER VERMEK ZORUNDASINIZ! MÜKEMMEL TANITMAK ZORUNDASINIZ!" diyen dangalaklara yaranmak için aynı dangalakça konuşmayı yapmış.

çarpık yanlış tarih sistemiyle sürekli osmanlı şişirmesiyle yetişen insanlar başa gelince böyle absürt laflar ediyor demek ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Roqq said:

Ya abi neden sürekli negatif bir ortam yaratıyor bu adam. Neden sakin sakin ve güzelce açıklama yapmıyor ? Negatif bir ortamdan hoşlandığı için mi acaba ?

Bu dizinin kurgu olduğu kaç defa daha söylenecek ya ? Gerçi izlemiyorum ama kesin az bile anlatmışlardır. Şehzade Mustafa olayı da nasıl bir tepki olacak ülkede merak ediyorum. Madem Kanuni'nin hayatının düzgün anlatılmasını istiyorsun, yönlendir insanları mesela güzel bir kitap var de, güzel bir belgesel var de.

Belgesel izlediğini beyan eden bir ülkede, niye böyle bir etki yaratıyor lan madem bir dizi. Ntv'de "Büyün Dünya Tarihi" diye bir belgesel yayınlanıyor. Asurlular, Lidyalılar güzel güzel anlattı herifler. Acaba açıp izledi mi ? izleyecek mi ? Kanuni'ye de gelecek sıra belgeselde

dokunulmazlar yaratıp insanları belli bir ideolojiye kanalize etmek,
belli bir grubu düşman gösterip insanları oraya kinlendirmek,
böylece gündemde olan şeylerden uzak tutmak, okumaktan araştırmaktan uzaklaştırmak, argo kültürünü hakim kılmak.

ya da ben paranoyağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslinda en buyuk rezalet, basbakanin bu konuda yargiya talimat verdigini, ustu kapali da olsa, ifade etmesi. Hani dizi iyi-kotu tartismasi bir yana, bunu ayrica tartismak lazim.

Bircok kisinin soyledigi gibi bu bir kurgu, ama aslinda ben dizide gosterilen Kanuni'nin Tayyip Erdogan'in kafasindakinden daha gercekci oldugunu dusunuyorum.

Kanuni'nin sirf ordu basinda seferden sefere dolastigi yalan. Evet, pekcok sefere katilmis, ama bunlarin butun vaktini aldigi falan yok. Kaldi ki iyi bir hukumdar sadece generallik yapmaz. Hani adamin sarayda vakit gecirmesini hakaret gibi gormek de sacma. Sanirim sarayda yasamanin sirf sevisip alem yapmak anlamina geldigini dusunenler var, ama dizide oyle bir sekilde gosterilmiyor.

Dizide haremdeki entrikalara odaklanmis. Onun disindaki seferler vs. hizli olarak geciliyor. Yani olmamis gibi yapiliyor falan degil, yalnizca hizlica geciliyor.

Son olarak sunu da hatirlatayim. Starz kanalinin Suleyman doneminde gecen Harem isimli bir dizi uzerinde calistigi duyurulmustu.

http://hollywood-spy.blogspot.com/2012/06/hollywood-spys-exclusive-spotlight-on.html

"Definitely the most interesting of the upcoming Starz' projects, at least if you ask HOLLYWOOD SPY, is HAREM mini series which will be putting its lens on the Ottoman Empire. In cooperation with BBC Worldwide Productions they are developing a potential six-hour miniseries exploring the reign of Sultan Suleyman the Magnificent and the rise and fall of the Ottoman Empire. "

Starz'in Spartacus'u de yapan kanal oldugunu hatirlatirim. Bu dizi yapilir ve Spartacus'deki duzeyde seks icerirse, 1. Tayyip ve halkimizin verecegi tepkileri cok merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...