Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Altay Tankı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben sorayım siz cevaplayın o zaman.

-Benim bildiğim Mehmetçik milli piyade tüfeği seneler önce tanıtılmıştı.Tüm TSK bununla donatılacak demişlerdi.Aradan çok uzun zaman geçti.Neden bu kadar geç kalındı? Piyade tüfeği üretebilmek basit mi zor mu? (Bir piyade tüfeği için bu kadar beklenir mi yazılarına atfen)

-Özel şirketlerin A.B.D 'de olduğu gibi piyade tüfekleri,roket,tank vs üretebilmesi ne derece mantıklı? Aynı ürün ve teknolojiyi başka devletlere satmayacağının garantisini nasıl sağlayabiliyorlar.Devlet eliyle üretilip devlet eliyle uygun görülen ülkelere satışı yapılsa daha doğru olmaz mı ?

-Savaş,kıtlık gibi durumlarda bu adı geçen şirketler tedariğini ne kadar hızlı yapabilir? Yani seri üretim vs diyoruz ama bu duruma geçene kadar senelerin çalışmaları var.Bundan sonra her ihtiyacı karşılayacak seri üretim mümkün mü?

Madem konusu açıldı sorayım dedim. Süreniz başadı
Mesaj tarihi:
aslında piyade tüfeğine ihityacımız var mı? milli veya değil

şirketler için asıl sorun, özel şirketler bu tür ürünleri üretimini yapabilecek kapasitede olduklarında, ilerde devlet sekteye uğradığında kendi çıkarları için mi kullanabilirlerimi?

modern zamanlar için komik bir önerme olabilir amabu şirketler özellikle amerika da kendi dere beyliklerini ilan edebilecek seviyedeler
Mesaj tarihi:
Eger piyade tüfeğini sarsilmaza yaptiracaksak vay halimize. 10 yıldır sarsilmaz tabanca kullanıyorum, berbat. Barettanin bir modelini nerdeyse birebir kopyalamislar, atış ve dayanıklılık konusunda yüzde 50 daha kötüler, tabancayı sallayinca içinden şıkır şıkır ses geliyor.
Piyadenin ana silahını paraya kıyıp en iyisi olacak sekilde üretmek lazım,hk33 ler idare ederdi ama dayaniksizdi
Mesaj tarihi:
ovchinnikov said:

Bu altay yerli falan diyorlar da kore tankı değil mi bu ya K2? bir de bir şey soracağım yetkili abilere bu tankın topunun yivsiz olmasının sebebi nedir

smoothbore namlu çünkü kinetic penetrator sabot mühimmat kullanmaya uygun. günümüz modern zırhlarına karşı tek şans o mühimmat çünkü önden herkes kolayca reaktif zırh terfisi yaptığı için.
http://www.globalsecurity.org/military/systems/munitions/images/m829-3.jpg

altay tankı şasi filan kore ama motor alman, taret bizim yapımımız, ateş kontrol filan gene bizim. topları ikisinin de alman zaten.
Mesaj tarihi:
italyanlarla birlikte geliştirdiğimiz helikopter de aynı şekilde başka bir helikopter tasarımı üzerine kurulu. Sıfırdan yapmak beklenmemeli zaten ama medyada sanki 100% yerliymiş gibi lanse etmek komik tabi.
Mesaj tarihi:
Sam said:

biz silah yapmayınca diğer ülkeler yapmayı bırakmıyor. onu anlamak lazım bir kere.

ben silahlanmayınca komşum da silahlanmayı bırakmıyor.
o zaman bireysel silahlanmaya evet.
[aynı şey]

ben türkiye'nin silahlanmasına rağmen hiçbir zaman, "bu yaptığımız kötü bir şey, keşke silahlara hiç gerek olmasa" dediğini hatırlamıyorum. hiçbir iktidar bunu vurgulamadı. aksine türk'ün savaşçılığıyla övünülür, küçük çocuklara asker, polis üniformaları giydirilir. her zaman militarizm pompalanır.
Mesaj tarihi:
bireysel silahlanmayla ülke savunması aynı şey değil. silah sahibi olan birey sayısı azınlık, silah sahibi olmayan ülke yok. bu ülkeyi savunmak için tanka ihtiyacımız var mı? var. bunu kendimiz yapabilirsek daha iyi.

şovenist milliyetçilik ve militarizmi ben de sevmem ama elmayla armudu karıştırmamak lazım. tüfek de tank da lazım olan şeyler bize bolca. gereğinden fazla mı büyük ordu ayrı bir konu ama bunun bizim yerli tank yapmamızla alakası yok gene.

ben de civ'de mümkün olduğunca askeri birim yapmadan sırf teknoloji ve sosyal hizmetlere harcıyorum ama sonra gelip ai ağzımı kırıyor gerekli yıldırıcı gücü oluşturmamışsam.

eski patton'larla devam edersek gelip ağzımızı kıracak birisi er-geç. ya da dışarıdan alacağız. bu seçenek dışarıdan alamktan çok daha iyi hem ekonomik hem kendimize yeterlik bakımdan.
Mesaj tarihi:
mpt1 konusunda; mke H&K lisans altı g3 bile rezil kalitede üretemeyen kurum iken ondan modern piyade tüfeği üretmesini geliştirmesini beklemek.. 2008-11 arası mkek in hk416 fiyaskoyu saymazsak aslında şuanda kendi seviyemiz de baya ilerledik, mkek in tek başına altından kalkamayacağı anlaşılınca kalekalıp altyüklenici olarak projeye dahil edildi, sonuçta geçmişinde arge nin A sı olmayan bi ülkeyiz her konuda.

