Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Altay Tankı


Feamer

Öne çıkan mesajlar

benim bu projeye tek eleştirim, keşke israil merkavaları gibi şehir çatışmalarına uygun tank tasarlamış olsalardı olur, bizim için tank vs tank savaşı için tank tasarlamak bana pek mantıklı gelmiyor şöyle ki motor zırhın daha kalın olduğu ön tarafta olduğu için şehir içi çatışmalarda arkadan pusu atışı şansını düşürüyor, birde arkasında yanlış hatırlamıyorsam 4 piyade de taşıya biliyor

youtube şöyle bir yorum yapmış biri

said:
motor projesi devam ediyor 1800 hp yerli motor yapılacak. testlerde kullanılan alman mtu 1500 hp. namlu da alman rheinmetal 120 l55 kopyası mke türkiye'de üretiyor ama lisansına para veriyor muyuz haberim yok. kore aynı namluyu kopyaladı almanlar ses çıkartmadı bu da muhtemelen kore kopyası ya da onun lisanslı üretimidir. kısacası bu devirde %100 yerli diye birşey yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yine bir alıntı yapayım, projenin gidişatını özetlemişler:

said:
Tank henüz hazır değil. ArGe aşamasındayız. Bu aşamada ilk prototip motor ve mekanik testler için üretildi. 1-2 yıl sadece gidecek, gelecek, karda, buzda, yağmurda, çamurda, tozda, toprakda test edilecek.

Dün gördüğümüz, üzerinde FTR yazan ikinci prototip ise bir kaç gün sonra Ankara'ya gidip, Aselsan tarafından silah ve elektronik sistemlerle teçhiz edilip AKS-Atış kontrol sistemi testlerinde kullanılacak.

Henüz imaline başlanmayan üçüncü prototip ise, Roketsan tarafından imal edilecek zırhlarla donatılıp, zırh testlerine tabi tutulacak.

Ardından üretilecek 4 numaralı prototip ise tankın tam özelliklerine sahip olup, cephe ve operasyonel anlamda tüm testlere girecek.

Ardından 2016-2017 gibi seri üretim başlayacak. Başbakan bu tarihi 2015 olarak yeniden planlanmasını istiyor. Projenin mevcut durumu budur...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...