geliştirilen silah muhtemelen şuan kullandığımız G3 den daha iyi silah olucak kesinde, piyasadaki büyük firmaların silahlarıyla kısaylanınca biraz zayıf kalıbilir muhtemel, yani namlu ömrü atım dayanım isabet tutukluk oranı vs vs kıriterlerde.

altay tank; evet koreli K2 den baya destek alındı teknik elemanları burdaydı uzunca süre bildiğim kadarıyla (hyundai-rotem firmadan teknoloji transferi yapıldı), kore de amerikadan destek aldı sıfırdan arge ile üretilmiş tank değil ki K2, bu işi biyerden birilerinden öğrenmemiz başlamamız gerekiyo diğer türlü açık kapanmaz halende kapanmaz da işte..

K2 de Altay da aynı namlu ve motor kullanılıyo rheinmetall 120mm yivsiz, motor; MTU, ikiside üretimde kendi namlu motorumuz olucak diyor sanmıyorum şahsen en azından altay için.

(mkek 120mm topu lisans altı üreticekti onuda beceremediler, en son nedir durum bilgim yok)
Mesaj tarihi:
Sam said:

bireysel silahlanmayla ülke savunması aynı şey değil. silah sahibi olan birey sayısı azınlık, silah sahibi olmayan ülke yok. bu ülkeyi savunmak için tanka ihtiyacımız var mı? var. bunu kendimiz yapabilirsek daha iyi.

şovenist milliyetçilik ve militarizmi ben de sevmem ama elmayla armudu karıştırmamak lazım. tüfek de tank da lazım olan şeyler bize bolca. gereğinden fazla mı büyük ordu ayrı bir konu ama bunun bizim yerli tank yapmamızla alakası yok gene.

ben de civ'de mümkün olduğunca askeri birim yapmadan sırf teknoloji ve sosyal hizmetlere harcıyorum ama sonra gelip ai ağzımı kırıyor gerekli yıldırıcı gücü oluşturmamışsam.

eski patton'larla devam edersek gelip ağzımızı kıracak birisi er-geç. ya da dışarıdan alacağız. bu seçenek dışarıdan alamktan çok daha iyi hem ekonomik hem kendimize yeterlik bakımdan.

benim bahsettiğim militarizmin yeniden ve yeniden üretilmesi ve tüm iktidarların (bahsettiğim sadece hükümet değil, baba da bir iktidar sembolüdür) evde, işte, sokakta, kamuda, televizyonda bunu savunması, yüceltmesi ve derinleştirmesi. gazetelerin her şehit cenazesini, bir insanlık trajedisi olarak vermek yerine, insanları hamasi söylemlerle tahrik etmesi, kullanması ve sömürmesi. devletin de her zaman buna çanak tutması ve sonuna kadar destek vermesi. itirazım buna.
Mesaj tarihi:
%100 yerli demek boyama sadece çünkü %0000.1 lik kesim anca bakıp araştırır diğerleri ise "uleann gördünmüü %100 yerli tank üretmişiz" der çok az meraklı insan var şu konuya açıp araştıran
Mesaj tarihi:
Geçen de bir haber okudum, mkek iyi yetişmiş odtü boğaziçi vs mühendislik lerden mezun olmuş personele ödemek üzere ek ödenek istemiş Maliye'den. Cevap eşit ise eşit ücret politikası sebebiyle İmkansız olmuş. Çok ii yetişmiş bir mühendisi 4-5k ücrete ikna edemiyorlar, dolayısıyla ne kadar ekmek okadar köfte.
Mesaj tarihi:
işte böyle durumlarda dünyadaki örneklerde olduğu gibi özel sektör girmeli devreye sadece savunma sanayi ürünlerinde değil teknoloji gerektiren her seviyede, ve bu kurumların teknoloji üretebilicek seviyede olması ama nasıl? ülke deki yatırımların durumu ortada, otokar örneği var aslında arkasındaki güç malum olsada türkiye şartlarında başarılılar.
Mesaj tarihi:
miyaw33 said:

Geçen de bir haber okudum, mkek iyi yetişmiş odtü boğaziçi vs mühendislik lerden mezun olmuş personele ödemek üzere ek ödenek istemiş Maliye'den. Cevap eşit ise eşit ücret politikası sebebiyle İmkansız olmuş. Çok ii yetişmiş bir mühendisi 4-5k ücrete ikna edemiyorlar, dolayısıyla ne kadar ekmek okadar köfte.

devletin daha fazlasını verdiği kurumlarda projeler bütçesinin hakkını veriyor mu peki, benim etrafımdan duydugum vermiyor. en basitinden tübitakta çalışırken başlarım böyle kuruma deyip daha az maaşla başka yere geçen akrabam var. Çok genel bir bilgim yok bütün kurumlar hakkında, çalışan varsa bilgilendirse keşke
  • Yeni Oluştur...